Válasz: Mi újság Ancsánál?

Az újabb adag kocsonyánk dermed,és a mai vacsoránk,petrezselymes krumpli és csirkemell kockákból sütött rántott hús,sült paprikával.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?

Az újabb adag kocsonyánk dermed,és a mai vacsoránk,petrezselymes krumpli és csirkemell kockákból sütött rántott hús,sült paprikával.

Tegnap este felgyúltak a téren a karácsonyi fények és megkezdődött a karácsonyi vásár Váradon.
Ancsa!
Jó sok kocsonyátok lett! Fogyasszátok majd egészséggel! Nagyon guszta a vacsorátok is! Én ennyit estére nem mernék enni... nekem már nem szabad... de délben azért befaltam volna!
Köszi a csodás képeket Váradról! Álomszépek! 
Ancsa.
Itt aztán van választék, nagyon guszta minden. Jó ötlet a csirkemell felhasználására.
Nagyon szép így kivilágítva is tér.

Ma csak az eprekre volt már időm és kedvem,,más mindent is kellett végezni , de holnap igyekszem a mézeseket is befejezni
MA kocsonyát reggeliztünk!
Citromos kekszeket sütöttem,lett három nagy tepsivel.

Narancsos kevert
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
18 dkg cukor
1 kicsi pohár görög joghurt
1 csipet só
3 tojás
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
2 közepes méretű narancs
Kandírozott gyömülcskockák
3-4 evőkanál kókuszreszelék
Narancsos szirup:
Egy kevés narancslé és cukor felforralva.
Mikor megsült a kuglóf, ezzel itatjuk át egy kicsit. A repedésekbe szépen bele lehet csurgatni.
A cukrot és a csipet sót a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat ,a joghurtot és a leturmixolt narancsot. (A narancsokat héjastól darabokra vágtam késes gépben péppé daraboltam egy evőkanál mézzel.)A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzászitáljuk és simára dolgozzuk a robotgéppel.Hozzáadjuk a kókuszreszeléket ,ezzel is átkeverjük. Itt tehetjük bele a kandírozott gyümölcsöket,vagy mazsolát esetleg.A tésztát kivajazott, lisztezett kuglófformába töltjük, egyenletesen eloszlatjuk benne és 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Én a szilikonos gyümölcskenyér formában sütöttem,nagyon szeretem,szépen kijön belőle minden kevert.
Ancsa!
Igazán mutatósak lettek az eprek! Jó sok citromos kekszet sütöttél!
Na és a kocsonya! Igen!!! Az szerintem is csak citrommal az igazi!
Én még mindig halogatom a sütést... talán hétfőn, vagy kedden már elkezdek valamit gyártani...
Ó most látom, hogy közben meghoztad a narancsos kevertet is a recepttel együtt! ... 
Nekem is van többek között ilyen szilikonformám. Már én is csak ezekben szeretek sütni... Gyorsabban is megsül benne minden, és szépen ki is lehet szedni! ![]()
Szia Ancsa!
Mennyi sok finomságot csináltál! Van választék bőven, guszta minden! A kocsonyának szép a színe, füstölthúsból készült annak van ilyen színe. Már emlegettem én is, hogy kellene készíteni.
Milyen szép hangulatos a karácsonyi vásár!

Estebédre egy kis túrós,tejfölös puliszkát főztem.
Próbáltam pár bombont készíteni,mentolos töltelékkel.Így sikerültek.
Én csak egyszer készítettem puliszkát, de nem próbáltam ki tejföllel és túróval... talán kellett volna... Így az ízesítéssel biztos más lehet. Könnyű vacsora. ![]()
A bonbon jól néz ki, a formából könnyen kiszedhetted, mert mutatós lett! ... 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?