3,193

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa! 

Jöttem kukkolni  a konyhádba!  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Hogy Te mennyi mindent  elkészítettél ma!   ... Biztos, hogy csak ketten lesztek?   https://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif

3,194

Válasz: Mi újság Ancsánál?

https://i.postimg.cc/30QPB225/417106304-10228017210872990-7126327720249098862-n.jpg


Hozom mutatni milyen szépen dermedt meg a kocsonyánk,így ki lehetett borítani tányérra!


https://i.postimg.cc/Sn5q921q/417139520-10228017617923166-3334584605263529309-n.jpg
Ez meg egy kép Piszkéről,ma készült,csodálom, ahogy egyre szépül!

3,195 Utoljára Ancsa szerkesztette (2024-01-07 15:50:09)

Válasz: Mi újság Ancsánál?

https://i.postimg.cc/8JX26sbM/415960693-10228018570146971-83285854356905064-n.jpg

Az összegyűlt tojásfehérjéből a gyümölcskenyeret sütöttem meg tepsiben, mert sok volt a fehérje,csak őzgerincbe.és még van két kifi és egy tál sós..mára ez a nasi.

https://i.postimg.cc/1gJTk422/417111849-10228018570426978-5231823759161137999-n.jpg

3,196

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Látom, hogy most tényleg nagyon jól sikerült a kocsonyátok! Váljék egészségetekre!  ... https://margit2.hu/ujforumba/eljen.gif

Piszke valóban nagyon szép cica lett már! https://margit2.hu/ujforumba/law.gif

Nagyon jó ötlet a tepsiben való sütés, ha ennyire sok a tojásfehérje a fagyasztóban már!  Nekem ez eszembe sem jutott... A  karácsonyra 2 rúd készült... igaz, hogy akkor a kisebbet előbb megettük.  https://margit2.hu/ujforumba/crazya.gif

jól látom, hogy bőven volt mindenféle nasitok mára még!
Nekem sós nem volt, ezért földimogyorót vettem elő, a rakott palacsinta után... az is jó volt! tongue

3,197

Válasz: Mi újság Ancsánál?

https://i.postimg.cc/n9zTsW9J/20240109-132024.jpg

https://i.postimg.cc/w3sD2rS3/20240109-110715.jpg

https://i.postimg.cc/LJvPhFZQ/20240109-110834.jpg

https://i.postimg.cc/HJh740zQ/20240109-111537.jpg

https://i.postimg.cc/cgttDKkP/20240109-120307.jpg
Görög almás rétes
Hozzávalók:
Egy csomag mirelit réteslap(nekem 10 lap volt benne)
5 savanykás alma
Barnacukor,fahéj, olvasztott vaj,egy kis tej.
Mazsola és dió

Az almákat meghámozzuk,levágjuk a csutkáról és kis kockákra vágjuk. Citromlével locsoljuk meg,hogy ne barnuljon . Mikor mind kész, szórjuk meg 4-5 kanál barnacukorral,szórjunk rá egy kiskanál fahéjat, adjunk hozzá ízlés szerint mazsolát,és 5 deka darabolt diót. Jól forgassuk át, tegyük félre.
A rétes lapokat kettesével fogjuk használni, egyet kiterítünk,5 deka vajat olvasztunk mikróban és kevés tejet is adunk hozzá kb.egy decit,és ecsettel átkenjük az első lapot, lefedjük a másodikkal,kisímitjuk és ezt is lekenjük,nem kell vastagon,erre teszünk a töltelékből,elosztjuk egyenletesen,ne rakjuk vastagon,mert nem tudjuk szépen hajtogatni. Egyik végétől harmónika szerűen összetoljuk a lapot,és óvatosan a két végét összefogva, átteszünk sütőpapíros tepsibe. Így járjunk el a többi lappal is,jó szorosan tegyük egymás mellé a legyezőket.
Előmelegìtett 180 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Addig kikavarjuk a sodót.
Két egész tojást a megmaradt vajas tejben jól elkeverünk,adunk hozzá vaníliás cukrot,vagy aromát, 4 evőkanál  cukrot,jól elkeverjük.Hideg tejben,két evőkanál vaníliás pudingport feloldunk,kb.2 deci legyen összesen a vajas tejjel,hozzá öntjük.Kivesszük a rétest és egyenletesen meglocsoljuk a sodóval. Visszatoljuk,további 15 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

3,198

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Ez nagyon mutató lett, és igazán finom lehet!. Majd ezt is felrakom az oldaladra. Tetszik!  tongue

3,199

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Felraktam a receptet az 5. oldaladra:  Görög almás rétes   https://margit2.hu/ujforumba/finom.gif

3,200

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Köszönöm szépen Margitka,nagyon szép!

3,201 Utoljára Ancsa szerkesztette (2024-01-18 15:32:17)

Válasz: Mi újság Ancsánál?

https://i.postimg.cc/gwm8Gx6c/420635709-10228060553796536-9175690000011856632-n.jpg


https://i.postimg.cc/2q96gyQK/419916523-10228060554076543-646082645660877286-n.jpg

https://i.postimg.cc/PNWHwNLn/419912889-10228060554236547-7579328399619584101-n.jpg

Savanyú káposztás bableves.

60 deka savanyú aprókáposztát egy lábasba teszünk,szórunk rá egy -két teáskanál pirospaprikát,felengedjük 2.5 liter vizzel,egy erőleves kockát vagy egy teáskanál ételízesítőt is adhatunk hozzá,rászórunk 10 deka karikákra vágott kolbászt,és 10 deka füstölt,főtt tarját kockákra.Ezek a mennyiségek és alapanyagok persze változhatnak,a lényeg, hogy füstölt kell bele,most pl,malacfarokból és kolbásszal főztem.
Kb.fél órát főzzük,ekkor hozzáadunk egy répát azt is karikákra vágva,tovább főzzük a végén egy konzerv szárazbabot teszünk hozzá,( én inkább szoktam megfőzni rendes szárazbabot,azt adom hozzá),de lehet mirelit fejtett babot is azzal is pont olyan finom.Mikor jól megfőtt a répa is,lehet egy tejfölöd habarást készíteni rá,én inkább tálalom tejföllel,a tányérban.
Hamar elkészül és kiadós,nagyon finom!

3,202

Válasz: Mi újság Ancsánál?

A házikedvencek is vadnak születnek...ők ősi ösztönnel,tisztán,vadnak születnek.Mikor a szemébe nézel először,láthatod a szabadságvágyat,a hatalmas ,tiszta vad állati mivoltát. Ők állatok,az Állatvilágba tartoznak!
Aztán melléd szegődik és elkezd szelídülni,és változni.Akárcsak Te!Nemhiába mondják,hogy egy idő után a gazda és a kedvence hasonlítanak egymásra...Megtanul bizonyos emberi dolgokat,átvesz szokásokat,a természete is a hasonul a Tiédhez.Ugyanakkor Te is átveszel belőle,tulajdonságokat,másképp éled meg, másképp látod az dolgokat,az Ő szemén keresztül egy más világot ismersz meg!Tudtok kommunikálni egymással,egyformán éreztek örömet,fájdalmat ,a lelketek egy darabja átvándorol a másik testébe...
Ezért fáj olyan nagyon,semmihez sem hasonlíthatóan, ha elveszted a Kedvenced,mert magadból is elveszítessz egy darabot...mert velehal,a lelkednek az a darabja ...

https://i.postimg.cc/0bd9LnD4/1382958-10201240794439314-1303223637-n.jpg

3,203

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!
Nagyon guszta lett a bableves. Igazán tartalmas leves. https://margit2.hu/ujforumba/finom.gif
Majd valamikor felrakom az oldaladra. smile

A cicáidhoz nagyon közel jutottál. Persze ők is hozzád. Elhiszem, hogy nehéz még mindig emlékezni, de  ezen változtatni nem lehet...
Viszont ott van Neked 2 szintén aranyos cica még! https://margit2.hu/ujforumba/law.gif

3,204

Válasz: Mi újság Ancsánál?

Ancsa!

Most volt időm, és fel is raktam a leves receptjét: Savanyú káposztás bableves   https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif