Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Jöttem kukkolni a konyhádba!
Hogy Te mennyi mindent elkészítettél ma! ... Biztos, hogy csak ketten lesztek?
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Jöttem kukkolni a konyhádba!
Hogy Te mennyi mindent elkészítettél ma! ... Biztos, hogy csak ketten lesztek?
Ancsa!
Látom, hogy most tényleg nagyon jól sikerült a kocsonyátok! Váljék egészségetekre! ...
Piszke valóban nagyon szép cica lett már!
Nagyon jó ötlet a tepsiben való sütés, ha ennyire sok a tojásfehérje a fagyasztóban már! Nekem ez eszembe sem jutott... A karácsonyra 2 rúd készült... igaz, hogy akkor a kisebbet előbb megettük.
jól látom, hogy bőven volt mindenféle nasitok mára még!
Nekem sós nem volt, ezért földimogyorót vettem elő, a rakott palacsinta után... az is jó volt!
Görög almás rétes
Hozzávalók:
Egy csomag mirelit réteslap(nekem 10 lap volt benne)
5 savanykás alma
Barnacukor,fahéj, olvasztott vaj,egy kis tej.
Mazsola és dió
Az almákat meghámozzuk,levágjuk a csutkáról és kis kockákra vágjuk. Citromlével locsoljuk meg,hogy ne barnuljon . Mikor mind kész, szórjuk meg 4-5 kanál barnacukorral,szórjunk rá egy kiskanál fahéjat, adjunk hozzá ízlés szerint mazsolát,és 5 deka darabolt diót. Jól forgassuk át, tegyük félre.
A rétes lapokat kettesével fogjuk használni, egyet kiterítünk,5 deka vajat olvasztunk mikróban és kevés tejet is adunk hozzá kb.egy decit,és ecsettel átkenjük az első lapot, lefedjük a másodikkal,kisímitjuk és ezt is lekenjük,nem kell vastagon,erre teszünk a töltelékből,elosztjuk egyenletesen,ne rakjuk vastagon,mert nem tudjuk szépen hajtogatni. Egyik végétől harmónika szerűen összetoljuk a lapot,és óvatosan a két végét összefogva, átteszünk sütőpapíros tepsibe. Így járjunk el a többi lappal is,jó szorosan tegyük egymás mellé a legyezőket.
Előmelegìtett 180 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Addig kikavarjuk a sodót.
Két egész tojást a megmaradt vajas tejben jól elkeverünk,adunk hozzá vaníliás cukrot,vagy aromát, 4 evőkanál cukrot,jól elkeverjük.Hideg tejben,két evőkanál vaníliás pudingport feloldunk,kb.2 deci legyen összesen a vajas tejjel,hozzá öntjük.Kivesszük a rétest és egyenletesen meglocsoljuk a sodóval. Visszatoljuk,további 15 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ancsa!
Ez nagyon mutató lett, és igazán finom lehet!. Majd ezt is felrakom az oldaladra. Tetszik!
Ancsa!
Felraktam a receptet az 5. oldaladra: Görög almás rétes
Köszönöm szépen Margitka,nagyon szép!
Savanyú káposztás bableves.
60 deka savanyú aprókáposztát egy lábasba teszünk,szórunk rá egy -két teáskanál pirospaprikát,felengedjük 2.5 liter vizzel,egy erőleves kockát vagy egy teáskanál ételízesítőt is adhatunk hozzá,rászórunk 10 deka karikákra vágott kolbászt,és 10 deka füstölt,főtt tarját kockákra.Ezek a mennyiségek és alapanyagok persze változhatnak,a lényeg, hogy füstölt kell bele,most pl,malacfarokból és kolbásszal főztem.
Kb.fél órát főzzük,ekkor hozzáadunk egy répát azt is karikákra vágva,tovább főzzük a végén egy konzerv szárazbabot teszünk hozzá,( én inkább szoktam megfőzni rendes szárazbabot,azt adom hozzá),de lehet mirelit fejtett babot is azzal is pont olyan finom.Mikor jól megfőtt a répa is,lehet egy tejfölöd habarást készíteni rá,én inkább tálalom tejföllel,a tányérban.
Hamar elkészül és kiadós,nagyon finom!
A házikedvencek is vadnak születnek...ők ősi ösztönnel,tisztán,vadnak születnek.Mikor a szemébe nézel először,láthatod a szabadságvágyat,a hatalmas ,tiszta vad állati mivoltát. Ők állatok,az Állatvilágba tartoznak!
Aztán melléd szegődik és elkezd szelídülni,és változni.Akárcsak Te!Nemhiába mondják,hogy egy idő után a gazda és a kedvence hasonlítanak egymásra...Megtanul bizonyos emberi dolgokat,átvesz szokásokat,a természete is a hasonul a Tiédhez.Ugyanakkor Te is átveszel belőle,tulajdonságokat,másképp éled meg, másképp látod az dolgokat,az Ő szemén keresztül egy más világot ismersz meg!Tudtok kommunikálni egymással,egyformán éreztek örömet,fájdalmat ,a lelketek egy darabja átvándorol a másik testébe...
Ezért fáj olyan nagyon,semmihez sem hasonlíthatóan, ha elveszted a Kedvenced,mert magadból is elveszítessz egy darabot...mert velehal,a lelkednek az a darabja ...
Ancsa!
Nagyon guszta lett a bableves. Igazán tartalmas leves.
Majd valamikor felrakom az oldaladra.
A cicáidhoz nagyon közel jutottál. Persze ők is hozzád. Elhiszem, hogy nehéz még mindig emlékezni, de ezen változtatni nem lehet...
Viszont ott van Neked 2 szintén aranyos cica még!
Ancsa!
Most volt időm, és fel is raktam a leves receptjét: Savanyú káposztás bableves
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?