Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú de nagyon finom levest főztél ma Te is! A tarják is nagyon finomak! Én is szeretem! Na és a vitamin sem hiányozhat!
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Hú de nagyon finom levest főztél ma Te is! A tarják is nagyon finomak! Én is szeretem! Na és a vitamin sem hiányozhat!
A héten vásárolt kis tálka,ideális egy jó adag gyümölcssalátának.egy nagy tállal készitettem,mejd mindketten bevágtunke gy egy ilyen kisebb tálkával,a többi mézzel lecsorgatva érik a hűtőben,Pomeló,piros grapefruit,narancs,mandarin,gránátalma,khaki szilva.
Hú de egészséges ez a gyümölcstál! Csak kihasználjátok ezeket a tálkákat!
Ma már ettünk mi is gyümölcsöt, de még ha eszünk valamit akkor csak azt fogunk már enni.
Kilimanjaro torta
Recept:130 gr liszt+30 gr kakaó,egy sütőpor,összeszitáljuk.5 egész tojást mixerrel,csipet só,8gr vaniliás cukor,habosra,150gr,barna cukor,kanalanként,majd ha habos mehet bele a liszt kanalanként,azt már kézzel forgassuk bele.aztán 50 gr olvasztott vajat keverjünk hozzá,20 centi átmérőjű tortaformában ,35 percig sütjük,180 fokon.
Hagyjuk jól kihűlni,majd három lapba vágjuk,legalább egy centisek legyenek a lapok.Egy lapot 12 szeletbe felvágjuk.egyik lapot pedig kiszúrjuk,hogy csak egy gyűrű maradjon körben,de a kiszúrt rész is fog kelleni.A töltelékhez egy barackkompót levéből felfogunk 50 ml-t,felolvasztunk benne egy tasak zselatint.300ml tejszint felverünk,majd adagolunk hozzá 50 gr porcukrot,verjük,300ml.joghurtba beletesszük a felolvasztott zselatint,jól elkeverjük,lassan hozzáadjuk a felvert tejszint is.A kompótot felkockázzuk, felét belekeverjük a krémbe.
Összeállitás.Az egész piskótalapot alulra,erre jön a második, amit kivágtunk csak gyűrű formára,azt a gyűrűt rátesszük ,a barack levével meglocsoljuk,teszünk rá a krémből,körbeállitjuk a felvágott cikkeket,majd a kisebbik lap következik amit kivágtunk,erre ,krém,majd a maradék barack,ráhajtogatjuk a cikkeket,majd egy tányért is ráteszünk és igy rakjuk a hűtőbe!Étcsokit olvasztunk,és ha összeállt a torta,megkenjük körben az alját vele,amire csokiforgácsot ragasztunk.A végén,megszórjuk porcukorral!
az ebédem meg rizses hús,és barack kompót!
Ancsa!
Elolvastam, hogyan készítetted el ezt a tortát, nagyon mutatós lett. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz majd egy szelet belőle, ha felvágod! Jók a képeid is, amiket a készítés közben csináltál!
Azt már el tudom képzelni, hogy finom, de várom a Te véleményedet is majd, ha már ettél belőle!
Egészségedre a finom ebédet is!
Akkor hozom megvágva,ez tulajdonképp egy joghurt torta,barackkal,csak a formája miatt különleges.Nem túl édes,gyümölcsös finomság!
Köszi, de megkóstolnám most!
Majd felrakom az oldaladra, úgy könnyebben megtaláljuk!
Hát az igazán profiknak igy néz ki...de elsőre meg vagyok elégedve végül is hasonlit egy vulkánra nem?
Ancsa!
Igazán mutatós ez a bizonyos "profié" is.... De a Tiéd nekem hatásosabb!
Ma úgy éreztem a finom savanyú krumplileveshez,dukálna egy finom friss kenyér is..hát sütöttem!
Ebéd,tárkonyos savanyú krumplileves
Füstölt csülökkel.
és frissen sült kenyér sarkával.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?