Válasz: VERSEK és próza...

|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → VERSEK és próza...
A sas üldögélt a fán és csak henyélt, nem csinált semmit. Arra jött a nyúl, meglátta a sast, és azt kérdezte tőle:
- Lehetne, hogy én is csak üldögélek és nem csinálok semmit?
- Persze, miért ne? – mondta a sas.
A nyúl erre leült a földre a sas alá, és ő is henyélni kezdett. Hirtelen megjelent a róka, ráugrott a nyúlra és megette...
A történet tanulsága:
Nagyon-nagyon magasan kell lenned ahhoz, hogy megtehesd, hogy csak üldögélsz és nem csinálsz semmit.

- Bárcsak képes lennék arra, hogy felrepüljek annak a fának a tetejére” – sóhajt a pulyka – de nincs annyi erőm!
- Nos, miért nem csipegetsz egy keveset az ürülékemből? – mondja a ló. - Tele van tápanyaggal.
A pulyka megfogadja a tanácsot, és csipeget a ló ürülékéből. Erre elég ereje lesz ahhoz, hogy a fa legalsó ágára felrepüljön.
Másnap megint csipeget az ürülékből, és eléri a második ágat.
Néhány nappal később a pulyka büszkén felrepül a fa legmagasabb ágára is.
Ekkor észreveszi őt egy vadász, aki fogja a puskáját, és lelövi.
A történet tanulsága:
A sok lósz..r felrepíthet a csúcsra, de ott tartani nem fog...
Egy nőstény hosszúszárnyú bálna beleakadt a rákászhálókba. Sok száz méter zsinór is rátekeredett a testére, uszonyára, még a szája köré is. A több száz kilónyi háló és zsinór húzta le a mélybe. A bálna keservesen küzdött életéért. Egy halász ezt észrevette, és segítséget hívott rádión. Néhány óra múlva megérkezett a mentőcsapat, és megállapították: az egyetlen mód, hogy megmentsék a bálnát az, ha alámerülnek és késsel levagdossák róla, ami már kibogozhatatlanul rágabalyodott. Ez igen veszélyes feladat. Elég a bálna egyetlen csapása az uszonyával, hogy megölje a megmentésén fáradozókat.
A búvárok órákon keresztül dolgoztak a mélyben, görbe késekkel vagdosva róla a hálót és zsinórokat, mire végül kiszabadult.
Amikor szabad lett, a búvárok elmondása szerint öröm-köröket rótt körülöttük. Majd ezután odaúszott minden egyes búvárhoz egyenként, finoman megbökdöste őket köszönetként. Azt mondták, ez volt életük leghihetetlenebb, és leggyönyörűbb élménye.
A búvár, aki a bálna szájára tekeredett zsinórt metélte el, azt mondta, a bálna végig követte őt a szemével, amíg dolgozott, és hogy ő többé már soha nem lesz ugyanaz az ember.
Kívánom, hogy legyél te is ilyen szerencsés. Olyan emberek vegyenek körül, akik segítenek kiszabadulni neked azokból a dolgokból, amik megkötözve tartanak.
Éreztesd velem, hogy nő vagyok!
Egy tengerentúli járaton, a repülőgép szörnyű viharba keveredik. A zűrzavar hatalmas és minden még rosszabbra fordul, amikor a gép egyik szárnyába villám csap.
A bizonyos nő elveszti a fejét. Üvöltve áll fel a repülőgép elején.
- Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy meghaljak!
Aztán ezt kiabálja:
- Nos, ha már úgyis meghalok, azt akarom, hogy a földön töltött utolsó perceim emlékezetesek legyenek! Rengeteg kapcsolatom volt az életemben, de soha senki nem volt képes éreztetni velem, hogy nő vagyok. Így hát, van itt valaki, aki éreztetni tudja velem, hogy igazán nő vagyok?
Egy pillanatra csend lett. Mindenki megfeledkezett a közelgő veszélyről és a gép elejében álló kétségbeesett nőt bámulták.
Majd egy férfi állt fel a gép közepén...
- Én éreztetni tudom veled, hogy nő vagy!
A pasi isteni. Magas, napbarnított, izmos férfi hosszú, lebegő barna hajjal és mogyorószín szemekkel. Lassan felsétál a soron a nő irányába, közben az ingét gombolja, egyik gombot a másik után...
Senki nem moccan. A nő nehezen lélegzik várakozásában, ahogy az idegen feléje közelít.
A férfi leveti az ingét. Az izmai hullámzanak a mellkasán, ahogy a remegő nő felé nyújtja ingét imént levető karját, és azt súgja neki:
- Vasald ki ezt!
... Vajon ki mire számított????...
Annyira hideg volt, hogy repülés közben a madár megdermedt, és a földre zuhant egy mezőn. Ahogy ott feküdt, arra jött egy tehén és rápottyantott némi ürüléket. A dermedt madár ott feküdt a meleg ürülékben, és kezdett felmelegedni tőle. Csak feküdt a melegben és olyan boldog volt, hogy énekelni kezdett.
Arra jött egy macska, aki meghallotta a madáréneket. Követte a hangot és eljutott a madárhoz, aki a tehéntrágyában feküdt.
A macska azonnal kiásta a madarat és megette...
A történet tanulságai:
1. Nem mindenki az ellenséged, aki sz..ik rád.
2. Nem mindenki a barátod, aki kiránt a sz..ból.
3. És ha nyakig ülsz a sz..ban, akkor a legjobb, ha befogod a szád!
Lassan meghal az, aki soha nem megy útra,
aki nem olvas, aki nem hallgat zenét,
aki nem tudja megtalálni a maga bocsánatát.
Lassan meghal az, aki elvesztette önszeretetét,
aki nem fogadja más segítségét.
lassan meghal az, aki a szokásainak rabja lett,
aki mindig ugyanazt az utat járja,
aki soha nem változtat támaszpontot,
aki nem meri öltözete színét cserélni
vagy soha sem beszél ismeretlenekkel.
lassan meghal az, aki elkerüli a szenvedélyt
és az izgalom örvénylését,
amely a szemek fényét gyújtja
és gyógyítja a szív sebeit.
Lassan meghal az, aki nem tudja célpontját változtatni
mikor boldogtalan a munkájában vagy szerelemben,
aki nem mer veszélyt vállalni az álmai megvalósítására.
Élj most! Légy merész ma! Cselekedj mindjárt! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → VERSEK és próza...