73

Válasz: Tudtad-e?

Téli megfázásoknak természetes ellenszere a medveszökőlevél. Tudtatok róla?  http://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif

Ezt a teát minden nőnek tartania kellene otthon!     ...     Medveszőlőlevél

http://margit2.hu/forumba-alairasok/medveszololevel.jpg

74

Válasz: Tudtad-e?

FOGKRÉMEK jelölése - Te tudtad ezt?

http://margit2.hu/forumba-alairasok/fogkremeken-szinek.jpg

75

Válasz: Tudtad-e?

Ősi tisztítási praktikák!

--------------------------------------


A leghatékonyabb zsíroldó szer: te próbáltad már a trisót?


így használd a mosószódát!

A mosószóda használata!...Ezt is olvasd el!


Szinte mindenre jó: 10 probléma, amit orvosol a szódabikarbóna!

76

Válasz: Tudtad-e?

Ez is érdekes!   https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Ezeknek a nőknek sokat köszönhet a világ!

77

Válasz: Tudtad-e?

http://kepmester.silihost.hu/images/279/11066/00000027.jpg

Mindennap egyél meg egy fagyasztott és lereszelt citromot, akár megcukrozva és vízzel lenyelve, akár bármely ennivalót megszórva.

A CITROM HÉJA 

  A citrom héjában is rejlő csodálatos anyag felfedezéséért Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

   Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
   Pedig  tele torokból kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!!

   Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

   Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?

   Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az élelmiszereidre.

   Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a halételre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.

   Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha elsősorban nem a megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

   Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.

   A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel megszünteti, megsemmisíti a test mérgező anyagait, hasonlóan a faszénhez.

   A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására. 10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.

   Én miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
   Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
   Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert, legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

   A gyümölcsöt is többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van kutató, aki
   azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a
   baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

   Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az 1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja a legtöbb  ráktípus: a végbél-, a mell-, a prosztata-, a tüdo- és a hasnyálmirigyrák rosszindulatú sejtjeit.

   Bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a rákos sejtek növekedésének fékezésére. ( Ez a világon leginkább alkalmazott kemoterápiás gyógyszer.)

   És ami még ennél is bámulatosabb:  a citrom kivonattal végzett terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem befolyásolja az egészséges sejteket.

78

Válasz: Tudtad-e?

Ez a cikk egy kicsit hosszú, de ajánlom elolvasásra! https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Papp Lajos prof. a sóról. . .

https://margit2.hu/forumba-kepek/papp-lajos-prof.jpg


1. Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi..
3. A marhák egészségéhez "marhasót" adnak a jó gazdák a takarmányhoz.

Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?

4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak
lehet, legyen egy sóbánya a só hatalom volt. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen  A SÓ AZ ÉLET!

Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.

A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre szépen csendben, fájdalommentesen. Utána jön a szív és érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség.
A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele. Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont,
liofilizált, módosított stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk évtízezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.

A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme.
Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak elfogadja, amit sulykolnak. Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1-hez kell legyen. Intelligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve - ha jók az értesüléseim - a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve
megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye a hibás reklámnak.

Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre?
Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször "ágyban párnák közt" végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).

Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.

Egy magyar kórboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy "amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset...". Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.

Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz
hozzájutni. Szinte mindegyikben van "-", ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is.., a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)

Egy saját tapasztalat:
Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről.
Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet "sajnos életem végéig szedni kell".

Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni...

Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak. Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)

A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édes tésztát (túrós batyu, kakaós csiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto vega étrendet követek.
4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé. A mostani kánikulában is tartom ezt, bár ma már ritkán mérem.

Ebben a hőségben minden negyedik pohár vízbe teszek egy nagy csipetnyi sót és arra gondolok, hogy levest iszom, így lecsúszik. Muszáj pótolni a kiizzadt sót. A nyomelemek pótlására pedig a megfelelő zöldség - gyümölcs étrendet javaslom, amit lehet, ebben a nagy melegben nyersen.

Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szívhaláloknak, melyek elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt
nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem minden esetben felborult a szervezetben a NaCl:KCl arány. Ezek a sportolók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt.
Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe...

Szóval így...

79

Válasz: Tudtad-e?

JÓ TUDNI !!!

Fontos egészségügyi (étel, itallal kapcsolatos) infó!
Hogyan tudjuk felismerni a gén-kezelt növényeket a címkéről?

   Egy amerikai blogon jelent meg egy cikk arról, hogyan lehet felismerni, hogy a szuper-hiper-marketekben árult gyümölcs, zöldség  rendes-, bio- vagy génkezelt-e?
   Úgy, hogy megnézzük azt a címkét, amit ráragasztunk a megmérés után, amelyen egy 4-5 számból álló kód van.

   - Ha ez a kód 4-jegyű (pl. 4021), akkor normális- körülmények között termelt növénnyel van dolgunk.
   - Ha 5-jegyű és 9-essel kezdődik a számsor (pl. 96584), akkor bio-termék.
   - Ha viszont 5-jegyű és 8-assal kezdődik (pl. 86584), akkor sajnos gén-módosított az illető "termék".

A vonalkódot FIGYELD!!!

1. Ne vegyetek semmilyen tejport, krém vagy tejterméket, ami Kína-i (Hong Kong) és Taiwan-i eredetű, mert MELAMINE-t tartalmaz.
Ez egy ipari vegyszer, amiből előállítják a műanyag tányérokat, vagy deszkalapokat. A MELAMINE, ha bekerül a szervezetbe, leblokkolja a májat, vesét (a vese nem tudja feldolgozni és vesekövet csinál) és olyan kárt tesz  benne, hogy visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halálos.
Aki pedig átvészeli (nem hal bele) annak 3 naponként vér szűrés alá kell vesse magát, hogy életben maradjon, és örök életen keresztül vese beteg lesz, amit nem lehet egyáltalán gyógyítani.

Ma már olyan betyár világot élünk, hogy a kínai üzletemberek nem teszik rá a nevüket a termékre hogy "Made in China" = "Kínában készített", mert tudják, hogy a világ nem veszi meg a termékeiket, és ezért ők mindent megtesznek, hogy elrejtsék a származás eredetét.
Inkább kódokat használnak gondolván arra, hogy az emberek nem tudják és nem fognak rájönni a termék eredetére.

A kormányok nem tesznek semmit ellene, és nem is tiltják be ezeket a termékeket, vagy legalább a fogyasztókat informálnák, arról, hogy totálkáros minden, ami a fenti felsorolt országokból dömpingben jön be.

Sok nyugati ország importálja és ebből a (tejtermék) alapanyagból készítenek sok mindent mint: cukorkát, csokit; a süteményekben, még a pizzatésztában is megtalálható. A kávéházakban a tejes kávét (capuccino, stb.)

Az első 3 szám a BARCODE (VONALKÓD) - ból az országot mutatja, hogy a termék honnan származik.
Minden barkód "első 3 száma", ha ezekkel a számokkal kezdődnek 690, 691, 692, stb. egészen beleértve a 695-öt, az mind "MADE IN CHINA" .

Azok a termékek, amik 471-el kezdődnek "Made in Taiwan" .
Nekünk jogunk van ezeket tudni, de az állam ebben nem segít.
Ezért résen kell legyünk és tanítsuk egymást, hogy ne kerüljünk bajba.

Tehát ha megtanulunk egy pár bárkódot, akkor mindjárt könnyebb:

690 ~ 695-ig Made in China
471 ~ Made in Taiwan
00 ~ 13 USA & CANADA
30 ~ 37 FRANCE
40 ~ 44 GERMANY
49 ~ JAPAN
50 ~ UK
57 ~ Denmark
64 ~ Finland
76 ~ Switzerland and Liechtenstein
628 ~ Saudi-Arabia
629 ~ United Arab Emirates
740 ~ 745 - Central America (Közép Amerika)

480 ~ Made in the Philippines(Fülöp szigeti), és 599 MAGYARországon előállított termék; ezt vegyétek!!

80

Válasz: Tudtad-e?

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000062.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000063.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000064.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000065.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000066.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000067.jpg


Folyt. köv.!

81

Válasz: Tudtad-e?

Akkor folytatom:

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000068.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000069.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000070.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000071.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000072.jpg


Folyt. köv.!

82

Válasz: Tudtad-e?

Tehát...

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000073.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000074.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000075.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000076.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000077.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000078.jpg

Folyt köv...

83

Válasz: Tudtad-e?

... és ...

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000079.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000080.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000081.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000082.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000083.jpg

84

Válasz: Tudtad-e?

https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif ... Ezt is kaptam... nem tudom, hogy mi az igazság benne... de aki akarja, próbálja ki:

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000084.jpg