Megjöttem a bevásárlásból és újrahasznositok,meg feldolgozom a maradékokat.Húsleves fő,csirkecombból,amit sörben lesütök utána,krumplipüré van mellé,pizzát is sütök ez a legjobb mindenféle maradék felhasználására..volt három nagy almám,nem a legfinomabb fajta ,hát megpucoltam jó kis kompótot főztem belőle,és úgy döntöttem kakaós csigát sütök mert vettem tejet és annyira szeretem tejjel.
Közben összefutottam egy nagyon éhes kutyával minden bordája kinn volt,de szerintem a közeli ócskavas telepről jöhetett ,majdnem kiszedte a kenyeret a szatyromból,adtam neki pár szeletet úgy habzsolta befele az üres kenyeret,hogy gyorsan felszaladtam a balkonon van egy műanyag edényem,gyorsan megtöltöttem a maradék borsólevessel,még meleg vizet is engedtem hozzá,hogy több legyen áztattam bele száraz kenyeret és tettem bele vagy két marék macskabogyót,mert csak az van itthon...lementem,és akkor már nem találtam sehol,közben jött egy férfi és látta hogy forgok ott a tállal,kérdezte nem egy kutyát keresek?Mondtam de,na ő látta a sarkon,megfordult és jött velem,megmutatni,ott volt a drága a fűből próbált felszedni valamit,de oda volt fagyva...letettem a tálat nekiesett,mig ki nem nyalta fényesre addig nem emelte fel a fejét,még az a férfi is ottmaradt velem,beszélgetett mig a kutya evett...segitett elvenni a tálat mert a kutya nem akarta odaadni csak nyalta nyalta...de legalább kikerekedett a pocakja egy kicsit,ma jól lakott,valameddig húzza megint..Igy már a lelkem egy kicsit megnyugodott hogy kapott enni egy szegény állat...A kis galambot is megetettem,le is fényképeztem már egészen formás lett,azelőtt olyan kis szerencsétlen volt kevés tolla is volt kilátszott a bőre,már jól repül...Nekem ezek a dolgok olyan sikerélményt adnak,amit mással nem érzek,csak igy ha egy állatnak segiteni tudok!
Na megyek megnézem hogy áll a pizzatésztám,már a szószt megfőztem hozzá,kolbászos,sonkás és gombás lesz a feltét!Meg persze sok sajt.jó vastag tésztával,mert úgy szeretem ,lehessen harapni!
Majd jövök..ja nálunk fehér lett minden ,hullt a hó és meg is maradt,elég hideg van...