Jó reggelt!
Nálunk egész éjjel erős szél fújt,de eső nem esett...A levegő viszont jól lehűlt,jobban is aludtunk,egyszer ébredtem meg az éjjel,de sikerült visszaaludni és kb,fél 5 fele ébredtünk mind a ketten...én már kávéztam is,és valami ételen gondolkodom,amit nem kell rágni,valami krémlevest fogok főzni,mert tegnap egész nap krumplipürét ettem,biztos megettem egy kiló pürét...olyasmit kell főznöm,ami szétmegy és nem kell sokat rágni,a héten még rosszabb lesz ha a felsőt is lecsiszolják,akkor pláne nem fogok tudni rágni...lassan fogyok mint a gyertyaszál...folyton korog a gyomrom..ezeket a pépes dolgokat nem nekem találták ki...
Sajnos tegnap akkor érkezett meg a vihar mikor indulnunk kellett volna Icához...felhivtam,lemondtuk,erre megsértődött és elég csúnyán csinált velem,majd letette a telefont...hát mit mondjak...elég rosszul esett....mikor ő a nyáron számtalanszor lemondta a találkozónkat,sőt olyan is volt hogy csak SMS-t küldött,hogy elment kirándulni,nekem meg itt maradt a sütemény meg az étel amit készitettem,én nem csináltam vele cirkuszt...pedig többször is átejtett,ha emlékeztek...Fel volt háborodva hogy egy csomó ételt készitett és rajta marad....pedig tudja hogy most nincs is fogam és nem tudok enni sem..és a torkommal is kinlódtam már mióta...ennek ellenére elkészültem és menni akartam..de nem jött össze...erre megharagudott...hát ez van...Egész délután rágódtam rajta...
Hát ma minden esetre van dolgom,megyek a laborba is délben az eredményért,reménykedek,hogy nem találtak újabb kókuszt,mert azóta sokat javultam,a hólyagok megszüntek a torkomban,már nem érezem azt a kinzó viszkető érzést sem,pár napig elég erősen köhögtem és tisztult,mára a köhögés is enyhült,egy egy torok köszörüléssé...na meglátjuk,talán ennyi hónap kinlódás után ,végre fordulóponthoz értem.
Azon filózom,hogy ha egy kis bundás kenyeret sütök reggelire el tudom e majszolni?Nagyon sok kenyérhéjam gyűlt össze,mivel hetek óta csak a kenyér belét tudom megenni...pedig szeretem nagyon a héját is...
Most még sötét van,várok mig virrad,aztán még egy teát is főzök magamnak.
A Püspöki palota falai állnak,a külső burkolat szinte sértetlen,a tetőzet viszont teljesen leégett,300 éves száraz fából volt,egy torony leomlott,a belsejében keletkezett nagy kár,úgy mondják kb az épület 30-40 %-a sérült.Festmények ,értéktárgyak mentek tönkre,de a polgármesteri hivatal máris nyitott egy bankszámlát a lakosság adakozhat az újjá épitésre.Ezek szerint megmentik!