6,481

Válasz: Társalgás

Barna cukorral? ... na és így jobban ízlett  a kávé?  tongue

6,482

A barna cukornak eleve van egy karamellás ize,jót tesz a kávénak! big_smile

6,483

Ancsa!

Aha, értem... Én viszont már nagyon hozzászoktam a fahéj ízű kávéhoz... Reggel és délben is mindig azt szórok egy picit a kávé tetejére, és kevés nyírfacukorral édesítem... na persze egy pici tejet is mindig öntök rá, nekem így ízlik már a kávé.  tongue

Reggel siettem, és megfőztem az 5 literes fazékkal a csicseri borsólevest.. . Utána még gyorsan paprikás krumpli is készült kolbásszal a férjemék kedvéért... Nekem maradt tegnapról köles és párolt zöldségek, amibe még egy kis virslit is kevertem. 
Amikor kész lett az ebéd, úgy döntöttünk, hogy átugrunk kocsival Érdre a nagy Tesco-ba, mert ami itt van helyben, ez kisebb, itt nincs minden, ami kellene... Most palántaföldet vettünk. Örültünk, hogy átmentünk, mert akciós is volt, és már lassan lehet kezdeni a magok elvetését... vettünk is 2 db 50 - 50 kg-os zsákkal... Na persze mindig akad még, ami kell, még aszalt szilvát is vettünk 1 kg-ot, ott lehet venni kimérten, amennyit akarunk... Itt helyben csak kis zacsikkal van, ami ugye drágább is...  na és még ez az a kezünk közé akadt... Visszafelé a Penny Market -be is beléptünk, ot jó áron lehet cukormentes étcsokit is kapni... meg még mást is... aztán végül a DM-be is beléptünk, mert  borotválásnál néha elvágja magát valamelyik fiú, és elfogyott a timsó stift... ott azt is kaptunk...
Már elmúlt dél, mire hazaértünk... akkor meg a szomszédasszonyunk kapott el a kapuban bennünket, és persze elbeszélgettünk egy ideig Vele is...

Utána elrámoltunk, és pihenésképpen megnéztük a sorozatom mai részét... De most már túl vagyunk az ebéden, elrámoltam... Jöhet a szokásos kis lazítás. wink

6,484

Sziasztok!

Meghoztam a délutáni kávét, éppen most készítem magunknak is.

http://forum.p24.hu/forumkep/3/23712/434/13000804/1.jpg

Margitka! Finomat főztél mára! Itt fehérbableves volt, tettem bele  kolbászt is, mellé palacsinta. A mai menűt az unokám találta ki. Nagyon jól evett, remélem nem lesz beteg.
Akkor sikeresen bevásároltatok ma. Mi is elmentünk inkább hús kellett a hétvégére.
Már össze van rámolva, éppen most tudtam leülni egy kicsit, a gyerek mesét néz papával.
Remélem azért csak fog anyukádnak javulni az állapota?  Nem szed rá gyógyszert?
A fiam is jól van, kicsit érzi a kezét, majd a jövőhéten megy varratszedésre.

Lia! Köszi! Örülök, hogy jobban van a férjed! Ezek szerint csak jót tett a műtét, és nem kell további beavatkozás! Jó sokáig dolgoztál tegnap!

Ancsa! Gondolom jól telt el a mai napod is!

6,485

Szia Ilona!

Köszi a kávét!... Bár már megittam az ebéd utánit, de csak fél pohárral... Lehet, hogy még egy fél pohárral jól is esne!  tongue
Az unokád ügyesen kitalálta a menüt!... na én most meg is kívántam a palacsintát!  ... Lehet, hogy holnap keverek be egy kicsit én is!  ... Ti mivel töltöttétek meg?  http://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif

Akkor Ti is vásároltatok... Gondolom, hogy kaptatok is szép húst, ugye!  ...
Azért a papa is pihen most mesenézés közben, lehet, hogy ő el is alszik?  smile
Persze szed rá gyógyszereket anyu, de nem tudni, hogy mi okozta most nála ezeket a problémákat... majd hétfőn újramegy, remélem, hogy javul majd...
A fiad is szépen gyógyul, persze, hogy érzékeny még, de a varratszedés után meg biztos még jobb lesz neki, csak addig is türelem kell... http://margit2.hu/ujforumba/law.gif

6,486

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/9679/00000063.jpg

Halihó!
Jól laktam toros káposztával,igazán finomra sikeredett,apu vette a piacon nekem a káposztát,Atti meg hazafuvarozta,én meg megfőztem big_smile...ez az icike-picike meg mind megette! big_smile
Na szóval ,vasárnap nagykanállal fogunk enni,Ica barátnőm születésnapjára megyünk.Annyit tudok,hogy somlói galuska lesz a desszert!Már jól  hangzik nem?
Ma nem sütöttem semmit,nem nagyon vannak hozzávalóim itthon,vettem volt a Lidl-ben egy vödör Pilos túrót,de mikor ma felbontottam,a teteje alatt lévő szigetelő lapocska duplán volt benne és mindkettő felválva,a túró pedig  penészes volt...úgyhogy ment a tyúkoknak,nekem meg elmaradt a túrós bukta...De még van egy csigám,estére kakaóval az lesz a vacsorám.Ma már mást nem a karok enni,mert reggelire is két hatalmas zsíros kenyeret vágtam be sós uborkával,vedeltem is a vizet egész nap!
Reggel megtöltöttem a palackomat két liter vizzel,már csak az alján van egy kicsi,de estig azt még megiszom!Itthon könnyebb vizet innom ,mint a munkában.Holnap szeretnék némi gyümölcsöt beszerezni,arra éhezem inkább,mint sütire!
Akkor én megyek is tv-zni,kezdődnek a helyszínelős sorozataim,CSI ,meg Tűsarok nyomozó...és a gyilkos ügyek...de van hogy ha már láttam azt a részt akkor átkapcsolok máshova.Jaj,láttam a Mamma mia második részének előzetesét,húúú nagyon jó lesz az is,ha véletelenül valahol a neten meg lenne és belefuttok,szóljatok már nekem is jó?
Akkor szép estét és jó pihenést mindenkinek,puszi!

6,487

Ancsa!

Látom, hogy már várod a húsvétot!  big_smile
Ügyesen beosztottátok a munkákat... A lényeg, hogy finom ebédet tudtál készíteni mindenki örömére! wink

Hú de régen is volt somlói itthon... a férjem pedig emlegette is nekem, de mondtam, hogy egyenlőre csak nagyon gyors sütiket vállalok be... a jobb kezemen a mutató ujjam vége még ugyancsak nem használható állapotban van... sokkal tovább tart a gyógyulása, mint reméltem... sad

Hú de bosszantó, ha penészes túrót kaptál!  http://margit2.hu/ujforumba/boxer.gif ... Még szerencséd, hogy van finom csiga is! 
Különben a gyümölcs sokkal egészségesebb is a sütiknél! ... Helyes a döntés!  ....  http://margit2.hu/ujforumba/eljen.gif
Neked is jó tévézést!  smile

6,488

Szia Margitka!

Nem nagyon tudott most aludni mert gyöntölte a gyerek egészen végig. Mondta is hogy minden porcikája fáj, inkább izomláza van.
A kávé most nagyon jól esett. Olyan álmosító is az idő. Nutellás, mákos, lekváros, kakaós volt a palcsi. Leves lesz holnapra , majd másodikat kell kitalálni hozzá.
Nagyon szép húst vettem, karajt, combot, tarját, lapockát, amiből fasírtot tervezek. Meg egy egész kistestű tyúkot.
Most mosott ki a gépem is, a gyerek ruháit mostam, ha viszik el legyen tiszta és addig megszárad. Ma jönnek haza érte, vasárnap viszik el, hatra mennek a dok.nőhöz.

Reméljük,hogy használni fog a gyógyszer majd anyukádnak!

6,489

Ancsa!

Finomat főztél, és ahogy olvasom van étvágyad is! akkor tényleg gyógyultan mehetsz vissza dolgozni.
Jó kikapcsolódást délutánra, én is nézem a sorozatomat, az Elifet nagyon szeretem.
Láttam a bemutatóját a Mamma mia filmnek, nagyon jó lesz.

6,490

Ilona!

Na még ezt a szót sem hallottam eddig, hogy " gyöntölte" big_smile

Akkor volt miből válogatni, ami a palacsintákat illet!  http://margit2.hu/ujforumba/finom.gif
Sokféle húst vettél!.. de úgy is a jó, mi is szeretjük, ha van itthon, amikor lehet válogatni...
Én is gondoltam a mosásra, de most már, hogy elmászkáltuk az egész délelőttöt, inkább holnapra halasztom....
Gondolom, hogy akkor már várjátok a fiadékat is... Vasárnap, ha ilyen jól van a gyerek, az étvágyával sincsen gond, csak meg lesz a doktornő is elégedve vele. smile

6,491 Utoljára Lia szerkesztette (2018-02-09 16:30:10)

Sziasztok.
Itt vagyok én is reggel 8 ra mentem fodrászhoz,utána elmentünk vásárolni,jött a férjem is hősiesen végig,azért a végén nem bánta hogy hazaértünk.Levettük a fáslit,a seb szép csak egy kicsit bedagadt a térde de gondolom ez még természetes.Pihentünk ebéd után már nagyon fáradt voltam.

Margitka.
A munkámból adódóan nekem természetes a szuribeadása.
Sikeresen bevásároltatok,épp a napokban gondoltam rátok hogy elültettétek e már a magokat.

Ilona.
Finomat talált ki az unokád,jó ötletet adott a főzéshez volt választék bőven.

6,492

Margitka!

Dögönyözés, gyöntölés itt használják, mondják ezt a szót!

Szeretek ilyenkor többféle húst venni ha látom, hogy szép! Berakom a hűtőbe és ha kell akkor van itthon.

Remélem, hogy meggyógyult a gyerek, nem talál már semmit a dok.nő. Néha azért éjszaka elköhint egyet-kettőt.