Sziasztok!
Mondhatom jól kezdődött a napom reggel,már korán!Lementem a megállóba,amit tel volt emberekkel,már ez is gyanús volt,mert mikor én megyek csak én vagyok egyedül felszálló!Vártunk,vártunk,sehol semmi,már az indulási idő is elmúlt,a busz még mindig nem jött!Az 5.26-al szoktam menni,,35-kor megelégeltem,elindultam gyalog,a többi emberrel együtt,nem várt tovább senki!A következő megállókban is elindultak már az emberek,gondoltam elérek a közeli bevásárlóhoz,ott mindig sok taxi áll,ha nem jön addig a busz akkor beülök egybe...egy szál taxi sem volt ott sem...Van egy három utcás kereszteződés ,néztem minden irányba sehonnan nem jött busz...na ekkor felhivtam a főnöknőmet,hogy nem járnak a buszok,gyalog kell mennem,mert taxi sincs,nem tudom mikorra érek be!Akkor tudtam meg,hogy már mások is betelefonáltak,az egész városban le van állva a közlekedés,a villamosok sem járnak,és a buszok sem!Kiderült,hogy sztrájk van...a fizetések miatt...még mikor jöttem haza sem járt semmi,annyi embert tán csak felvonuláskor láttam az utcán,amennyien most gyalogoltak!Akárhogy is,szerintem értesiteni kellett volna az embereket valahogy előre,hogy mire számitsanak,mindenki elkésett ma minden honnan és állitólag holnap sem fog járni semmi,ha ma nem egyeznek meg a tárgyalások alatt!Azt csipem,hogy azt mondták,spontán sztrájk van,nehogy már kérem az egész város közlekedése,spontán állt le,meg volt ez beszélve jó előre,csak kellett volna értesiteni a médián keresztül az embereket.Majd a hat órás hirekben hallottam...a rádióban!Minden esetre jó kis sprintet vágtam le reggel,mindössze két percet késtem,azt is csak azért mert megálltam kávét venni az autómatából,már benn a cégnél.Teljesen kiizzadtam,olyan kellemetlen volt,Itthonról frissen mosakodva,parfümözve indultam el...