Válasz: Társalgás
Így sorban jöhet minden,pedig jól laktam.
Margitka.
Horgászni most nem akarunk,azt majd máshol.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Így sorban jöhet minden,pedig jól laktam.
Margitka.
Horgászni most nem akarunk,azt majd máshol.
Ilona!
Nagyon guszták a kukoricák, megkívántam.
... Na holnap főzök pár csövet, megnéztem, már lehet leszedni belőle...
A krumplis pogácsa a nagy fiam kedvence.. annak idején apukámé volt... Ha szilvás gombócot csinálok, akkor mindig egy picivel több tésztát gyúrok össze, hogy tudjak sütni pogácsát is...
Megtaláltad a pogi receptet? Ha nem, iderakom a linket, ahogy készítem: krumplis pogácsa ... Hú nagyon finom volt a tojáskrémmel a pogi, most friss tárkonyt is tettem bele és petrezselyemzöldet... hát nem rontotta el!
Mivel tegnap ugye a vargabélest készítettem, ami édes, ma már mindegyikünk sósra is vágyott... bár még a bélesből is maradt valamennyi... főztem egy kis csokis pudingot is, és hidegen ettünk most délután a bélessel. Talán még hidegen az is finomabb! ![]()
Lia!
Maradt még a pogácsából is... de már én sem bírnék ma enni semmit sem...
Biztos jól érzik majd magukat holnap... Legalább akkor többször és több élmény lesz majd a gyerekeknek! ![]()
Na még van pár elintézni valóm. Én mára el is köszönök. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek!
Csodás a hajnal,ahogy kel fel a nap,jó hűvös van még de sajnos a jövő héttől 38-40 fokokat mondanak egész héten!
Ma szeretnénk egyet sétálni a fürdőben ha úgy alakul,kikapcsolódós napot terveztünk,pedig annyi dolgom lenne itthon...amit folyton halogatok,polcok rendbetétele,egy csomó dolgot át kellene néznek,ami lejárt vagy üres,kidobni,mindent csak gyűjtögetek a konyhában is egy csomó tasak mindenféle megkezdve,nincs rend,a fűszertartók meg üresek,azokat is át kéne mosni...stb.Na de valamikor csak megcsinálom...ma mennék egy kicsit,olyan kedvem van...
Legyen szépséges napotok!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét, én is túl vagyok már rajta. ![]()
Én ma csak este tudok újra benézni. Használjátok ki a szép időt, úgy néz, ki, hogy ma az lesz. 
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok mára!

Margitka! Köszi a recepted, sort kerítek rá, hogy elkészítsem. Annyira guszta, hogy így most nagyobbakat készítettél!Nagyon jó idő igérkezik ki is kell használni.
Lia! Nektek is jó kikapcsolódást kívánok az unokákkal együtt! Itt is lehült a víz 21 fokra, de tegnap már 25.6 fokos volt már lehetett fürdeni. Ma mneg még melegebb lesz reméljük.
Ancsa! Nektek is programotok lesz, érezzétek jól magatokat!
Sziasztok!
Itthon vagyok most már! 
Nem indultunk vissza korán, mert nem akartunk a hőségben utazni...
Ilona!
Mi csak úgy magában is szeretjük ezt az olajban sült pogácsát, de tojáskrémmel különösen finom... persze lehet variálni sajtkrémmel, stb. ![]()
Remélem, hogy Ti is kihasználtátok a jó időt, és pancsoltatok is. Itt egyre jobban melegszik a levegő... biztos bejön a hőség a jövő hétre...
Most már én el is köszönök mára... További kellemes estét, és nagyonjó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt,megint hétfő van,itt a kánikula,nagyon meleg lesz a munkában,alig vettem magamra valamit,rövid gatyát és atlétát,remélem kibirom...puszi!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok az év utolsó júliusi napjára!
Ancsa!
De jó a megjegyzés a kávéval! Akkor megiszom a kávémat, nekem is kell! ![]()
Na igen, egy újabb hét kezdődik... és természetesen hétfővel... Itt már 18 fok van... A fiam 6 óra után amikor indult, felsóhajtott, hogy: "Most de jó a levegő!"... Igaza volt, gyorsan megöntöztem a muskátlikat a párkányokon, mert bizony tegnap este elfelejtettem pedig a nagy hőség után már várták a vizet a virágok...
Kitartás a dolgozóban! Teljen gyorsan a napod! 
Ma is mosok, gyorsan meg fog száradni minden... Na és a zöldbabot szedem, mert már akármennyire is igyekszem, de sok elmaradt, és kezd szemesedni... azt már meghagyom magnak....Valamelyik nap meg már lecsót is kell főzni, van paprika és paradicsom is hozzá...
Akkor hajrá! 
A reggel kimosott ruhák megszáradtak, be is hoztam már... 
A fejteni való babot is leszedtem, kibontottam, abból most csak egy levesre való lett, már a fagyasztóban van... A zöldbabot is leszedtük, most jó sok lett, üvegekbe tettem. 8 db lett, van közte 5 dl-es, és 7 dl-es is. Kigőzöltem forró vízben, most letakarva hűl, lehet, hogy estére, de reggelre biztos kiszedhető lesz a nagy lábosból.. aztán mehet a helyére...
Na és még a paprikát és a paradicsomot is leszedte a férjem, abból lecsó lesz.... Most pedig egy kis pihenőt beiktatunk ebéd előtt.... 

sziasztok,hazaértem,voltam benn a szüleimnél,szerencsére náluk jó hűvös van az udvaron is a lugas alatt meg benn a házban,mert vastagok a falak!
Benn a munkában viszont iszonyú meleg van,minden nyitva,de csak egy nyamvadt ventilátor van az egész nagy teremben..
Hazafele irtó meleg volt az aszfalt,sajnáltam szegény kutyát amelyiket pont most kellett sétáltassa a gazdája,jó nagy barom...odatettem volna sétáljon már egy kicsit mezitláb a járdán...
Itthon megtöltöttem a madarak edényét lenn a fa tövében,még volt benne félig,de tele tettem,minden nyáron teszek ki a fa tövébe egy edényt vizzel,madaraknak,kóbor kutyáknak,macskáknak,életmentő lehet.
Én is kimostam egy adagot,felporszivóztam és mindjárt kész egy lábas paprikás krumpli,ez hamar megy ilyen melegben,nem főzöcskézek és a húsleveshez sincs kedvem,mert az csak forrón jó...Aztán irány a zuhany és ledőlök ,fagyizni,tv-zni,ma nem volt túl hajtós a nap,mivel elég kevesen vagyunk nem tudja engedni gyorsabban a szalagot,nincs előkészitve elég munka...igy is csak mi járjuk meg,mert elhúzódik a vége a rendeléseknek,nem fogjuk időben elkésziteni,igy szabadság,semmi...
Szia Ancsa!
De finom citromos üdítőkkel jöttél!
... Ilyenkor bizony jók a a régi vastag falú házak tényleg olyan, mint amit hőszigetelnek az újakon... Nálunk is jó meleg van kint még most is 33 fok van az árnyékban... Idebent még 25 fok van, de nem régen zártam el a gázt a konyhában... Végül megcsináltuk a lecsót, lett 9 db 3 dl-es kis üveggel most. Ez mind saját paprikából és paradicsommal. Már a hűtőtáskában vannak száraz dunsztban konyharuhák között... reggel majd kiveszem....
Nagyon rendes vagy, hogy gondolsz a kis madarakra, kutyusokra és cicákra... Biztos örülnek is a víznek!
Jól teszed, ha gyors ételeket dobsz össze, aztán minél előbb pihenj le! ![]()
Én hoztam be kukoricát is a kertből, egyik nap megkívántam Ilonától... Még nagyon zsenge, finom, édes, hamar meg is főtt.
Most ettünk uzsonna után. Itt egy kis kóstoló:

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás