Válasz: Társalgás
Lia! Gyönyörű a kenyérkéd belseje! Nagyon ügyes vagy!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lia! Gyönyörű a kenyérkéd belseje! Nagyon ügyes vagy!
Szia Lia!
Az nagyon bosszantó lehet, ha elment az áram.... Itt csodás napsütés volt egész nap, még most is süt. Nálunk semmi eső nem volt.... pedig most virágzik a borsó, annak nagyon kellett volna...
Akkor legalább munka után a fodrásznál pihenhettél, míg a frizurádat csinálták!
Én is majdnem tojásos levest főztem... nagyon szeretem köménymaggal ízesítve! Holnapra is maradt nekünk a főzelékből, majd gondolok Rád, ha ebédelünk... De levest majd kell főzni... reggelre megegyezünk, mi is legyen...
Ancsa!
Már repetáztam is... annyira finom lett.... Köszi, jól is esett! ...Csak kimentem még a kertbe, lemozogni amit ettem... mert még akartam később is enni.... hát ettem is még.... ![]()
Akkor holnap ezt a munkát be is fejezitek majd, igaz! ![]()
Lia!
Most még a férjeddel fogorvosnál voltatok?... Ott vártál Rá? Ma volt ellenőrzésen? Ott esett az eső?
Tehát akkor nálatok sem esett semmi... nekünk is locsolni kell majd... ![]()
Szia Ilona!
Köszi a pezsgőt, és a gyümölcsből is csúszna le még.. ![]()
Tudom, hogy nagyon sok a dolgotok, ezért örülök, ha csak beintegetsz egy picit is. Nektek is kívánok további szép estét! 
Margitka!
Igen a fogorvosnál voltunk,ellenőrzésen de nem tudták megcsinálni az áramszünet miatt az igazítást,majd pénteken megyünk vissza.
Rákoskeresztúrra járunk az tőlünk kb.10 km,ott szakadt az eső,itthon semmi nem volt,de lehűlt a levegő.
Ilona!
Ti is mindig találtok munkát,de utána megszépül minden.
Lia!
Akkor ez most nagyon bosszantó, hogy újra kell mennetek a férjeddel... Pénteken majd akkor biztos meg tudják csinálni, amit ma az áram kimaradása miatt nem tudtak... Gondolom, hogy már nagyon szeretne a férjed túl lenni rajta, ugye! ... Az jó, hogy nincs nagyon messze... ![]()
Most már én elköszönök mára... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt szép napot mindenkinek.
Sietek haza főzni,de még nem tudom mit,ötletem sincs...
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét!
... Nálunk nincsen gond, mert mindig a férjem főzi meg a kávét... Ha véletlenül ott ragadna a laptopjánál, mert főzés előtt azt bekapcsolja... akkor helyettesítem... ![]()
Akkor most nosztalgiázok, mert körülbelül 40 évvel ezelőtt, amikor még a férjem nagyijánál, laktunk, mindig ilyen poharakban kávéztunk.... Nagyon szerettük a Dédit!
Tőle nagyon sokat tanultam...hogy például fokhagyma, vagy vöröshagyma kell-e valamibe... stb... Megmutatta, hogy kell dagasztani... Kivette a tálat a kezemből, és mutatta... közben ezt mondta: "Margit, így, tudod jól alá kell nyúlni!" ... ezzel a szöveggel azóta is szekál a férjem... ha megemlítem, hogy a dagasztást is a Déditől tanultam. De tényleg ritka jó asszony volt, Őt mindenki szerette! ... Ha ment a postás bácsi, nem engedte el kávé nélkül....
Nekem is kell főzni levest.. lehet, hogy krumplis tarhonyaleves lesz... főzelék és sült hús van még mára... Mire hazaérsz, biztos Te is kitalálod, hogy mit főzzél!
Addig is jó munkát! 
De most már én is megiszom a kávémat. 

sziasztok,megjöttem,már ms a gépem ,felfőztem a tejet,és sülnek sörben a csirkecombikák!
De jó volt olvasni ezt a visszaemlékezést Margitka,szeretem az ilyen történeteket! ![]()
Szia Ancsa!
Gyönyörűséges ez a színes rózsacsokor! 
Hú de szorgalmas vagy! ... Bár ezen már nem is csodálkozom, megszoktuk! .. Biztos közben már ki is teregettél, és el is készültél a sütéssel... Jó étvágyat, ha enni készülsz! ![]()
Nekünk ma mozgalmas délelőttünk volt... mivel a zöldbabból kevéske bújt elő, úgy döntöttünk, hogy veszünk friss magot a gazdaboltban, és pótoljuk a vetést... mert az egy héttel később elvetett fejteni való babok már mind szépen növögetnek... Ja és kiderült, hogy nem vettünk céklát, így most azt is kaptunk szerencsére... Mindjárt el is rakjuk a földbe.
Még pár dolgot akartunk vásárolni, szerencsére az is sikerült de nem helyben, hanem Érden... Ugye, minden jó, ha a vége jó. 
A levesen kívül ma csak csokis pudingot főztem a férjem óhajára a kókuszos sütihez, mert még mindig van egy kicsi belőle, és azzal viszont nagyon ízlik... már meg is lett rendelve, hogy ismételjem meg... ![]()
Örülök, hogy tetszett a visszaemlékezés, a poharaknak köszönhetően jöttek ki belőlem! 
Na milyen volt a napod? Kaptatok új munkát? 
Sziasztok!
Itt vagyok én is,na nálunk sincs vita a kávéfőzésből,mivel mindig én főzöm,na jó legtöbbször.Így alakult az évek során,de már nem is változtatunk rajta.
Főzöm a holnapi ebédet,töltött paprika lesz,levesünk még maradt.
Margitka!
Aranyos kis történetet meséltél,sokat lehetett tanulni az öregebbektől,főleg ha még meg is hallgattuk őket.
Nekem is nagy dilemma volt tavaly mikor jöttek a gyerekek hogy mikor teszek jót,ha egész délelőtt a konyhában vagyok,sütök főzök,vagy ha hozatok valamit és játszunk együtt.De megbeszéltük a férjemmel hogy inkább főzök,ha van amit lehet együtt főzünk a gyerekekkel,így lesz majd mire visszaemlékezniük,úgy mint most neked hogy a mamától tanulunk,vagy együtt csináltuk.
Levinek egyszer nem jutott eszébe mikor kérdeztem hogy mit süssünk,akkor boldogan mesélte hogy azt süssünk amit együtt szoktunk készíteni, a buktát.Azért az is kell hogy a érdekelje a fiatalt,fogadja el a jó tanácsot,mert ha nem érdekli akkor mondhatunk amit akarunk,hiába.
Na én is nosztalgiáztam egy kicsit.
Ancsa!
Látom azóta már lassan el is készül a vacsorátok,sokszor nekem sincs ötletem mit főzzek,ha kérdezem a válasz finomat.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás