Válasz: Társalgás

Szervusztok,kellemes vasárnapot mindenkinek!
Nálunk éjjel kezdett esni,szinte egyfolytában esik azóta,már hatalmas tócsák állnak mindenhol,elég hűvös is lett,ma a nagy zuccánkat is begurítottuk,már csak a citrusok vannak kinn és a páfrányok,ma még 7 fokot mond éjszakára,az itt az udvarunkon legalább 9 lesz ,úgyhogy az esőben nem hurcoljuk őket,de a holnapi nap folyamán mind bekerülnekés csak a kert marad a juharokkal,azokat is levédjük a töveknél,a jujubát már úgy is ültettük el,hogy a földet felkupacoltuk a tövénél.
Addig nem esett az eső,míg elszaladtunk a Lidlig,mert volt sztali körfűrész,amie Lacinak már régóta fáj a foga és most össze is gyűjtötte rá a pénzt,úgyhogy elmentünk,hozta a biciklit,pedig mondtam,hogy nem fog ráférni a csomagtatóra,menjünk el ,ahogy szoktunk gyalog,hazafele meg hívunk egy Bolt taxit.de persze nem akarta.Hát megdolgozott vele,míg sikerült hazatolja,egyszer majdnem eldőlt a bicikli,elhúzta a gép,szerencsére én pont mögötte voltam és megtámasztottam,hogy le ne csússzon...pár apróságot vetem csak,és kaptunk ajándékba egy Prosecco pezsgőt,mert 15 éves a Lidl és mi 150 lejen felül vásároltunk,a gép igen sokba került,de jó erős és mivel mi még mindig fával fűtűnk,és a padlás is rendbetételre vár,nagy hasznát fogja venni...
Utána,ahogy hazaértünk rögtön eleredt megint,azóta esik...
én nekifogtam főzni,zöldséglevest főztem,sirkecsontokraés egy egész csirkét feldaraboltam,és a sütőben,sörben megsütöttem,tarhonyát főztem mellé , készült még batáta és birsalma is sülve,és egy citromos,diós kevert süti.Jól be is melegedett a lakás...Kcsit rámoltam is,mert az új gépnek hely kellett a műhely-spájzban,így kiköltöztem a macskaételekkel onnan,és volt egy nagy doboz macskaalom is,még botatlanul,azt is kihoztam ,a zsákos száraz eledelt,a nagy doboz alutasakokat,így maradt hely Lacinak.
Most már behúzódtunk macskástól,Laci forma 1-et néz,én írogatok itt...
Lia!
Jaj, nagyon sajnálom a barátnődet,a legrosszabbkor történt,a baj nem jár egyedül,hihetetlen,mennyi minden össze bír jönni egyszer,egyszer!
Margitka!
Előrelátó volt a Fiad az esőkabáttal,nálunk a mai fesztiváli napot szerintem elmossa az eső...mi nem mentünk ki,nem nekünk való szórakozás,ami ott most van,majd a karácsonyi vásárra kimegyünk,körülnézni,nem egyébért,az ilyen vásárokon,minden háromszoros áron van amúgy is.