Válasz: Társalgás
Ancsa!
Fagyasztani nagyon jó a jujubát. Ezt már körülbelül 3 éve kipróbáltam, és minden évben teszek el. Kompótnak még soha nem próbáltam, hiszen ez egy datolya....
Piacon még én sem láttam... igaz, hogy nem is kerestem...
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Ancsa!
Fagyasztani nagyon jó a jujubát. Ezt már körülbelül 3 éve kipróbáltam, és minden évben teszek el. Kompótnak még soha nem próbáltam, hiszen ez egy datolya....
Piacon még én sem láttam... igaz, hogy nem is kerestem...
Szia Ilona!
Most látom, hogy közben Te is megjöttél.
Abban igazad van, hogy tartósítva lett a deszka, a bogarak a másik felébe sem mennek bele!
Bizony én is nagyon akartam már dolgozni, a pihenés is fárasztó és idegesítő volt... De még mindig kell kenegetni a jobb kezemen a csuklómat, mert érzékeny.. még nem az igazi most sem sajnos...
Köszi a fotót! Hát csak ámulok, hogy tényleg mennyit dolgoztatok! De szép lett ez így!
Sok erőt a holnaphoz!
Mára én elköszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is!
Az éjszaka folyamán elég jól aludtam, de nem maradt el most sem 1-2 rövid megébredés... Aztán fél 6 után jöttünk is le az emeletről.
Jelenleg 8 fokot láttam a kinti hőmérőnkön, de majd 16-18 fok körül várható... eső mára elszórtan van jelezve. Na majd kiderül milyen napunk lesz...
Ma kell főzni, zöldbableves lesz. Tegnap vettünk egy szép fejeskáposztát, amit lereszeltünk, és megdinszteltünk. 3 adagot neylon zacskóban le is fagyasztottunk, egyet meghagytunk mára... csak tésztát kell kifőzni hozzá, és káposztás tészta készül másodiknak belőle. Ez is régen volt már...
Természetesen lesz ebéd utáni pihenő, ez nagyon kell, elmaradhatatlan lett számunkra már...
A folyadék fogyasztására figyeljetek oda ma is, ez nagyon fontos mindig!!! Ezt a figyelmeztetést nem hagyom ki ma sem!
A mai reggeli frissítő kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom ide későbbre természetesen, mint mindig:
Sziasztok!
Nagyon szép napot kívánok én is.
A tegnapi szép nap után ma egy kicsit borongós az idő.
Margitka!
Nagyon szépen terem a jujuba, egészséges is a fogyasztása.
Holnap szeretnénk elmenni a Tescoba, az utalványokat elvásároljuk ha kapunk szép húst, szerintem nem lesz nehéz. Finom ebéd lesz nálatok is, jó lesz majd a káposzta, csak elő kell venni ha tésztát akortok készízeni.
Ancsa!
Sok szépet vettetek Ti is, szépül a konyhád. Lényeg hogy tudtál venni új kiöntőt, az meg talán tartós is lesz.
Ilona!
Micsoda nagy munkában vagytok, szép lesz a végeredmény.
Sajnos egyre több a beteg, nehez is gyógyulnak meg.
Szia Lia!
Ma itt is barátságtalanná vált az idő. Egész reggeltől eddig olyan szomorkás... Egy kevés eső is volt, de még a port se verte el, csak vizes lett a fű is, nem lehet kint semmit sem csinálni. .. Mondjuk olyan nagyon nincs is kedvem hozzá.
Könnyű az utalványokat levásárolni, már nekünk is csak 19 ezer Ft maradt, azt szombaton már le is tudjuk vásárolni... talán elég se lesz, mert hús is kell többek között...
Ez az idő a betegségeket is meghozza... sajnos itt is sok a beteg... Holnapra kaptam időpontot délelőttre a fodrásznőmhöz.. én a jövő hétre akartam, de akkor szabadságon lesz egész héten.. Utána meg már elég hosszúra nő a hajam, ezért jó lesz a holnapi nap is...
Akkor holnapra sikeres vásárlás!
Szervusztok,én is befutottam végre!
Ma jó hosszú napom volt ismét,ahogy hazaértem,már jött Laci is utánam.Sehol nem voltam,egyenesen jöttem haza,holnap rövídebb napom lesz ,akkor pláne sietek majd,mert jön a futár macskakajával,mára vártam,de nem jött...Remélem még holnap is kitart a napsütés,mert msni akarok,ma már késő lett volna teregetni..Csak ettünk,Laci bekészítette a tüzet,de szerintem ma nem gyújtunk be,még most is nyitva az ajtó,szépen süt a nap.
Ilona!
Az egész kedvem elment a tetőcserétől,most hogy látom mekkora munka és mennyi anyag kell!Nekünk nem is lenne hova kipakolni ,száradni ennyi deszkát!
MArgitka!
Igen tudom hogy datolyafajta,de azzal is csak lehet kezdeni valamit,elvégre a fügét is lehet,nem csak aszalni,ahogy ismerjük a boltból,a datolya is ki van szárítva,úgy árulják.Én egy kis üveggel kipróbálnék ha ennyi van,úgy eltéve,mint mondjuk a somot!
Lia!
Próbáljuk a lehetősgünkhöz mérten,kihasználni a helyet.
Így sikerült a presszónak helyet találni a mikró fölött,nagyon praktikusnak táltam ezt a kis asztalkát és színben is passzol.
A hét végén főzni kell,megint valami olyasmit szeretnék,amiből tudok majd a fagyóba is pakolni,adagokban,mert van,hogy nem érek rá,és akkor jó hogy elég csak kivenni,melegíteni.
Szia Ancsa!
Ó de érdekes tököket hoztál!
Nálunk tegnap volt nagyon szép idő... ma már nem. Alig voltam kint a házból... A fűtés megy egész nap. Holnapra nem jeleznek esőt hozzánk, remélhetőleg majd tudunk kint is dolgozni egy kicsit..
Főzni is kell, bablevesben egyeztünk meg, már vízben is ázik a bab... a másodikat majd kitaláljuk reggelig...
A jujubával nem kísérletezek, amíg a hűtőben van hely, oda tesszük. Meg most előttem van a takarítás is, az is lassabban megy, de azt muszáj megcsinálni...
Nagyon ügyesen megoldottátok a presszónak a helyélt. Tényleg szuper jól mutat a mikró felett a kis asztalkán!
Én mára el is köszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás