Válasz: Társalgás
Margitka!
Igen,meghozták a szőlőt,mézédes,nagyon finom,most fogok enni belőle,kenyérrel,bár éjszakára nem jó gyümölcsöt enni.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 2,453 2,454 2,455 2,456 2,457 … 2,574 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margitka!
Igen,meghozták a szőlőt,mézédes,nagyon finom,most fogok enni belőle,kenyérrel,bár éjszakára nem jó gyümölcsöt enni.
De most már csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Az éjszaka folyamán most is jól aludtam, csak hajnali 4 órakor ébredtünk meg egymás után a férjemmel, a fürdőszobába kimentem, aztán elaludtam még majdnem 6 óráig... Utána hamarosan jöttünk le az emeletről.
Reggel csak 7 fokot láttam a kinti hőmérőnkön, de majd 13-15 fok körül várható... eső ma már lehet, 1-3 mm... jelenleg nagyon borús...
Ma nem kell főzni, frankfurti leves és karalábé leves is maradt, ezért úgy döntöttünk, elmarad most a vasárnapi húsleves... ilyen is ritkán van nálunk.... Másodiknak pedig göngyölt csirkemell lesz rizzsel. Na és találtam a kertben uborkát, abból lesz a saláta.
Természetesen lesz ebéd utáni pihenő, ez nagyon kell, elmaradhatatlan lett számunkra már...
A folyadék fogyasztására figyeljetek oda ma is, ez nagyon fontos mindig!!! Ezt a figyelmeztetést nem hagyom ki ma sem!

A mai reggeli frissítő kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom ide későbbre természetesen, mint mindig:

Szervusztok,itt is vagyok!
Sajnos ,mivel ezen az egy napon alhatnék reggelt tovább,ilyenkor nem tudok..hatkor már fenn kukorékoltam,főztem a kávét,teát,betettem a tegnap begyúrt kenyeret sülni,és megint eldötöttem,hogy nem kísérletezem a kovásszal tovább,nekem nem akar sikerülni...tegnap szép volt,ma mikor betettem sülni,elterült...A bélzete szuper,rugalmas,lyukacsos,de lapos lett a kenyér..Felszeleteltem,ropogós a héja,de keskeny,lapos szeletek lettek,rozskovásszal készült,finom az íze,de nem lett magas.viszont már alig van belőle,mert ezt esszük ,olyan finom,csak fél kiló lisztet gyúrtam be.
Nálunk esett az eső,hideg,barátságtalan idő van.A központban Oktoberfest -et tartanak,nem tudom,ki kívánja a sört ebben a hidegben...
Mi ma csak pihenő napot tartunk.eszünk,iszunk,pihenünk
Szia Ancsa!!
Jópofa ez a baglyos pohár! ![]()
Az a lényeg, hogy finom lett a kenyérkéd!... Régebben én is sokat sütöttem, és miután ugyanígy jártam, a következő adagot már formában sütöttem ki, és úgy ugye nem tud ellapulni... a lényeg, hogy finom lett! ![]()
Itt reggel óta már nem esett.. most kezd egy picit világosodni. Már 13 fok van....
Mi most készülünk lassan ebédelni, megyek is teríteni.. aztán itt is csak lazítás lesz. 
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a finom ebédekhez! ... 
A mai délutánunk és az esténk is a tévé és az internet mellett telik... Bizony mi is az eseményeket nézzük... mert van bőven...
Én most már csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok.
Gyorsan beintegetek. Most fejeztem be a benti munkát, szerencsére napközben tudtam pihenni.
Margitka.
Nálunk sült hús és krumpli volt az ebéd, maradt holnapra is belőle. Szépen termett a jujubátok, egészseges is.
Hoztam mutatni a birsalmánk milyen szép lett az idén is.
Ancsa.
Lényeg hogy finom lett a kenyér. Én is feladtam, másként sütöm ha kell megsütöm és felszeletve megy a fagyasztóba, ha kell kiveszem.
Jó pihenést kivánok.
Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Lia!
Tegnap jó sokáig dolgoztál. Azért az kellett, hogy Te is pihenjél egy kicsit napközben!
Finom ebédetek volt, és lesz ma is.
Jujuba még elég sok van, csak az érett be eddig, amelyiket többet tudja sütni a nap, van olyan kis fa, amelyiknek az egyik oldala árnyékos helyen van... majd ma is leszedegetem, ami már érett. De nagyon jó, hogy ehetjük frissen is. Természetesen télen is mindig vesztek elő belőle pár szemet naponta.
Gyönyörű lett a birsetek az idén is! Hogy milyen hatalmas! Már el is felejtettem, hogy nektek körte formájú terem.. Fecó is leszedte tegnap délután nála, de az idén nagyon kevés lett... Szerencsére maradt felszeletelt tavalyról a fagyóban.
Az éjszaka folyamán most is jól aludtam, csak hajnali 4 óra körül ébredtem meg, aztán elaludtam még. De fél 6 körül jöttünk le az emeletről ma is.
Reggel 7 fokot láttam a kinti hőmérőnkön, de majd 14 fok körül várható... eső mára hozzánk nincs jelezve.
Ma nem kell főzni, frankfurti leves és göngyölt csirkemell meg rizs is maradt.
Természetesen lesz ebéd utáni pihenő, ez nagyon kell, elmaradhatatlan lett számunkra már...
A folyadék fogyasztására figyeljetek oda ma is, ez nagyon fontos mindig!!! Ezt a figyelmeztetést nem hagyom ki ma sem!

A mai reggeli frissítő kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom ide későbbre természetesen, mint mindig:

Szervusztok,megjöttem!!
Na,ma egy kicsit enyhébb a nap,nem esett,nem fújt,csak olyan semmilyen a nap..
Hazafele kaptam körmöt és csülköt is,már fődögél a kocsonya!!Fú nagyon ráéheztünk!!
Még beugrottam a boltba citromot is vettem hozzá,jól fel is bosszankodtam,mert megyek a pénztárhoz,a két vacak citromommal,szégyeltem hogy csak annyival menjek,vettem egy ásványvizet is..tele volt fiatalokkal,mert hotdogra meg külöféle menükre vártak,ott egy iskola a bolthoz közel.Látom a két pénztrnál nincs senki,egyikhez odamentem,jött is rögtön egy kedves kis fiatal pénztáros,erre odafurakodik egy nő,hogy én vagyok itt...láttam is, hogy ott téblábol,de mivel kosár nem volt nála ,nem tudtam mire vár..hogy menne e vele a pénztárosnő,átvenni valami palackokat,visszaváltaná..mondja igen,máris,csak beüti, amit én vásároltam..én ugye eddig meg sem szólaltam,kifizettem ,amit vettem, megköszöntem ,viszem az asztalhoz ahol be szoktam pakolni a hátimba ,ott az iménti nő,nagyban ,magyaráz egy másiknak ,hogy jön már a kiszolgáló nő,csak még ez a madárijesztő,(én) ,is elément a sorban!Mit mondjak,kissé felszaladt a pumpa nálam!Mikor végeztem és indultam kifele,még odafordultam a két nőhöz:Hölgyem,maga nézett ma már tükörbe?Azzal kimentem...egyszer vagyok elégedett magammal,hajat is festettem tegnap,a sminkem is egészen rendben volt,erre ,tessék...madárijesztő!Na...Nem gondolta, hogy értem, amit mond,nálunk ugyanis a két nyelv miatt sokszor nem lehet tudni,ki hogyan beszél,ugye ha boltba megyek mindig románul beszélek,vagy ha ügyintézek stb.csak ha ismerem az illetőt és tudom,hogy magyar,akkor szólalok meg magyarul.Itt is én románul köszöntem meg a pénztárosnak,a két nő pedig azt hitte nem értem majd ha magyarul kitárgyalnak...na jó kis bókot kaptam.
De a jó kis kocsonyám már fő,kb,4 ig főzöm még,és leszűröm,persze a hűtőbe fogom rakni,ha kihűlt.
Szia Ancsa!
Na ez a kis kupica édes ital, ha az, amit hoztál a fotón... jól esne nekem!
Nálunk is hasonló az idő, eső nem esett, de nagyon be van borulva... a jujuba szedegetését holnapra hagyom...
Hú de finom lesz a kocsonya...
A citromvásárlásos sztori nagyon tetszett.... Jól megfizettél annak a kritizáló nőnek! ![]()
Mi most nem rég hagytuk abba a csevegést a gyerekekkel! Hanna jó nagyokat kiáltott közben. Csak addig nem pörgött, ameddig el nem kezdtem énekelni Neki, attól kezdve nagyon komolyan figyelt rám! 
Ma délután még egyszer hívott Gábor a kis Hannával, mivel nem aludt délután, nagyon nyűgös volt... Aztán énekeltem a Picurnak, és kukucskálást játszottunk... lefoglaltam majdnem 1 órára. Boginak fogorvoshoz kellett mennie, ezért segítettem...
Remélem, hogy már túl vannak a fürdésen és az etetésen is...
Én mára elköszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Lapok Previous 1 … 2,453 2,454 2,455 2,456 2,457 … 2,574 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás