Szervusztok,végre én is idejutottam!
Egyszerűen nem jut időm semmire..annyi a munka,már kezd elegem lenni...Szerdától errefele,megállásnyi időnk sem volt,Laci szinte csak este ért haza,nekem is annyi a munkám,hogy itthon épp csak enni,meg lefürdeni és aludni van időnk...szerencsére van még töltött káposzta a fagyóban,azt vettünk ki kétszer,ma a vajban párolt gombákból főztem levest,amit szintén a fagyóból vettem elő,sült krumpli,sült kolbász,ez volt a menü...nincs egy kis lazítás...ma alig bírtunk felkelni...tegnap este 5 -re értünk haza a munkából.Ami sok,az sok...aztán a héten még ügyintézésem is volt,ami jól felidegesített,holnap számlafiztés,az elszabadult energiaárak,meg az ÁFA emelés,jól megdobta a villanyszámlánkat,az eddigi 68 lej helyett 164 lej jött le...ugyanannyi átalányt fizetek havonta,100 kw-ot,három havonta van összesítés,olyankor kevesebb szokott lenni,mert a 100-at nem igen használjuk el,havonta.Októbertől feloldják az árrés-stoppot a tartós élelmiszerekre,ismét áremelés jön...mióta az új kormány van,egyebet nem tud felmutatni,csak az áremeléseket!Azzal bíztatnak,hogy jövőre az ingatlan adó 80 %-al emelkedik!
Úgyhogy ma fogtuk magunkat elmentünk a Pennybe és bevásároltunk tartós élelmiszereket,cukrot,olajat,lisztet..meg akkor kávét,hagymát,pár tisztítószert,ezt-azt,pffff...a végén majdnem 30 ezer ft-nyi lejt fizettünk!
De legalább,most van itthon megint mindenből bőven.
Várom vége legyen a Forma 1-nek,mert megint kinn lesz dolgunk,Pincúr ugyanis kétszer megszökött a héten,egyszerűen helyből felugrott a kapu melletti oszlopra és szépen meglépett...behálóztuk ott is azt a kis helyet,ahova eddig egy macska sem tudott felugrani,csak ő!Azóta próbálkozik a szökéssel,és már kétszer lecibálta a hálót ott a sarokban,most másodjára a kampó is kijött a falból,úgyhogy délután ott kell megoldást találnunk,ma a virágtartó polcokat is leszedjük a ház faláról,mert a muskátlijaimat is összetaposta,ott korzózik a virágládákban a ház falán,onnan próbál a loncra feljutni...idén a muskátlik amúgy sem remekeltek..és a jövő héttől mondják a lehűlést,lassan el kell kezdenem behordani a virágokat.
Még mostam is egy adagot ma,lenne még,de mindentől elment a kedvem,minden tagom mintha ólomból lene,húz az ágy,álmos vagyok,fáradt...ez az egy napom van pihenni..holnap megint munka!
Néztem ,kezdik árulni a csipkelevet a piacon,jó lenne egy 5 literes,most 80 lejt kérnek érte,de kijön belőle egy csomó lekvár..csak időm legyen főzni egy adagot,már csak pár üvegem van,az is tavalyelőttről,tavaly sem főztem.