Szervusztok!
Nem aludtam valami jól,hajnali 3 -kor megébredte,utána már nem tudtam visszaaludni,csak forgolódtam....5 kor felkeltem,kimentem ,akkor láttam hogy erősen fúj a szél tépi a napvitorlát és messzebb villámik,meg dörög...na gyorsan csak úgy neglizsében elkezdtem lekapkodni az ülőpárnákat,már hallottam is hogy potty,potty,gyorsan behordtam mindent,lekötöttem a napvitorlát,lecsuktam a napernyőket,mire készen lettem mindennel el is állt az "eső",hazafele már azt hittem olvadok szét olyan melegem volt...most néztünk ki,39 fok van árnyékban az udvaron,de fúj a szél ,néha igen erős szélrohamok jönnek,az imént megint cseppent pár csepp...de nem tartott 20 másodpercig sem...vonulnak a felhők,de a nap kegyetlenül éget.
Délelőtt felhívott Laci ,hogy mennie kell a nagybátyjához,mert mégis ma hozza a fás ember a tüzelőt..fúúú mérges voltam mert megint ilyen meleg napot szúrt ki az is,de holnapra volt megbeszélve,csak ő is hallotta ,hogy esőt jósolnak és azt mondta olyankor nem tud bemenni az erdőbe,végül épp mikor én megérkeztem,Laci akkor ment ki a kapun,sietett mert már ott volt a fa...nem is tudtunk váltani két szót,elrobogott..
Én meg hozzáfogtam főzni,mert a hét további része hosszú napos mind,nem igen lesz időm,kaptam jó savanyú káposztát és torost főztem,még nyáron sosem főztem,de lenn a Várban árulták a kifőzdékben és csorgott érte a nyálam,múlt hét végén..most akartam venni,ezen a hét végén nem voltak kinn azok,csak hamburgerek voltak,meg sült krumpli,mindenféle inni valók,fagyik...meg szalonna zsíros kenyér ,frissen csöpögtették lilahagymás kenyérre...sorban álltak érte...Na de finom is lett a toros,két kilót főztem meg,plusz majdnem máfél kiló húst tettem bele,gondoltam a felét lefagyasztom,legyen ha megkívánjuk,de befutott Laci húga is,mert mikor hallotta hogy jött a fa,gyorsan ő is ment segíteni behordani,a nagybácsi otthon sem volt,nem is tudja még hogy megjött a tüzelője és már benn is van a kamra előtt,odáig hordták be talicskával,mert elég messze van a ház a kaputól és autó nem tud bemenni,így az utcán szokták leszórni...Nem semmi munka volt ebben a hőségben,Laci megvizezte a sapkáját,úgy tette a fejére és be is kente magát még itthon naptejjel...szóval mikor megjöttek,megebédeltettem a húgát is meg raktam oda neki ,vigyen haza is,mi is jól ettünk,szerintem a fagyóba már nem fog kerülni ebből,még a nagybátyjának is szeretnék tenni félre.De persze előrelátó voltam így egy nagy adag rizses lecsót is főztem,meg van még a tegnapi szárnyakból is,a héten szerintem nem is főzök!
Most már jól lakva,lezuhanyozva ,elnyúlva pihenünk és várjuk az enyhítő esőt!