Szervusztok,szép estét.
Itt vagyok már!ma szép idő volt,de délután volt egy időszak, mikor dörgött és befelhősödött,de végül nem esett semmi...Ma hazajöttem hamar a muka után és egész nap kinn tevékenykedtem,a metszőolót használtam ma sokat,Laci bepermetezte a mályvabokrokat,mert minden évben meglepi valami apró fekete bogár,rettenet,feketék a szárak,nem tudnak a levelek kinőni ,nagyon sok katica is van ilyenkor rajta,ők eszik ezeket a teveket,de ennyit nem bírnak letisztogatni,aztán ilyenkor dohánylét használunk,az mindig elég erős és letisztulnak az ágak.Aztán a viaszvirágomat is lefejtettem a tartókről amire feltekertük és azon futott,mert kivittem az udvarra,szép árnyékos részre és hagytam az ágait lecsüngeni,szellőzni,mert azt meg gyapjas tetvek lepték meg...ő is kap dohánylét csak most elfogyott és várnom kell míg újat készít Laci,aki ugye dohányzik...visszavágtam a Benjámin fikuszokat is , átrendeztem itt -ott a virágokat,míg megtalálom a nekik megfelelő félárnyékos vagy árnyékos helyet,napos részen nemigen bír megmaradni egyik sem,kivéve talán a gazániát,ami napimádó...meg a fügét...nagyon de nagyon erős a nap ,éget nem bírják már a növények,úgy kellett elhelyezzem őket,hogy inkább a reggeli meg az esti órákban érje őket a nap,mikor már nem olyan erős,van napvitorlánk is felhúzva,meg napernyő is,védem,ahogy tudom az udvart,a lonc olyan sűrű tetőt vont ott ahol nő,hogy ott még az eső sem esik át rajta,alatta imádnak a virágok!
Lia!
Az én szemüvegemnek is ki kéne cserélni a papucskáit,mert már úgy ellaposodtak,hogy szabályosan nyomják az orrom,két oldalt,néha szinte fáj is.Megcsinálják helyben,nem kell otthagyni a szemcsit?Mert nekem nincs másik,és enélkül nem látok...
Margitka!
Rettentő gyorsan fejlődnek és tanulnak a mai picik,régen sokkal lassabban értek el bizonyos szinteket,de már teljesen felgyorsult minden.Látom a főnököm kislányát is,7 hónapos,már ül,eszik kiskanállal,lassan fel is áll és elindul,nemrég született csak...