Válasz: Társalgás
Igen,köszönöm Ilona,nagyon tetszik nekik,nekem is,szép szinei vannak szép a kép!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Igen,köszönöm Ilona,nagyon tetszik nekik,nekem is,szép szinei vannak szép a kép!
Jelentem, megnéztem már "A szűz királynő" második részét is, ami VIII.Henrik kisebbik lányáról szól.
A film elején rövid időre szerepel még Mária is, akit szintén ismerünk a "Tudorok"-ból.
Icus,
mi is így voltunk Margitkával, hogy néztük volna még tovább is, ezért folytattuk a Tudorokkal!
Ajánlom neked is:)))
Itt kettéváltunk Margitkával, én Erzsébet élettörténetét folytattam a szűz királynéval, ő pedig egy másik vonalat néz jelenleg - Stuart Mária életét.
Több szálon kapcsolódik a sorsuk, itt mindenki mindenkinek rokona, kuzinja, egyik jobban áskálódik, mint a másik.
Érdekesség, hogy Erzsébet 40 év uralkodás után Stuart Mária fiának adja át a trónt.
Na ugye, hogy így milyen áttekinthető a történelem? Így kellett volna a suliban is anno tanulni:))))
Megkerestem már a neten Az uralkodónőt, de még nem kezdtem hozzá.
Most értem haza, voltam anyuéknál és bevásárolni. Természetesen biciklivel, így a testmozgás is letudva.
Ilona!
Hú micsoda finomsággal jöttél délután! ![]()
Mi eddig film sorozat nézésekkel töltöttük a délutánt... Most készülünk uzsonnázni...
Itt is csak rövid ideig láthattuk a napot... de az is jól esett... Most már gondolom, hogy beszedted a kiteregetett ruhákat... ugye finom friss illatuk lett odakint! ![]()
Te még sütni is nekiálltál?... Mivel mi palacsintát sütöttünk, és van is belőle bőven, nekünk az lesz a nasi... majd gyümölcsöt eszünk este... Így több időnk marad a filmekre és a pihenésre....
Köszi kérdésed, már csak nagyon ritkán köhintünk... remélem, hogy nem is fog megújulni már... csak jönne a jobb idő is... Igen, jobban van, és hazaengedték már a sógoromat...
Akkor megyek az étkezőbe, kicsit éhes is vagyok...
Nektek pedig jó filmezést még! 
Kati!
Látom, hogy Te is megjöttél! ![]()
Bizony összekapcsolódnak a szálak... Most amit nézünk uralkodónőt Stuart Máriáról, a 3. fejezet már félig a "szűz királynő" (Erzsébet) udvarában, félig pedig a francia udvarban játszódik.... Nagyon érdekes, alig tudjuk abbahagyni. ![]()
Azt hiszem én is elmegyek tv-zni,ha találok valami kedvemre való filmet,elpakoltam az ételeket,sokat ki kellett vigyek a balkonra,még jó hogy hideg van...megfürödtem és most már csak pihenni szeretnék,meg tv-zni.Puszi Nektek,szép estét!
Sziasztok!
Margitka! El is felejtettem írni, tegnap este itt esett a hó. Reggelre fehér lett minden. Most meg délutántól esik az eső.
A ruháknak nagyon jó illata lett hogy kint volt egy kicsit, de nem száradtak be. Készen vagyok a krémessel, most húztam be a zserbó tetejét. Lehet nassolni holnap. Mára befejeztük a napot, közben megnéztük a híreket aztán csak pihenés következik.
Katika! Így filmet nézve a történelem sokkal áttekinthetőbb, mint olvasva. Könnyebb is lett volna megjegyezni, ha filmvetítéssel oktatták volna. Ez a rengeteg rokon, meg az érdekházasság nem semmi. Még megnézem a két részt, aztán váltok a Tudorokra. Stuart Máriáról már több filmet megnéztem.
Most már el is köszönök, további szép estét kívánok Mindenkinek!
Ancsa!
Remélem, hogy találtál filmet, mert van bőven a neten.... Aztán jó pihenést! 
Ilona!
Mi már majdnem 1 hónapja, hogy nem láttunk itt havat... legalábbis hullani nem hullott mostanában... viszont ma eső sem volt... Azért odabent már könnyebben megszáradnak a ruhák, ha előtte kint voltak a friss levegőn... Ügyes vagy, hogy megcsináltad a betervezett sütiket...
Te is pihenj ma már! 
Én is elköszönök mára, filmezni akarunk még, mert délután meccseket néztünk a tévében.... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Szép jó reggelt,kellemes vasárnapot mindenkinek!
Jól aludtunk,és ma kicsit elő akarok készülni az apu tortájához,amit a jövő hét végére tervezek.Főzni nem kell,egy csomót csináltam tegnap és bukta is maradt bőven,bár már csomagoltam is oda a szülőknek.És ma a gyümölcs salátát is meg akarom csinálni,megérett a mangó eléggé,mikor az van,a sütemény nem is hiányzik!
De most még csak kávézom!
Ti meg még javában alszotok! ![]()
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép vasárnapot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét, a férjem már megfőzte, mindjárt megiszom én is. ![]()
Sokáig filmeztünk még este, majd elkezdtük a tévét is nézni a fürdés után, de elálmosodtunk,és lekapcsoltuk... Viszonylag elég jól aludtunk, én tovább ágyban maradtam, mert jól esett még pihenni... Most -1 fok van, és a köd talán el is tűnt... legalábbis most úgy néz ki...
Ugye nálunk hagyományosan ma készül a húsleves. Még van sült hús, barna rizs, és tegnap főztem almakompótot is hozzá. Azért egy kis krumplit sütök majd még tepsiben, és pár szelet sajtot is rántok ki... aztán meglátom, hogy még mibe kezdjek...
De előbb reggelizünk a kávé után....
.... 
Sziasztok kislányok.
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek.
Szerencsésen hazaérkeztünk az éjsza.
Majd mesélek bővebben is,addig is sok puszi mindenkinek.
Sziasztok kedveseim!
Először is van most köztünk Zsuzsanna?
Volt egy ideig valaki, ugye? Hettiking?
Ha esetleg olvas, akkor boldog névnapot kívánok neki!
Ma nem érzem a tegnap tavaszias illatot a levegőben, sötét, borús az idő, bár nincs túl hideg.
Üdv. itthon Lia!
Margitkám, éjfél után feküdtem le, próbálkoztam Az uralkodónővel... valahogy nem vesz be a film stílusa, nem tudok azonosulni a szereplőkkel, nem hiszek nekik, nem hiteles számomra ez a feldolgozás, többek közt a mai modern zenék benne.
Az eddigi filmekbe beleéltem magam, ott éreztem magam a történetben - a most megtekintett 3 rész alatt még egyszer sem éreztem, hogy közelebb kerültem volna hozzájuk....
Ma még megpróbálkozom a 4. résszel, ha azzal sem kerülök közelebb a történésekhez, azt hiszem föladom:(((
Kerestem volna másik Stuart Máriáról szóló filmet, ami kapcsolódik az előzőekhez, pl. a Mária, a skótok királynője (láttam már, de régebben), de nem találom a neten.
Most hiányérzetem van.......
Sziasztok újra, megint bekukucskálok egy kicsit! 
Mivel jól haladtam a sütéssel, főzéssel, lehet egy picit szusszanni... Még almás pitét is sütöttem, most hűl, mert azt én csak hidegen szeretem.... Ebéd után majd tökéletes lesz! ![]()
Lia!
Sokat gondoltam ám Rátok a héten, remélem, hogy amit beterveztetek munkák is sikerültek, és sok szép napotok volt együtt a gyerekekkel! Majd várom a beszámolódat! Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek! 
Kati!
Igen, Hettiking... Zsuzsa volt, de ahogy jött, úgy el is tűnt... Ha olvas még bennünket és is csatlakozom a névnapi köszöntőhöz! 
Reggel azt hiszem, hogy hamar örültem, hogy távozott a köd, 1 óra sem telt el, és már alig lehetett 50 méterre is látni... még most sem jobb a helyzet sajnos...
Ami a filmeket illeti, természetesen ízlések és pofonok mindig is különböztek... Nekem viszont nagyon tetszik az uralkodónő sorozat. Mi már sokkal előbbre tartunk a nézésében.. Tegnap este pánikoltam is, amikor nem akart egy ideig sikerülni a soron következő magyarra lefordított változat megtalálása a neten... Volt aláírós is, de az nem lett volna annyira jó, és találtunk olyant is, ahol meg nagyon nagyon el volt csúszva a hang a képtől... Még szerencse, hogy este a fiam itthon volt, és Ő segített egy általam ismeretlen oldalon megtalálni a jól nézhetőt, és magyarul beszélőt. Most már a 3. évad 6. része következik nekünk! ![]()
Na megyek még ki a konyhába, mert sült a tepsis krumpli is, és kefires csirkemellet is készítek mikróban....
Majd jövök később! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás