Szia Ancsa!
Finom citromos tortát hoztál! ... Mi épp most fogyasztottunk egy pálcikás vaníliás csokis fagyit. Mind a hárman nagyon megdicsértük... A Penny-ben vettük... nagyon finom! 
Jó, hogy korán kiraktad a macskákat... Lacinak nyugalomra, van most szüksége. Finom ebéd volt ma nálatok is. Bizony most különösen jó a könnyű étel! 
Guszták a paradicsomok, a barackok is finomak lehetnek, nagyon szép egészségesnek látom.
Sokat változik az idő... de az jó, ha éjjel legalább már hűvös van kint, az ablakok úgyis nyitva vannak, így jobb aludni is. De mostanra már jó meleg lett...
Nem irigyellek a szomszéd macska miatt... De ugye az is már sokszor volt nálatok, és reménykedett abban, hogy jöhet, amikor akar... DE ami sok az sok! 
Remélem, hogy most már Te is pihensz! Valóban Rád fér! 
Reggeli előtt én gyorsan leszedtem az uborkát, most is lett egy nagy tállal még... aztán a férjemmel együtt a paradicsomot is lekapkodtuk, az jó sok lett... Mivel sok összejött, alma, cukkini is volt itthon, meg vöröshagyma, hát a férjem kitalálta, hogy ugye nem kell főzni, akkor kecsapot főzzünk be télre... mert pont tegnap fogyott el az utolsó tavalyi üveggel... Mi nagyon szeretjük a kecsapot. 
Nekiálltunk... Nagyon nagy munka volt, mert sok összejött minden hozzávalóból... Csak szegfűszeg volt kevés.. Így míg a férjem nekiállt a paradicsomok összevásásához, én kaptam magamat és átmentem a Tescóba.. De ha már ott voltam vettem a szegfűszeg mellett kenyeret is és még pár dolgot, hogy holnap ne kelljen menni...
Aztán itthon elosztottuk a teendőket... A férjemmel a hozzávalókat beleöntöttük a 25 literes lábosba, és felraktuk főni... Amikor kb 2 óra múlva kellően megpuhult, kivittük a hársfa alatti asztalra, és ott átpasszírozta a paradicsom paszírózóval a férjem..
Én közben kimostam a sok üveget, hypóztam, majd forráztam utána...
Aztán a paszírózás után visszaöntöttük a nagy 25 literes lábosba.. amit közben átmostam... és még főztük így a hozzávaló cukorral, sóval, és fűszerekkel, ecettel bővítve. Persze közben 2-szer is összeturmixolta a főzésben a férjem.
Tele lett a kis műanyag kád, nem is tudom pontosan hány üveg lett.. Kb.12 liternyi.. De megszámolom pontosan, ha majd a száraz dunsztból pár nap múlva kiszedem az üvegeket...
Így készült, ahogy most már mindig: Kecsap 2 (a boltival egyező ízű)