Válasz: Társalgás
Én mára el is köszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 2,084 2,085 2,086 2,087 2,088 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Én mára el is köszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Este még a fiam átjött kocsonyát enni. Utána kicsit elbeszélgettünk. Majd a fürdés után ismét kézilabda mecset kezdtünk el nézni a férjemmel, de én csak a félidőig bírtam... Majd elaludtam, de nem sokáig... Fél 12-kor felébredtem, és órákig csak forgolódtam éjszaka. Közben a férjem is megébredt, és bekapcsolta a tévét. Az M5-ön épp akkor kezdődött egy régi magyar történelmi film. A címe pedig: A törökfejes kopja. Végignéztük, és utána el tudtunk aludni még egy jó másfél órát. .. Azért majd ebéd után lepihenünk ma is.
Reggel most fél 6 után ébredtünk.
Jelenleg 4 fokkal indul a reggel, és 13 fokot jeleznek mára már... csapadék is jelezve van hozzánk a mai napra... 2 mm.
Ma nem kell főzni, mert este a fagyóból vettünk elő bablevest, darás tészta pedig tegnapról maradt.
... meg kocsonya is van még mára! ![]()
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.

Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:
Kukucs... 
Ma már összedobtam egy gyors diós-almás kevertet. Mivel ma nem kellett főzni, de nasira azért vágytunk az ebéd után. A férjem pedig sz édesszájú, főzött egy kappuccinós öntetet hozz. Ő és a fiam azzal ették, és még tejszínhabot is nyomtak a tetejére a tányérjukon...
A fiam tányérán nem is látni a kevertet, úgy beborította az öntettel és a habbal... ![]()
Most pedig pihenünk, mert éjjel igazán csak pár órát aludtunk... az idő is olyan álmosító úgyis... 
Szervusztok,megjöttem,elázva...ma egész nap esett az eső,oda vissza...de én jöttem, mint a golyó hazafele...A piacon kell keresztül járjak egy ideje ,mióta megindult a forgalom az új aluljárón..és hát nem volt tervben semmiféle vásárlás,de sajnos beláttam a hentesbolt kirakatán és olyan szép malackörmök voltak,hogy nem tudtam ellenálni...bevásároltam ismét egy adag kocsonyának valót,és ha már ott voltam vettem 4 szál házikolbászt is,jó száraz..és akkor már a tejcsarnokba is be kellett lépni...házitejet és egy fél kiló túrót is vettem,jó lesz az alapon...szóval megint volt mit hazacipelnem...Mai ebéd itthon,savanyúkáposztás bableves volt,azt hiszem az nincs még fenn a receptesemben,megírom a receptet is.El sem tudtam volna képzelni hasonlót,hogy meg tudnám enni,de isteni finom!Ez végül is egy somogyi étel,Lacitól hallottam róla először,ott ette.
Holnap még korábban kell mennem dolgozni,ma igyekszem lefeküdni hamarabb,a hétvégét egyedül fogom tölteni a macskákkal,Lacit ugyanis elszólítja a munka a városból...most derül ki hogy boldogulok egyedül a házban,mindennel,de tuti megoldom,és majd finomságokkal várom haza.
Szia Ancsa!
Finomságos kávés képet hoztál délután!
... Mi ma délutántól késő éjszakáig ma kézilabda meccseket nézünk... most van épp szünet, gyorsan bekukkantok! 
Itt is egész nap esik és és olyan ronda nyirkos, ködös is az idő! Ma csak egyszer voltam kint a házból, a postaládát néztem meg, hogy nem jött-e valami...
Na akkor ha a piacon keresztül jársz haza, elég nagy a csábítás... mindig találhatsz valamit, aminek nehéz ellenállni. Sok finomságot sikerült most is beszerezned.
Elhiszem, hogy finom a savanyúkáposztás bableves. Majd megnézem a receptjét!
Akkor csak ügyeskedjél, Laci biztos értékeli majd, ha hazaér a finomságokat! 
Én most már elköszönök mára. 2 kézilabda meccset már végignéztünk... Még 1 hátra van. Addig lefürdünk, míg elkezdődik, aztán lehet majd nézni... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok! Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Este a kézilabda meccs nézés volt a program, de én közben elaludtam... Éjjel most jobban aludtam, de nem úsztam meg azért pár rövid megébredést...
Reggel fél 6 után ma lejöttünk.
Jelenleg 0 fokkal indul a reggel, és 3 fokot jeleznek mára már... csapadék is jelezve van hozzánk a mai napra... 2 mm.
Ma kell főzni, karfiol-brokkoli levest főzünk. Paprikás krumpli lesz a második.
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.

Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:
Szervusztok!
Elég későn értem haza..gyalog kellett jönnöm a fél városon át,ráadásul hófúvásban,nem volt kellemes,de pont ilyenkor jönnek ki a diákok a sulikból és egyszerűen nem lehet túlük villamosra szállni,annyian vannak a megállókban,hogy a villmos nem tud tőlük bearaszolni a megállóba,és olyan jólneveltek,hogy ott őrjöngenek,hangoskodnak,verekednek ,hogy felnőtt ember ,netán idős,oda sem mer menni...mikor megláttam,egyszerűen tettem egy kanyart és már sprinteltem is gyalog...gondoltam majd a központban felszállok,ott is dugig volt a megálló...nem is vacakoltam sokat,szaporáztam haza...mikor a Sas passzázs alatt jöttem át,ott csupa kávézó van egyik a másikat éri...ott is hangzavar,mind tele diákokkal,ciginek,kávéznak meg isznak is...a pincérek ott ugrálnak körülöttük...hova jut ez a világ?Vagy csak én vagyok maradi?De mikor én voltam diák,szépen suli után jöttünk haza,ebéd és leckeírás...nem volt lődörgés a városban...
Nálunk a délelőtt elkezdett havazni,azóta is hull,már egész fehér minden..nincs túl hideg,de megáll a hó.
Hazaérve ebédeltem és elnyúltam a lapitopimmal,kicsit ki kell egyengetni a derekam...a hét elég húzós volt...és még holnap is munka van...
Kinéztem egy új sütit,azt holnap szeretném megsütni,most a hétre elég hideget mond ,lehet megint kocsonyát főzni...
Az éjjel én is felriadtam,egy nagy kamion tévedt megnt az utcánkba,itt olyan szűk nem járhatnak erre,de néha behozza őket a GPS,aztán nem tudnak kikecmeregni...itt puffogott az ablak előtt,szerencsére visszatolatott a körforgalomig,meg sem próbált befordulni a kisutcába,mert akkor a virágtartónkat megint felborította volna.Szerencsére mióta megindult a forgalom a másik utcában,erre csökkent az autók száma,megint jó kis csendes az utca.
Most olyan szépen havazik,öröm nézni...bentről..
Szia Ancsa!
Finom csokikat hoztál! Ma én is bűnöztem, mert megkívántam 2-szer is. ![]()
Nem csak Te gondolkodsz így... én sem szeretem a tömeget... meg tudlak érteni.. Tulajdonképpen pontosan úgy voltam annak idején, hogy suli után irány haza, aztán a lecke volt az első... Kimozdulás is csak a hétvégén volt...
Kíváncsi leszek, hogy milyen sütit akarsz majd sütni? ... Akkor éjjel bosszankodtál a kamion miatt... de azért már jobb lesz a forgalom, ahogy olvasom. ![]()
Itt is szállingózott már a hó 9 óra előtt, és utána is párszor, de nagyon kevés volt... már nyoma sincs... Én is szeretem nézni bentről a hó szállingózását... ezt azért most irigylem ám!
Jaj. képzeld hogy jártam ma!...
11 óra körül berakodtam a "Tekert sajtos (hajtovány)" tésztájának a hozzávalóit a kenyérsütő gépembe... Beállítottam a konyhába a sütőt, hogy jelezzen 55 perc múlva, akkor akartam kihúzni a konnektorból a zsinórt, és még 30 percig utána benne szoktam hagyni a tésztát, míg fel nem ér a tetejére... Na és még a nappaliban is beállította a férjem a jelzőórát, mert bejöttünk, míg kel a tészta... aztán egyikünk sem hallotta meg a jelzéseket, pedig mindegyik szólhatott.. Igaz, hogy közben beszélgettünk, és a tévé is szólt...
Aztán amikor kimentünk, a férjem szólt, hogy már szerinte süti a tésztát a kenyérsütő... na akkor már nem vehettem ki... megvártam míg végez a sütéssel.
Már nem is emlékszem rá, hogy mikor sütöttem a gépben, mert kenyeret is inkább a sütőben szoktam már sütni... a gépet csak a dagasztásra szoktam és kelesztésre használni már... Amikor kész volt, akkor kihúztam a zsinórt, de nem tudtuk először kiszedni a kenyeret... mert ugye ebből már kenyér lett!... vártunk kb. 30 percet, de akkor is csak fakanálla sikerült kiszedni...
DE nagyon puha, és finom lett így kenyérként!
Mi egyből neki is álltunk, amint langyos lett, és vágtunk belőle. Hú ez isteni finom lett!!!!
Mondta is a férjem, hogy ilyen finom kenyeret már rég nem evett!!!!! De én sem!
Amikor már megettük majdnem a fele kenyeret, gyorsan lefotóztam... ezt meg kell mutatni!
Tényleg nagyon nagyon finom, puha! 
Margitka!
Ez jó szori,végül is jól sült el,azaz ki!Szép kenyérke lett!Amit én kinéztem egy áfonyás süti , citromos túrógombócokkal a tésztájában.Már napok óta meg akartam sütni,de valahogy mindig elég fáradtan érek haza...Na de holnap ...bár most hogy Laci sem lesz itthon rám marad a fabehordás, tűzrakás és egyebek,de a sütit elkészítem mindenképp!
Sziasztok.
Kellemes délutánt kívánok én is.
Végre én is leülök egy kicsit, ma igaz hogy szabadok voltunk, de mindig van mit intézni.
Margitka.
Tegnap lebbencs leves volt a rizskók mellé, maradt ma ebédre is, azt ettünk. Holnap már kell főzni, levest vasárnáp rántott húst sütünk.
Szerencsésen jártál a kenyér sütésével, gyönyönyő szép a belseje, nehéz megállni hogy ne együnk belőle. A süti is guszta, a sok tejszínhabbal a tetején. Itt egész nap esik a hó, már szép fehér minden, de az utak latyakosak.
Ancsa.
Akkor szingli leszel a hétvégén, biztos vagyok benne hogy mindent megoldasz ügyeyen.
A káposztás bableves finom lehet, mi babos káposztát szoktunk készíteni.
Sajnos nagyot változott a világ, tapasztalom én is nap mint nap a rendelőben sajnos, és nem jó felé, én úgy veszem észre.
Ancsa!
Már évek óta nem is sütöttem a gépben. Végülis örülök, hogy még mindig szépen megsült benne... Azért a kiszedése a sült kenyérnek egy kicsit időigényes volt... szerintem már kikopott a belseje... hagyom máskor a dagasztást csak benne... De figyelni kell az időt, amikor a konnektorból ki kell húzni a zsinórt!!! .. Most ez jó kis figyelmeztetés volt. DE A KENYÉR ISTENI FINOM PUHA!!!! ![]()
Jól hangzik az új süti a hozzávalókkal!
... Csak süssed meg! Laci is értékeli majd, ha kap belőle! 
Lapok Previous 1 … 2,084 2,085 2,086 2,087 2,088 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás