Szervusztok!
Folynak nálunk a nagy Karácsonyi vásárra való készületek...a téren már áll a nagy fa,lassan épül köré a karácsonyi falu is.A Sas Palota a tervek szerint így lesz díszítve,meg még három épület a tér mellett.
Remélem ki lehet már nagyítani a képet!
Várom is mert az utóbbi időben nagyon szépen díszítik a várost és a központot karácsonyra,fel is szoktunk menni este vidámkodni,gyönyörködni!
Ma elég jó idő volt nálunk,csak nagyon bolond szél fújt,de sütött a nap.Ma akinél voltam ,kenyeret kellett süssünk,végig figyelte hogy kell és kérdezgetett,tanulta,igen szép kis kenyeret sikerült összehoznunk,nagyon boldog volt,csak egy jó sütőedényt kell beszerezzen,mert a fazék amiben sütöttük nem egyenletesen osztja el a hőt,meg az ilyen modern légkeveréses sütő nekem nem úgy sütötte,mint az enyém,még vissza kellett tegyük ,mert az alja nem akart megsülni,nekem meg pont az szokott kissé megégni!
Hazafele beléptem a piacra, a henteshez,vettem pecsenyének való sertéshúst és négy nagy csirkecombot,meg egy darab disznósajtot.Itthon mindent szétdaraboltam,szortíroztam ,a húsból egyet lesütöttem,a többi ment a fagyóba és a csirkecombok alsó részét is lefagyasztottam,csak a felsőkből és volt rajta egy kis darab háta ,azokat is levágtam,és úgy főztem pörköltet.Estére a sültet fogjuk enni krumplisalátával,a pöri mellé majd főzök valamit holnap.
Aztán képzeljétek,teljesen kiment a fejemből ,hogy Lacinak ma van a születésnapja és elmentem reggel anélkül hogy felköszöntsem...aztán úgy bántott a dolog hogy felhívtam,többször is ma és mindig felköszöntöttem,már nevette...Hazafele meglepetésnak vettem neki egy kis oldaltáskát,az övé már szétment,nagyon régi volt,örült is neki nagyon mert rengeteg zsebe van és a színe is tetszett neki,pont jól is állt,felpróbálta.
Nem ebédeltünk ,csak egy kis disznósajtot kóstoltunk ,kis katonákat vágott nekem,gyorsan kapkodtam be pár falatot,mert közben főztem,majd vacsorázni nyugodtan foguk.
Most begyújtottunk,már ropog a tűz,kicsit pihenünk...