Válasz: Társalgás
Jesszus mennyi meggyed lesz télire Margitka!
Milyen szépen zacskóztál mindent!És még fel is címkézed!Nem olvad le a címke a fagyóan?Én már próbáltam így,aztán elmaszatolódott meg szétolvadt nem tudtam kiolvasni..vagy leesett a címke.
Igen,mostanáig aludtam,csak megszólalt a telefonom,arra ébredtem meg...
Igen fárasztó volt a napom,nem szoktam lefeküdni délután,de ma éreztem,hogy muszály...mutatom hol kell eljárjak,míg kiérek a céghez,ez a körgyűrű melletti bicikli út,ezen szoktam gyalogolni de most ilyen és egyszerűen nincs hol eljárnom ,mert a műút mind két oldalán ilyen ,itt kell átmásznom,miküzben autók meg kamionok húznak el mellettem...

Persze hogy tartok tőle ,pláne ha még esett is nyakig sáros lettem mire odaértem,több ilyen szakasz van,mindent feltőrtek,a város is ilyen évek óta tart a környékünkön az aluljáró rendszer építése,szabályos akadálypálya az egész város..
Mutatom milyen most a Cívis központ,nekem itt kell elhaladni,persze ez kerítésekkel le van zárva körbe,mindenki ott jár ahol tud...

És ez is csak egy a több megkezdett építkezés közül...,ez 5 irányba fog ágazni a föld alatt,5 utca fele mennek majd az autók,állítólag a felszínen csak a gyalogosok meg a tömegközlekedés fog járni,minden más forgalom a föld alá lesz terelve..ilyen megaépítkezés még ezen kívül kettő folyik Váradon,teljesen megbénítva az egész közlekedést...ezzel párhuzamosan felújítják a csatornahálózatot is,csöveket cserélnek mindenhol,ahol még nem ástak fel ,ott lehet valahogy eljárni,leginkább gyalog,mivel a villamoshálózat teljesen leállt a városnak ebben a felében,csak a másik felében közlekednek,itt pótló buszok vannak,sokszor azok is eltévednek ebben a labirintusban..még anyu élt javában mikor már felszedték a síneket.
Ez a nagy Parkunk egy részlete,pár napja fotóztam,itt is keresztben felásták,feltörték a Parkot,ott is hatalmas árok volt,ahol most a kockakővel visszafedték...de hogy néz már ki?egy sávban kockakő a többi a régi térkő...milyen munka ez már így?Majd megint felszedik és újrarakják valami egyformával,gondolom pár év múlva...
A Rogériusz negyedben is volt egy Magnóliának nevezett zöld park.teljesen lekopaszították ,lebetonozták ,minden fát kivágtak...már alig maradt növényzet Váradon..a régi hatalmas gesztenye,meg nyárfákat,tiszafákat ,fenyőket a terekről elpusztították és mindehol beton van,némi modern,két dimenziós koronájú meg magnólia fákkal,japán cseresznyével,amik persze semmi árnyékot nem tartanak..a levegő perzsel a városban a sok kő meg beton többszörösen nyomja vissza a napsugarakat...a szépséges szomorúfűzeket a Kőröspartről kivágták,betonjárda van a partokon,sétálni...a tűző napon...semmi árnyék..
Elkeserítő, ami itt folyik...