Halihó,szervusztok!
Pfff,már nem bánom,hogy a napnak vége...hosszú volt,ma két helyem is volt,közte az úton még a számlákat is befizettem,aztán buszoztam haza,mert főzni kellett,tojáslevest főztem,tárkonnyal,meg tarhonyát,csirkepaprikással.most lett készen minden.Már a reggel elég rosszul kezdődött,Pizke már 5 kor randalírozott,nem tudom mi érte,de nem hagyott aludni senkit,szaladgált,kapart,a sötételőre akart mászni,a számítógép asztalon sétált,rajtunk i ugrált,míg fogtam és kihajítottam az udvarra,kizártam.A két nagy szépen aludt...persze így el is aludtunk,majdnem 7 után ébredtünk fel...kapkodás,futás,már reggelizni nem maradt idő,út közben vettem réteseket uzsonára magunknak.
Lacinak sem volt ma könnyű napja,bádogtetőn dolgozott,tűzte a nap,jól kiszáradt,pedig ásványvizet legalább tettem neki.
Juj nekem vagy két olyan guszta lángost nyomjál át a neten,Margitka!De meg tudnám enni!Most jut eszembe,nekem meg van itthon bajor perecem a Lidlből és nem is sütöttem még belőle...
Tegnap meghírdettem a csoport találkozót,amit szoktam tartani,most igazán nagy buli lesz,mert jubilálunk,10 éves lesz a csoport jövő hónapban.Gyűlnek is szép számmal az emberek,mindenki alig várja!
Ilona!
Persze,minden gyógynövényből lehet szörpöt főzni,a levendula virágot éjszakára beáztatom,anni vizbe,hogy ellepje,citromsót teszek hozzá,az szépen kioldja a lila színt,másnap leszűröm és cukrot teszek hozzá,kb ha van mondjuk három liter lé,ahhoz legalább két kg cukor...főzöm mikor elkezd forrni,onnan számítva egy fél órát,forrón üvegekbe teszem és törölközők közé,ott hűl ki...Szép kis halványlila színe van,de jó erős aromája,szódával,ásványvizzel hígitom,meg ízesítek süteményeket vele,a piskótát pl.meglocsolom,felbontás után hűtőben tartom,mivel nincs benne semmi tartósító.Ugyanígy készítek menta és zsálya szörpöt,valamint citrofű szörpöt is.a mentába mindig teszek pár csepp zöld ételfestéket mikor fő,mert olyan szépséges színe lesz,igazi menta szín..Én még levendulás kajszilekvárt is főztem!
Lia!
Könnyű napot mára Neked,finom lehet a rétes,remélem maradt?