Szervusztok!
Igaz már késő van egy kávéra,de mi most ittunk egyet Lacival,a mai nap sem szólt igazán a pihenésről..
Éjjel nyitva hagytam az ablakot bukóra,elkapkodott ötlet volt,mert itt az utcára nyílik és az autók jártak,meg emberek beszéltek ,éjfélkor felkeltem bezárni ,nem tudtam a zajtól aludni...hajnali 5 kor meg a macskák virnyákoltak,hogy egedjem ki őket,felkeltem kinyitottam a bejárati ajtót ,azon van szita ajtónk és azon macskaajtó,úgyhogy kimentek,végre visszaaludtam ,jelzett atelefon,lenyomtam megint visszaaludtam,arra ébredtem hogy Laci nincs már mellettem,nézem az órát,hét elmúlt...pff...kipattantam,mondom miért nem ébresztett fel,tudta hogy mennem kell dolgozni...hogy hát olyan jól aludtam,hogy sajnált...na..kapkodás,így is fél órával később értem be,mondjuk nálam nem számít mert kulcsom van ,nincs ott sneki szombaton,végül is a főnöknő fel is hívott még csütörtökön,hogy péntektől leállnak a hétvégére,itt Pünkösd van a hét végén,úgyhogy bármikor mehetek,keddig..De le akartam tudni ma a munkát...szóval...kibattyogtam,a céghez,hazafele nem mentem be a kedvenc boltomba hogy ne költsek,amúgy nem igen kellett ma semmi,erre hív Laci,hogy hozott egy nagy kőedényt virágoknak,mozaikkal van kirakva,nagybátyjával húzták haza kisszekérrel...épp a virágstandnál voltam,ez egy jel,na mondom virágokat kell venni bele...bámészkodok,(azt nagyon tudok.)hát,akciós a hortenzia,olyan csodásak voltak,muszály volt vennem,alig tudtam választani olyan szép szinesek voltak,végül egy habcsók fehéret meg egy szép pirosat vettem,és egy új ibolyát,amilyen színű még nincs nekem itthon..na felpakolva nyomás haza,még vettem sört is,mert anagybátyja itt volt,legalábba nagy munka után igyanak a férfiak egy egy sört,még egy zsák földet is hoztak nekem...na meg is volt a munkám délutánra,épp csak ebédeltünk,nekifogtam helyet keresni a kőedénynek,kideürült hogy a hortenziának kicsi lesz,mivel az angyon bokrosodik,kettő meg végképp nem fér bele,így azokat a kertbe ültettem el a lonc alá,épp jó reggel süt oda a nap aztán félárnyékban lesznek.

ez meg az ibolyám,ahogy megvettem ,lefotóztam még ott.

Akkor már a kertben is turkáltam kicsit,megnyirtam ezt -azt,a loncról is leszedtem a száraz ágakat,leveleket,folyton hullanak,végül egy zsákot megtöltöttem zöldségekkel...,meg is locsoltam mindent alaposan,itt nem volt eső megint elég rég óta...
Most már úgy éreztem ,leesem a lábamról,úgyhogy a kávémmal ideültem a géphez..
Majd lefotózom az edényt is,csak most épp fejre lett állítva mert a talapzata levált és Laci visszaragasztotta,holnapig úgy fog állni.Egy régi mozaik virágtartó még a Laci apukája szerezte..és most nekünk adták,a párja fenn van az Anyukájánál.Nekünk tökéletesen bepasszol ebbe a környezetbe.
na de holnap nem is kelek fel korán,lesz,ami lesz...
Olvasom mindenki kertészkedik ,hiába ez a jó idő kihajtja az embereket a kertbe!
Ilona!
Milyen jó lesz már az a medence megint,nagyon tetszik nekem,szuper és jól elfértek benne...mi sem járunk strandra,még míg albérletben laktunk kiszaladtunk párszor a közeli strandra,de sajnos most már abból is aquaparkot csinálnak,ahogy a városi strandunkból,és olyan horribilis a belépő,és olyan sorok állnak,hogy semiképpen nem éri meg a napot rászánni...itt van ugyan a Félix fürdő is,de ott tömegnyomor van nyáron,nekem meg iszonyom...a Kőrösön is volt egy szabadstrand de valami élelmes abból is lecsípett területet a végén már a Kőrösön sehol sem szabad fürdeni...úgyhogy nagyszerű megoldás lenne nekünk is egy kis jacuzzi az udvarra,ám helyszűke miatt nem tudjuk megoldani..marad a zuhany...
Margitka!
Az a jó,hogy nyugodtan dolgozhattok az oszlopokkal végül is ráértek,nem kell elkapkodni.És milyen cucc,hogy családilag mentek vásárolni,majd ha már az új házban lakik a Fiad,akkor is biztosan együtt tudtok majd menni vásárolni.Jó kis bagetteket sütöttél,nekem meg most esik le hogy hétfőn minden zárva lesz az ünnep miatt,kenyerünk meg nagyon van...
Lia!
Láttam nagyon szép virágokat kaptatok,és az a kis sziklakert is olyan nagyon mutatós,Szörnyű hogy ennyi beteg van,mintha mindig több és több lenne!
A fahordást majd kipihenjük ,amíg még bírjuk csináljuk,még mindig olcsóbb,mint a gáz fűtés.