Válasz: Társalgás
Margitka! Mi baja az epének a dióval?Az olaja ? Vagy mi?Az biztos, hogy jó lenne egy kicsi abból a melegből, amikor a babot vizes ruhával a nyakunkban szedtük.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Margitka! Mi baja az epének a dióval?Az olaja ? Vagy mi?Az biztos, hogy jó lenne egy kicsi abból a melegből, amikor a babot vizes ruhával a nyakunkban szedtük.
Klári!
Nekem a doktornő is mondta, hogy nem jók az olajos magvak az epének.. lehet enni, de mérsékelten... Ezt már én is megtapasztaltam. ![]()
Én azért igyekszem a babot is nyáron jó korán szedni, amikor még nincs akkora hőség...
Na csak ettünk még almát és mandarint is... de jól esett.
... Azonban most már én elköszönök. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt!
Ébresztő,itt a friss kávé!
Nekem előkészitve a húsleves,máris teszem oda főni!Ma porszivózni kell feltétlenül,sütni is akarok,délután jön Ica ha minden igaz,bár amilyen hideg van lehet megint nem indul el,mint múltkor! ![]()
Nem baj,sütni akkor is fogok és birsalmaszószt készitek a főtt hús mellé.Nem tudom mit főzzek,másodiknak?a desszert sincs még letisztázva,majd improvizálok! ![]()
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét, már mi is megittuk a reggelit... Bár én ma is később, mert valahogy nem volt kedvem kibújni az ágyból... de az illata lecsalogatott... ![]()
Te ma is jó korán kezded a főzést... Mi még a reggeli előtt vagyunk, majd csak azután állok a főzéshez...
Én tegnap délután a porszívózást elvégeztem, ma sok munkát nem akarok csinálni a főzésen és sütésen kívül... de még olyan nagyon ráérős vagyok...
Először megnézem a leveleimet, majd telefonálok, ez elmaradhatatlan regelenként anyukámmal... aztán reggeli, majd főzés...
Neked is jó szorgoskodást! Ha odaér az Ica barátnőd, érezzétek nagyon jól magatokat! 
Az interneten a hírekben olvasta férjem, hogy ma hajnalban sajnos nagyon nagy tragédia történt Olaszországban... éppen az előbb mutatta a buszt is a tévé a hírekben, hogy kigyulladt... Magyar gyerekeket szállított, és nekicsúszott valami oszlopnak, és így történt... Már több gyerek meghalt... 
Francia sofőrrel jöttek a budapesti gimnazisták a buszon, a tragédia Veronában történt... sok a halott...
Sziasztok kedveseim!
Jó reggelt kívánok mindenkinek, kellemes szombatot kedvünk szerint!
Én még mindig nem tudtam eldönteni, hogy mit főzzek...
ne legyen sem hús, sem tészta, sem krumpli, sem főzelék - talán egy gyümölcsleves? Igen, meg van: meggyleves lesz.
De a második...valamilyen tojás lesz azt hiszem:)
Érdemes volt jönnöm, legalább kitaláltam közben!
Puszi mindenkinek!
Szia Kati!
A meggyleves, nagyon finom, könnyű... Már nagyon régen nem főztem, talán majd valamikor hét közben csinálok magamnak. Nálunk vasárnap csak húsleves lehet, ebből se a férjem, sem pedig a nagy fiam nem enged...
... Na de mit készítesz tojással? ... Már azt is tudod? 
Sziasztok.
Én is nagyon szép napot kívánok mindenkinek.
Én nagyon jól aludtam,biztos a sok séta megtette hatását.
Itt -11 fok volt reggel,jó hideg van.
Elviszem a férjem dolgozni,közben megtervezem a mai napomat.
Margitka.
Hallottam én is szőrnyű tragédia.
Szia Lia!
Nálunk 6 órakor -13 fok volt, de most már itt is pontosan -11 fokot látok a hőmérőn...
Csak lassan vezessél, mert a kocsik is csúsznak, az úttesten néhol... nem mindenütt sózzák le, legalábbis itt...
Aztán szorgos napot kívánok Neked is! 
Nekem már elkezdte a gép dagasztani a fánk tésztáját, ma ismételni kell, Gábor is hazajön, és Ő a múlt hétvégén kimaradt... nem is árultam el, hogy volt, és azt sem tudja, hogy ma sütök... meglepi lesz... ![]()
Na megyek telefonálni, aztán beindulok jobban...
Túl vagyunk az ebéden... A lebbencsleves is finom lett, ettünk egy picit a milánóiból is, de mivel szalagos fánkot is sütöttem, azt természetesen meg kellett kóstolni... Mindenkinek nagyon ízlett... persze van még belőle későbbre...
Hoztam egy kis kóstolót most is:

Nálunk is megvolt az ebéd,a múlt hétvégén nem sütöttük ki a micset,így ma ez volt az ebéd.Ebben nincs birkahús,csak disznó és marha ezt jobban szeretjük.
Készült madártej is,olvastam valahol hogy a habot a mikróban készítik el,gyorsan kész van nincs annyi macera vele.
A felvert tojásfehérjét vizezett kanállal tányérra adagoljuk,5-6 db-ot,majd a mikróban 900 fokon 1 percig mikrózzuk.Mehet az előzőleg elkészített mártásra.
Margitka!
Nagyon guszták a fánkok szép szalagosak,én holnapra tervezem hogy sütök.
Halihó mindenkinek!
Este mikor jöttem haza, már olyan vastag dér volt mindenütt, és mivel most kocsival voltam , a lámpa fényében úgy ragyogott minden , mint a gyémánt. Most reggel óta potyog a fáról szép lassan, mintha hó hullana. Szűrt napsütés van, gyönyörű a táj. A télnek is van azért szépsége.
Finomakat főztetek. Nálam is fánk sült. Már meg ne haragudjatok, de ez a tipikus egy bolond százat csinál elv. Margitka sütött, és olyan de olyan guszta volt, hogy nem lehetett nem utánozni. De azt hiszem , vérré is vált, olyan jól esett. Pedig nekem most nem sikerült olyan finomra, mint szokott. Kicsit kemény lett a tésztám, nem is lett szalagos.De nem volt itthon több tej, a liszt meg megszaladt kicsit. Ezért viszont nem is készül el az a másik csoda, az a habos gyönyörűség, amit Lia te hoztál. Még szerencse, mert lassan könnyebb lesz átugorni, mint megkerülni.
Katikám! A meggy levest én is imádom, de inkább nyáron szoktam azt főzni. Olyankor jó hidegen csoda jól szokott esni.
Hallottam én is a busz balesetről. Hát lányok, nem is tudok mit hozzá fűzni. Azokat a pedagógusokat, akik kívűlről próbálták menteni a gyerekeket, és nem sikerült nekik, többet lelkileg egészséges ember nem lesz belőlük. Épp egyidősek a gyerekek Danival. Eddig sose volt lehetősége menni Daninak, de nem is engedem. Ildiék annó busszal voltak a franciáknál, meg a németeknél is, hálát adok a sorsnak, ők megjárták épségben egészségben. De hány és hány gyerek ül buszra minden évben , és épségben haza ér.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás