22,585 2023-03-22 19:49:45 Utoljára Lia szerkesztette (2023-03-22 19:50:14)
22,586 2023-03-22 20:32:59
Válasz: Társalgás
Szép estét mindenkinek!
Mindjárt megyek is zuhanyozni de előtte még bekukkantottam és milyen jól tettem,szépséges a kenyered Margitka,gondolom szép gyümölcskeyér is sülne benne!Használd egészséggel jó sokáig.
Mi is megjártuk a piacot a barátnőmmel,szép almát és zöldséget vettem,onnan elsétáltunk a kedvenc éttermünkbe,a Szerencsés Fogadóba,már kinn lehetett enni a terszon,jó meleg is volt.Pizzát ettünk,citromos,mentás limonádéval és egy finom kávét.Jó sokáig elbeszélgettünk .Ebben a fogadóban tartom a csoport találkozókat,és itt ismerkedtem meg Lacival is.Népszerű fogadó,jó árakkal és finom ételekkel,gyors,kedves kiszolgálókkal.
Ott elköszöntünk és mindketten hazamentünk,aztán nemsoká jött is Laci,ebédeltünk,aztán pihengetés van holnap munka mindkettőknek.
Csodás ,meleg nap volt ma,imádtam a napot és hogy nagyot sétáltunk.
Lia!
De szépségesek az orhideáid,az enyémek nyamvadnak nem akarnak virágzani..a zöld hulladékot nálunk ingyen elviszik,zöld zsákba ki kell tenni az utcára minden nap járnak hét közben és elszállítják.
Közben mikor fizettem a számlákat kiderült hogy a múlt havi is ki van fizetve,én már nem emlékeztem rá,hogy Laci volt fizetni...
Na,már nyúlik a szám,álmosodom,megyek a fürdőbe,szép álmokat mindenkinek!
22,587 2023-03-22 20:47:03
Lia!
Én pedig nagyon beleéltem magamat, hogy megmosom az ablakokat. Meg a függönyöket is kimosom... Na még lehet, hogy megint meggondolom magamat...
Itt is van aki elviteti a zöld hulladékot, de nekünk a komposzt jól jön majd! Mi nem szoktuk elvitetni...
Csodálatosak az orchideáid! Köszi a fotókat!
Én épp ma délután fotóztam le újra a fehér orchideámat a broméliával, mert Gábor kérdezte, hogy nyílt-e még ki rajta virág:
22,588 2023-03-22 20:54:57
Szia Ancsa!
Látom, hogy közben Te is benéztél! Ó de aranyos képet hoztál!
Köszi, tényleg szuper jól sikerült a kenyerem! Nagyon örülök is neki. Ez a forma biztosan sokszor fog használatban lenni!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a barátnőddel a mai szülinapozás! Na és ez a vendéglő is nagyon klassz hely lehet!.. Meg ugye a találkozásotok is Lacival, ez bizony szép emlék marad!
De jó, hogy kiderült az, hogy mégsem tartozol! ...
Akkor jó fürdést! Pihenj jó nagyot éjszaka! Holnapra pedig jó munkát!
22,589 2023-03-22 21:00:06
Ó most néztem csak rá az órára! Mindjárt 8 óra! .. Na és férjem meg hozott be almaszeleteket kis tálkákba.... ma meglepett, hogy Ő vágta fel.. na de ilyenkor?M... most már mindegy, meg kell enni.... ha már ilyen udvarias volt!
Azért én közben elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
22,590 2023-03-23 07:49:14
Sziasztok! Már csütörtök van!! Mindenkinek szép napot kívánok napot mára is!
Tegnap este megint később mentünk fel fürödni, aztán a tévét így is csak rövid ideig tudtam már nézni az ágyból... Éjjel tűrhetően aludtam végre.
Reggel pedig a szokásos volt az ébredés, azért már 6 óra után hamarosan felkeltünk.
Itt 5 fok van már, a szél nem fúj, nyugodt a reggel. van. Délutánra már 20 fok lehet a hőmérséklet ma. Csapadék nem lesz...
Ma nem kell főzni levest, krumpli van. Sztrapacska lesz a második, azt is 2 napra készítem majd.
A kávénkat megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen hozom most is későbbre, mint mindig:
22,591 2023-03-23 13:48:22
Kukucs...
Na a reggeli után csak rászántam magamat, és a nappaliban az utca felőli ablakról és az udvar felőliekről is leszedtük a függönyöket, kimosta a mosógép, és kiteregettem, gyorsan megszáradtak... De hagytam addig a levegőn, míg lemostam az ablakokat, és szép tiszták is lettek az ajtók is. Meg a tükört és a vitrint is letisztítottam...
Aztán a mosógépbe is bepakoltam még egy nagy adag ruhát, azokat is kiteregettem a mosás után, miután behoztam a tiszta függönyöket, amik már felkerültek a helyükre. Most olyan jó illat van idebent!
Az idő kellemes, a szél eléggé felerősödött, de így legalább gyorsabban száradnak a kint teregetett ruhák.
.. Az előbb megnéztem, már 1 óra múlva minden teljesen száraz is lesz, akkor majd behozom.
Most már túl vagyunk az ebéden, a túrós sztrapacska nagyon jól esett a krumplileves után!
Elmosogattam, most már pihenés!
22,592 2023-03-23 14:08:37
... ja de közben ma is dagasztattam kenyeret a kenyérsütő gépembe... majdnem megfeledkeztem róla! .... szépen meg is kelt már a formában, és beraktam sülni a sütőbe...
Na még kb. 20 perc, és az is készre sül... most addig figyelni kell az órára, ami majd jelez, ha ki kell szedni a kenyeret a sütőből...
De aztán tényleg pihi!
22,593 2023-03-23 16:16:52
Sziasztok.
Csak beintegetek a dolgozóból rendelés előtt.
Margitka.
Nagyon szép a Te orchideád is. Ügyes vagy, látom elkezdted az ablakok pucolását Te is, most jó volt az idő rá.
Délelőtt főztem lebbencslevest, derelyét, utána elültettem az árvácskákat. Most jól jönne egy kis pihenés.
22,594 2023-03-23 17:33:07
Szervusztok!
Beköszönök,egy macskás családi csoportképpel!
Poci nem volt hajlandó leereszkedni hozzánk...
Jó kis nap volt a mai,igen pörgős,jól meg kellett szervezzem,hogy minden símán menjen,hazafele már taxival jöttem,mert vártam a futárt a macskakajával,ahogy beléptem a kapun,jött is,még a tákám sem tudtam letenni...
Gyorsan főztem is,csirkepaprikást borsós rizzsel,mindjárt ebédelünk is,Laci is megjött!
22,595 2023-03-23 18:37:02
Sziasztok újra!
Lia!
Igen, szépen haladok a teendőkkel... megirigyeltem, hogy Ti előbb belekezdtetek... ... De tényleg jó volt ma délelőtt az idő ehhez, és annyira szeretem utána ezt a friss illatot!
Te is rendesen kidolgoztad magadat otthon, aztán még a rendelőben is gondolom, hogy nem unatkoztok... De talán lesz egy kis szünet már végre...
Ancsa!
De jó ez a "családi csoportkép"! ... Akkor jól látom, hogy 1 cica hiányzik... és ez a különc Poci?!
Jó étvágyat az ebédhez!.. vagy talán már ettetek is, akkor egészségetekre!
.
.
.
Na és a mai kenyerem még a tegnapinál is szebb lett, igaz, hogy majdnem teljesen el lett felejtve, hogy kel még a kenyérsütő gépben... hihi, majd utána meg a formában is tovább kelt... mert ugyancsak megfeledkeztem róla, de gyönyörű lett!