Válasz: Társalgás
Szia Klári!
Ma beindult az autótok?... El tudtad vinni a kis Kittit a bölcsibe? 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Szia Klári!
Ma beindult az autótok?... El tudtad vinni a kis Kittit a bölcsibe? 
Közben mi megvacsoráztunk, alma is meg volt... elköszönök mára. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Ébresztő! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Itt ma egy kicsit hűvösebb a reggel, most -12 fok van odakint... Este szállingózott a hó, de épp néztük, hogy csak annyi lett, hogy a lábnyomot meg lehessen nézni a hóban...
Mára maradt húsleves, és van rántott hús is és rizs is maradt... Szűken talán elég is lenne ebédre... de lehet, hogy valamit még kitalálok mellé, mert a francia saláta már elfogyott...
Az iratok rendbe rakása is mára maradt... de majd lassan minden meg lesz...
A finom kávé is elkészült, már érzem az illatát. 
Van maradék, ki kér? 
Halihó mindenkinek!
Margitka!
Most éjszakás Ildikó, így a héten ő viszi Kittit. Nekem az a dolgom, hogy mivel Zsolti délelőttös, a reggeli műszak váltáskor ott legyek. Még alszik a kislány zömében, de egyedül akkor se lehet egy óra hosszát. Így negyed hatra megyek át. Ma pl gyalog. Tegnap simán indult a kocsi, ma reggel viszont nem volt hajlandó. De akkor se veszek új akkut. Majdcsak enyhül a hideg.Akkor nem lesz gond. De ősszel már nem úszom meg, ha addig kibírja. Csak nem szabad sose rajta felejteni a világítást. Mond te mennyit főzöl mindig, hogy annyi marad, hogy elég másnapra. Nekem ami maradt a krumplis tésztából, megettük reggelire, így ebédet csinálnom kell mindenképp. Ma sárga répa főzelék és alföldi szelet lesz a menű. Ildi azt főz, onnan jött az ihlet. Répa van bőven, rég főztem , így nagyon megtetszett az ötlet. Holnap meg pöri lesz, azt is kitaláltam már.
Dani ha haza ér, hátra kötöm a sarkát. Megint lusta volt időben felkelni, hogy készítsen uzsit. Zömében illetve mindig megcsinálom neki, kivéve ilyenkor mikor magam is korán indulok. De inkább egész nap éhen van, mint hamarabb keljen kicsit. Ha haza ér, megnyakalom , az biztos.
Szia Klári!
Nem is szabad ilyen kicsi gyereket magára hagyni, még fél órára sem,.. Meg is ijedne, amikor felébred, ha nem talál senkit maga körül... Gondolom, hogy azért a kocsi miatt korábban is keltél, nem számolod ki nagyon az időt... Na és mennyi idő alatt érsz oda gyalog hozzájuk? 
De mindig meg is állapítom, hogy nagyon ritkán tudok olyan keveset főzni, hogy ne legyen valamennyi maradék... Mi is csak délben eszünk főtt ételt...
Nagyon egészséges a sárgarépa főzelék, de én már nagyon régen főztem, mert csak én eszem meg... Én még nem tudom, hogy holnap mit főzzek, de addig csak kitalálom... 
Mi csak ketten eszünk hét közben itthon főtt ételt, ezért ha keveset főzök, abból is általában marad... A fiam Pesten ebédel délben, itthonról csak tízórait visz, és este is csak keveset eszik, általában nem főtt ételt...
Azt hiszem, hogy megérdemli a regulázást Dani!... Bár az én fiam is így van, hogy ha este nem készül el a tízóraija, reggel már nem csinál... inkább vesz magának valamit Pesten... ő szereti a hasát, éhezni nem tud. ![]()
Margitka! Szűk 20 perc séta. De nagyon jól esett reggel is, bár hideg volt, jl felöltöztem , nem fáztam. Friss és tiszta volt a levegő. A vejkó már toporgott, mert késtem 5 percet. Negyedre kellett volna ott lennem , és 20-ra értem oda. Ő olyan mint anyukám, ha 12-re kell valahova oda érni, hót ziher hogy egy órával előtte ott ül az ágy szélén készen felöltözve cipőbe kabátba. Na a vejkó is pont ilyen. Negyed óra bicilivel a munkahelye, mégis 2 órával hamarabb kel, a másik vejkó a másik véglet. Kb egyforma távolságra van a munkahelyük, és mégis a másik 20 percel munka kezdés előtt kel, abban benne van a kávé, a wc, és a beérés a munkahelyre.
Danit nem értem hogy bírja , hogy nem eszik. Látod még nincs is itthon. Én azóta már kétszer ettem. Lehet ma én is megcsinálom inkább neki este a szendvicset.
Klári!
Akkor az a séta reggel valóban pont jó, ... például ha gyalog megyünk ki a vasútállomásra, az is körülbelül ennyi időbe telik... Egészségedre a sétát! ![]()
Én ma nem sétáltam, ezért különösen diétás ebédet ettem. Mégpedig a húsleves után egy adag fokhagymás-mézes sült sárgarépát rántott sajttal!.. Hihi, mi is répát ettünk! ![]()

Na akkor tettél az egészségedért. A répa karotinja nagyon jó. Na és nagyon guszta is lett. Itt most beborult az ég. De még mindig jó hideg van. Nincs most mit kötnöm, ez ritka, de majdhogynem unatkozom. Nem lenne muszáj, pakolhatnék, takaríthatnék, de ahhoz nem fűlik a fogam.
Klári!
Írtad, hogy sárgarépa főzeléket fogtok enni... megkívántam!... Én szeretem nagyon a sárgarépát, nyersen, és főzve is... Tőled az ötlet ehhez... 
Itt egyenlőre süt még a nap... bár -6 fokot látok az árnyékban... de én is nehezen tudom ma rábeszélni magamat a szorgoskodásra... Különben meg most van az ebéd utáni csendes pihenő.. a férjem már el is szundított itt a nappaliban a heverőn... ![]()
Lenne dolgom nekem is, csak halogatom a hivatalos papírok rendbetételét.. csak raktam félrem, ahogy megjöttek... de előbb-utóbb rendezem majd... 
Neked sem árt, ha pihenőt tartasz! 
Sziasztok!
Délutánra hoztam egy forró teát, mert itt hideg van!

Most szerencsére nem fúj a szél de hűvös van, jól esik egy forró tea.
Margitka! Délelőtt leszedtem a karácsonyfát, kiporszívóztam, rend van a lakásban. Ma még nem főztem, de holnap már kell valamit kitalálni.
Tegnap 9-re értünk haza, jó sokat ettünk nem is tudtam aludni, csak forgolódtam, na és nekem is megfájdult a fejem. Még most is enyhén fáj, de éppen arra gondoltam, hogy nem tűröm tovább, csak beveszek valami gyógyszert.
Te nagyon egészséges ebédet főztél, guszta, és csak finom lehet.
Telefonált a fiam estére meghozza a gyereket kilencen voltak oviban tegnap. Sokan betegek, ma nem is vitték már oviba, nem beteg csak az orra folyik. Remélem nem lesz beteg, megússzuk. Én nem is hallottam a telefont mert éppen porszívóztam, az apjával beszélt. Azt kérdezte hogy hazahozhatja-e a gyereket? Hát már hogyne hozhatnád mondta az apja. Itthon vagyunk persze hogy elleszünk vele. Ha így tudunk segíteni akkor segítünk. Nem is tudnánk megállni! Így megint unokázni fogunk. Ja és még a felnőttek is az oviban betegek.
Klárika! Nekem is fáj a fejem már három napja. De már most veszek be valamit ellene. Este mi is sétáltunk egy félóra járásra laknak, jót is tett ez a séta. Igaz nagyon hideg volt, mert nagy szél fújt.
Nálatok nem betegek az unokák?
A fiadnak nem fájdul meg a feje ha nem esziK. Éhes gyomorral még koncentrálni is nehéz az órákon! Jól bírja!
Lia! Még most fog jönni az influenza azt mondták! Előtte már ennyi sok a beteg, pedig hideg van és mégis?
Én már alig várom a tavaszt, de még várni kell rá!
Ancsa!Nem volt kellemes hidegben dolgozni! Jó hogy nem kaptok valami nagyobb betegséget el!
Szia Icukám!
Hál istennek most egyik uncsi sem beteg. Nem is nagyon hiányzik.Daninak se fájdult most meg a feje, bár volt már rá példa. Sokszor vissza hozza a szendvicset is amit csinálok. Egyszerűen nem szeret enni ha nem itthon van. Eleinte azt gondoltam , hogy az osztály társai csúfolták az általánosban, de itt nem nagyon divat a csúfolódás. Hál istennek úgy néz ki, jó az osztálya. Így rá kellett jönnöm , hogy a fiam ilyen különleges palánta. De amikor haza jön, bepótolja. Bár a lustája most is inkább hidegen ette a répa főzeléket, mint hogy megmelegítse. Ha még nem különösebben beteg az unokád, akkor jobban is jártok, ha nem fertőződik meg. Ti meg jól elvagytok vele.

Szervusztok!
Ma reggel beragadt az orrom,mikor szippantottam a levegőből,-15 fok volt hajnalban.Szerencsére ma em hagytuk nyitva z ablakot,nem is hűlt ki a lakás,bár tegnap sem.
Juj,ha én nem eszem,leesik a cukrom,remeg a kezem,meg kimegy az erő a lábamból ,reszketek,muszáj ennem!Ma kinait ettem,krumplipürével,hát ez van...de igy is finom volt,sütöttem brióst,délután meg is mutatom a konyhámban.
Hát Margitka,megmondom őszintén,én bizony ennyivel nem laknék jól..
Anyuéknak megérkezett a melegitő,amit rendeltek...hát én nem vagyok elragadtatva tőle,nekem nem is kell,mondjuk nekik a fürdőszobába jó lesz,mert ott jégverem van,és legalább,mig fürdenek,meg wc-re mennek bekapcsolják,mert megmondom még a wc-re ráülni is művészet olyan hideg a pereme...szóval,nem rossz,nem rossz,de jobb az én olajradiátorom,amim van.Amúgy meg kaptak még ajándékba egy Delimano kézimixert,amit valószinűleg én fogok megkapni,úgyhogy én jól járok! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás