Válasz: Társalgás
Most már elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,293 1,294 1,295 1,296 1,297 … 2,609 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Most már elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 

Sziasztok! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Elkezdődik egy új hét. Ma van augusztus utolsó napja, és holnaptól már szeptember kezdődik... Csak úgy repül az idő...
Elég kellemes volt az éjszaka, talán egyszer, ha megébredtem, de akkor is csak pillanatokra. Szerencsére a kutyát sem hallottuk ugatni, pedig az ablak természetesen nyitva van egész éjszaka is.
Ma van ebédünk, maradt bőven. Igaz, hogy most a héten hárman leszünk itthon, mert a fiam is kivette a szabadságát... De úgy is főztünk, hogy legyen elég mára még.
Jelenleg 16 fok van, és már a nap is megmutatja magát... bár mára kevés esőt is jelezgetnek.. ami itt most nem nagyon hiányozna... De sajnos mondogatják nagyon a tévében is az előrejelzésben...
A kávénkat már meg is ittuk mindketten.

Jön a pótlás is:

Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok.
Tegnap sikerült elintézni amit szeretünk volna,medencét eltettük,végre a paradicsomlé is a helyén van.Most takarítok egy kicsit és déltől dolgozunk.Tartok a következő napoktól, remélem nem lesz gond.
Margitka.
Szép a füge,finomság készül belőle.Most meg kellemes az idő, de nagy eső most nem hiányzik a munkákhoz.
Ilona.
Gondoltam nektek sem lesz könnyű az elválás az unokáktól, egyre nehezebb,talán érzékenyebbek is vagyunk.
Szia Lia!
Jelenleg nagyon jó az idő, csak a szél elég erős, de a lényeg, hogy nem esik. A munkások ma is elkezdték már a munkát. Jött a gépész is, aki a vizet és a szennyvizet beszereli az egész házba... Aztán ha kapnak csütörtökre betont, akkor jönnek legközelebb lebetonozni az alját... Utána ez az alapozó csapat már nem is jön. Őket a falazó brigád követi majd, akik a koszorút is elkészítik... Majd a tetőfedő csapat, és végül a vakolók... Csak az építésvezető ugyanaz, akivel tartjuk végig majd a kapcsolatot személyesen és telefonban is...
Neked is jó munkát, remélem, hogy nem lesz gond. 
Én éppen most tettem el a második 10 liter paradicsomlét a helyére a spejzba. Lefotóztam, mielőtt a 2020-as címkéket ráragasztottam...

Kukucs... 
Ma is csak délelőtt dolgoztak a munkások, ami be volt tervezve, azt meg is tudták csinálni. Most csütörtökön lesz a betonozás, ha sikerül idehozatni a betonpumpagépet. Egyelőre így áll a ház, a hegesztett vasháló már ráhelyezve:

Az ebédet követően a sorozat nézése alatt pihentünk. Aztán kimentünk és kint egy kicsit szorgoskodtunk a kertben. Levágtuk a futórózsákról a már elnyílott virágokat, majd a sövényt is megvágtuk. Aztán elkezdett cseperegni az eső, be is jöttünk... de még a port se verte el eddig, már süt a nap...
Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Én most értem ide,munka után levágtam a füvet,most már jöhet az eső,mindent sikerült elpakolni,télire.Bent nem voltak túl sokan,de mindenki tanácstalan,telefonálnak,közösségből is hamar hazaküldik.
Margitka.
Szépen haladtak ma is a munkával,most nem hiányzik ott az eső.Ti is sokat dolgoztatok,kezdődnek az őszi munkák a kertben is.
Holnap jön a gáz szerelő,átnézi a fűtés előtt a kazánt,szerdán meg a digisek,bekötik az új netet.Egész héten van intézni való, de hétvégén elmegyünk pihenni egy kicsit a Mátrába.
Jó pihenést kívánok.

Sziasztok! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Lia!
Ügyes voltál, ha még munka után ennyit dolgoztál otthon!... Mi még tegnap délután leszedtünk egy fél vödörnyi paradicsomot, jól tettük, mert a hársfa alatti asztalon jobb helye van most. Éjjel az eső sokat bevert volna a sárba... Ebből majd lecsófőzéshez szedünk paprikát, az szépen van, holnap, de legkésőbb pénteken meg is főzzük.
Ti is készültök a télre, jó, ha már így időben megy a gázszerelő ellenőrizni, és végre a digisek is odaérhetnek. ![]()
Jól teszitek, ha el tudtok menni a Mátrába, kell egy kis pihenő még a nyár végén Nektek is! Érezzétek majd jól Magatokat! 
Gábor is többször írja nekünk a Skype-n, hogy nagyon sajnálja, hogy mi 3-an nem mentünk el Velük... Ott tegnap is nagyon meleg volt még... hát még mi hogy sajnáljuk... de nem lehet 2 felé szakadni... meg azért nekünk már óvatosabbnak kell lenni...
Éjjel már 11 órakor megérkezett a nagy vihar, ami hatalmas villámlásokkal és dörgésekkel folyt... Nagyon sokáig szakadt az eső, rengeteg leesett... Ma nem kell öntöznünk a betont, és a sódert a készülő ház alján... Remélhetőleg csütörtökre megjavul az idő, akkor jöhetnek újra a munkások, ha minden összejön...
Ma is lejött a férjem 6 órakor kávét főzni. Mivel én is kialudtam már magamat, csak beágyaztam a hálószobában, és lejöttem utána. Már túl is vagyunk a frissítő kávén!

Ma gyümölcsleves lesz ebédre, pörkölt és tarhonya az maradt, csak a nokedli fogyott el... Van itthon édesburgonya azt azért grillezek majd sajttal magamnak.
De ugye később kell a kávé, hozom is:

Sziasztok!

Margitka! Köszi a kávét éppen most jöttünk haza és elvettem egyet! Itt is nagy vihar volt az éjjel, nagyokat villámlott és dörgött. Kicsit féltem alig vártam már, hogy vége legyen.
Felborogatott mindent a nagy szél, a medence takaróját is lefújta.
Már délután érezhető volt hogy lesz valami. Jól ki is dolgoztuk magunkat mi is. Leszedtük a körtét, de jól tettük, mert mindet lefújta volna a szél. Kicsiket hagytuk, az nem esett lel.
Este hat órára lettünk készen, még volt egy váratlan vendég is, olvastam a fórumot, de már nem volt kedvem írni annyira fáradt voltam.
Délelőtt meszeltünk a főzőfülke helyiség másik felét még csak most volt időnk rendesen megcsinálni. A szekrényeket is leszedtük, mert a háta mögött az is le lett festve.
Elég sokat dolgoztunk tegnap mi is.
Ma délelőtt még a temetőre mentünk, ott is a virágokat, koszorúkat bizony megtépázta a szél!
Aztán még a hulladék telepre is vittünk alkatrészeket, két tv-t ami régi volt és rossz, csak a helyet foglalta.
Látom, hogy szépen lett megint paradicsomlé!Na meg nagyon szépen alakul a ház is, annyira jó nézni. Köszi a képeket!
Jó sokat dolgoztatok Ti is!
Lia!
Jaj de jó, hogy mindent elpakoltatok télire. Még mi tegnap egyszer pancsoltunk, 26,5 fokos volt a víz- De mi is elpakoljuk, csak legyen jó idő.
Bizony én is arra gondoltam, ahogy idősödünk érzékenyebbek is vagyunk!
Jó kikapcsolódást, és jó pihenést kívánok Nektek ha mentek hétvégén kicsit kikapcsolódni! Én is közbe takarítok is, de nem tudom, mikor fogunk hozzá a csiszoláshoz. Még három szülinap is lesz szeptemberben! Hiába igyekszünk, sok a feladat, ennyit már követni sem lehet! Meg még Tördemicre is kell mennünk Synnövehez mert utazik vissza 26.-án!
Sziasztok.
Hazaértem,ma kicsit könnyebb napunk volt.Tegnap itt hatalmas és hangos vihar volt,egy barackfa ágát le is törte,nem is csoda,teljelen el van korhadva belül,lehet kivágni a fát.
Jött a gázszerelő,utána elmegyünk vásárolni ,egy pár dolgot.
Margitka.
Köszi a kávét,elvettem a részem,mi is megettük a gyümölcs levest és a maradék gombás húst.
Hétvégére szép időt mondanak,dolgozhatnak a munkások.
Ilona.
Ti is jól kidolgoztátok magatokat,nem csoda ha fáradt vagy.De legalább szép lesz,megújul minden.
Szia Ilona!
Csodás legényrózsacsokorral jöttél! Nagyon tetszik!
... Sajnos mi kifogytunk belőle, pedig évekig volt a kertben nekünk is...
Látom, hogy tegnap ugyancsak sok munkát végeztetek el Ti is otthon. De jól tettétek, ha a vihar előtt kint ennyi mindent megcsináltatok! Na és még vendég is, ha váratlan, akkor azért egy kicsit fenntartott Benneteket a munkákban... De a meszelés is elkészült... ügyesek voltatok! 
Ti még tegnap is pancsoltatok, , akkor igazán kihasználtátok a lehetőséget... de bizony lassan el kell rakni télre nektek is a medencét... talán holnaptól nem lesz eső, és szépen megszáradhat, ha kiterítitek a napra. 
Itt ma reggel óta nem esett, de nagyon be vna még borulva, mindne pillanatban várható, hogy lesz eső... pedig az éjszakai bőven elég volt...
Szia Lia!
Látom, hogy megelőztél, pedig, amikor elkezdtem írnim Ilonának, még nem láttalak...
Tehát Ti sem usztátok meg a nagy vihart. Ha a barackfa ennyire tönkre van, akkor azt jobb is kivágni már...
Gondolom, hogy a gázszerelő mindent rendben talált, és nyugodtan mehettek is bevásárolni... Hajrá! ...
Nektek jó készülődést a hétvégi utazáshoz... ja de előtte még a digisek is menne... csak túl lesztek azon is! 
Lapok Previous 1 … 1,293 1,294 1,295 1,296 1,297 … 2,609 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás