Válasz: Receptek
Lia!
Jó ötlet ez az új receptes topik! Köszi a receptet! ... átalakítottam linkké, hogy könnyebben odajussunk, csak rá kell kattintani!
Válasz: Receptek
Margitka.
Gondoltam nem baj ha megnyitom,ide tudom hozni a recepet ha lesz új.
Köszi a segítséget.
Válasz: Receptek
Lia!
Megnéztem még egyszer a receptet... Te is aszalt vadkörtét, és körtelekvárt tettél bele, ahogy a receptben van? ... Vagy helyettesítetted mással?
Nekem helyettesíteni kell, mert az nincs itthon... de gondolom szilva is jó... vagy más?
Válasz: Receptek
Margitka.
Saját lekvárt tettem bele,szerintem bármivel lehet helyettesíteni.
Válasz: Receptek
A panettone receptem innen való:
http://www.mindmegette.hu/panettone-ola … tas.recept
A mogyorós,marcipános kocka pedig innen:
http://susannekocherei.blogspot.de/2014 … emeny.html
Válasz: Receptek
Válasz: Receptek
Túrógombóc leves
A gombóchoz:
15 dkg túró
2 egész tojás
1 dl búzadara
só
Villával jól összekeverem és hagyom állni.
1 ek. lisztet kevés zsiradékon világosra pirítok, végül pici őröltpaprikát és kevés őrölt borsot szórok rá, fölengedem 2 liter vízzel, megsózom és felforralom.
A masszából pici gombócokat formázok a levesbe és puhára főzöm.
A főzés végén apróra vágott petrezselyemzöldet szórok a levesre, aki akarja a tányérjában tejföllel dúsíthatja.
Ebbe a levesbe nem kell semmilyen leveszöldség, sem hagyma, így finom a maga "pőreségében".
Petrezselyem helyett kaprot is használhat aki szereti, sőt a gombóc masszájába is tehettek zöldeket.
Ha nem akarjátok összemaszatolni a kezeteket akkor evőkanál hegyével is szaggathatjátok, de akkor már nem gombóc, hanem túrógaluska leves lesz. Úgy sem lehet rossz.
Válasz: Receptek
10 2017-03-02 08:53:07 Utoljára Lia szerkesztette (2017-03-02 08:53:53)
Válasz: Receptek
Krémes almás pite:
Hozzávalók:
2 bögre,(2,5 dl-es) liszt,
0,5 bögre cukor,
150 gr vaj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Annyi langyos víz hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
1 kg alma.
Krémhez:
1 bögre tejföl,
1 bögre cukor,
1 db tojás,
2 ek,liszt.
1 citrom reszelt héja,
Darált dió.
Elkészítés:
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal,majd beletesszük a szódabikarbónát.Annyi vízzel összegyúrjuk hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.A sütőformát kivajazzuk,megszórjuk prézlivel és a pite tésztával kibéleljük.A tészta tetejét megszórjuk darált dióval.
Az almát meghámozzuk,magokat kivesszük majd vékony szeletre vágva elosztjuk a tésztán.Erre is lehet diót szórni.
A krémhez a hozzávalókat kézi mixerrel kikeverjük,ráöntjük az almaszeletekre és 190 fokos sütőben,kb.30-40 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.
Válasz: Receptek
Válasz: Receptek
Kókuszos süti
20x25 cm-es tepsihez
4 tojás
13 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj
1 dl tej
13 evőkanál sima liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál tej
A krémhez:
5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
De lehet rátenni csokimázat/kakaómázat is, ha van jól bevált máz receptetek.
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen). Nálam 5 perc sütés volt, de ez sütőtől függően eltérhet.
2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük - közepesen sűrű legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. 180 fok légkeveréses (hagyományos sütőben is lehet). Nálam kb. 15 percig sült így, de ez csak tájékoztató jellegű - ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
4. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.
5. Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk.