1

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Ha lihó Kislányok!

Esik az eső itt is, illetve inkább csak szemerkél. De minden cseppje kincs. Nóri most itt discózik mellettem. Ettől a düm düm zenètől még a végén én is táncba kezdek. Olyan mintha sámán dobok szólnának, kicsit megfűszerezve más hangszerekkel.
Icukám!

Drukkolunk, hogy legyenek jobban a betegek nálatok! Ha lassan is, javulni fognak. Aki gyengébb, és nem tud vele megbírkózni, azt pár nap alatt le is győzi, de a tieid erősek, kitartanak. Le fogják  győzni.

Margitka!
Nálunk is krumplipüré készült tegnap, csak én hurkát kolbászt sütöttem hozzá. Mára még nem jött ihlet. Várom a csodát.
.
Lia. Nagyon szomorú híred volt. Őszinte részvétem a családnak.

Azt hiszem a káposzta fajták közül a kelt választom, főzelék formájában. Veszek ki egy csomag darált husit,  fasírtnak..

Nóri itt van velem.  Hanna bölcsiben,  Kitti meg otthon. Lassan kellene valamit reggelizni.

2

(1,494 válasz, Margit2 forum fórumban)

https://i.postimg.cc/ZCznqdZ8/1618132654888.jpg

https://i.postimg.cc/5Q2VHb7M/1618132834728.jpg Ők Dezső és Rezső. Ma érkeztek.

3

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Lia!

Nagy szeretettel gratulálok Zsombornak! De nekem nem adja be a képet!

Margitka te látod?
Micsoda egészséges sportot űz Zsombor. Én is nagyon szeretek úszni, bár olyan rutkán jutok hozzà. A kakas pörit nagyon szeretjük mi is. Úgy döntöttem , ma nem főzök. A fiúk tekeregnek, ha éhesek lesznek ehetnek kolbászt. Vagy tojást. Az előbb láttam a neten madártejet, arra szemet vetettem. Na najd meglátjuk.
Finom mézünk az idén is lesz már, tavaly még nem pörgettem, bent hagytam az összes mézet nekik. De az idén szigorúbb leszek. A szállásért  veszek el tőlük mézet. De bőven hagyok nekik is, nem fosztom ki a kicsikéimet. Nagyon szorgos kis jószágok

4

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihô Kislånyok!
Margitka!

Hát nem sikerült jót aludni éjjel. Fél 3kor felébredtünk, és 4 kor még mindkettdn fent volgunk. Olyantájt sijerült kicsit megszunnyadni, de hát 5kor kelés van. Aztán újra faültetés, most a szomszédnak ültettük, így összesen 7 sor akác lesz egymás mellett. Ez egy védősáv lesz kettőnk területének válaszvonalán. Jól jön pár év múlva ha megnő, nekünk tűzre valót ad, a méheinknek a virágja nektárt szolgáltat. És végső soron töri a szelet is. Az se mindegy  hogy nem vágtázhat szabadon..4,5 hektáron gazdálkodunk. Kaptunk pár pusztaszil csemetét is, azt is elültetjük majd. Csak kakaót ebédeltünk kaláccsal, és lefeküdtünk aludni. Most pótoltuk a hajnalt, mert olyan jót aludthunk mindketten. De tenni kell valamit még. Lassan ideje lesz összeszedni megunkat. De most olyan jól esik semmit se csinálni.

5

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó Kislányok.
Na most értem ágyba.Most fejeztem be az itatást, ma még én voltam soron. Jól elhúzódott a fejés, mert 4 órakkor fogtunk neki az akác csemetéket elültetni. Idáig kb 1200 -1300 csemete került földbe. Holnap folytatjuk. A szomszéd is rak két sort. Ildikónak meg is lett a hivatalos teszt eredménye. Az övé pozitív. A vejkójé és Kittié negatív. Ma végre sikerült beszélnie a dokival. Tegnap délután hiába hívta őket egyszerűen nem lehetett utolérni. Ma kiírta a favirapi akármi nevű gyógyszert. Rizses húst főztem, és zsemlét meg kalácsot sütottem. Most meg leragad a szemem. Alszom is. Kívánok mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát.

6

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó mindenkinek.

Margitka!
Itt is hideg volt reggel. Fejéskor rajtam volt a teljes téli menetfelszerelés. Sapka is , meg minden. De így sem volt melegem.Köszi a kávét, cuki a szivecske benne. Szívtől szívnek szívesen, ahogy mondani szokták. A tegnapi ebéded igazán szolíd.
Lassan én is benézek a palántáimra, még nem bontottam ki a melegágyat, de lassan csak enyhűl az idő.

Lia!
Nekem még nem sikerült annyi zöldséget a húslevesbe belefőzni, hogy abból maradjon elég vadasnak. Sokat  főzöl bele? Vagy nem szeretitek ilyen formán?

Icu!

Hogy vannak a fiatalok? Nagyon guszták voltak a sütijeid. Apa szerintem áthúzta volna a vonalon, mi most nem nagyon sütögettünk. Szegény kéri, de ritkán vagyok hajlandó rá. Elég cukor csurog le így is a torkunkon.

7

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó mindenkinek!

Gyönyörű időnk van!  ISteni napsütés van.
Margitka, jobban vagy már? Hogy voltál rosszul? Szédültél, vagy fájt a karodon kívül is valami?

Lányok, Ildinek adtak egy tesztet az ismerősök, megcsinálta, és sajna pozitív. Pillanatok alatt reagált a teszt csík, azt mondta az ügyeletes orvos, hogy most lehet a 3- 4 napos fertőzött. Most fertőz a legjobban. Talán szerencsénk van, csütörtök este találkoztunk utoljára, akkor még talán nem fertőzött. Egyenlőre Enikőnek sincs baja, pedig egy kocsiban ültek.

Lia!
Isnerős ennek a fílmnek a címe, mintha nem rég adták volna a tv ben.De nem néztem.

Most a film plusszon megy egy jó film, jót szórakozom rajta.

Icukám!

Várom a kóstolót!

8

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó Kislányok!

Icukám! Gyors jobulást kívánok a menyednek! Bizony érthetetlen dolgok vannak  itt. Ildikóm már egész tűrhetően van. Reggel azt mondta, tegnap délután óta nem vett be fájdalom csillapítót, már nem fájnak annyira a combjai.
Tudod , minden baj ünnep napon érkezik. Amikor nincs hova mennie az embernek.
Milyen kalácsot sütöttél? Fonottat? Vagy valami töltöttet?

Margitka! Jól vagy? Nincs semmi probléma?

9

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Közben vissza olvastam!

Icukám !
Látom egy cipőben járunk. Bár mi le vagyunk maradva egy tyúklépéssel, Ildi felhívta az ügyeletet , és azt mondta a doki, kedden kell hívni a körzeti orvost. Ő dönti el, kell e teszt. Ildi köhög, a vejkónak meg elkezdett folyni az orra.  Kittinek meg szerencsére egyenlőre semmi baja.

Lia!

Jól bele húztál tegnap az előkészüleekbe. Mára van valami program tervezve? Vagy csak könnyíteni szerettél volna a mai napon?

Margitka!
Kuncogtam egy sort a hős kifejezésen. Bár igazából semmi mulatságos nincs benne. Aki elmegy bevásárolni, az kiteszi magát a veszélynek.
Na de sokan vannak akiknek ez a kiruccanás. Biztos más helyzetben vagyok én itt kint, mint azok akik a lakás dobozban csücsülnek fent.

10

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Jó reggelt mindenkinek!

Végre esett egy kis eső, bár minimális, de minden cseppje kincs.Délutánra már napocskás lesz az idő. Elég jól fúj a szél, de e nélkül meglettünk volna. Bontják le apáék a fólia egy részét. Visszaszedjük a bordák egy részét, lesz a föld szélére 4 sor facsemete ültetve.  A bordákat meg visszáb állítja majd fel, abban lesz belső fólia is, lehet palántát nevelni. Tegnap a sonka lével savanyú krumpli levest főztem, abból van még. Még valami mádodikat kell kitalálni , ami húsmentes.

11

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó Kislányok! Itt vagyok már én is. Gyerekes hetem lett megint. 4 ovónéni igazoltan covidos az oviban, így mondtam, hogy hozzák ide Kitti és Nórit. Ami nagyon elszomorított, hogy nem volt szabad tudnunk róla. Úgy súgták meg. Nem tesztelik a dolgozókat. Most húsvét alatt akarják oltani a pedagógusokat. De mi lesz azokkal, akik hordozzák már esetlegtudtuk nélkül és ráoltanak. A hajam égnek áll. Arról nem beszélve, hogy a lányomék is mennek oviból át a bölcsibe. Ha baj van és nem is szól senki róla hozzák viszik a vírust ide oda. Ildikó most lázas, de arra gyanakszom, hogy jól megfázott, a fóliában nagyon meleg volt a héten. Kint meg nem. Megcsaphatta a hideg.. De panaszt félre téve, látom mindenki aktív. Én is nyugodt békés húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

12

(20,462 válasz, Margit2 forum fórumban)

Halihó Kislányok!

Látom mindenki szorgoskodik. Mi most jöttünk be kicsit pihenni, meg lassan készíteni kell az ebédet. A leves hajnal óta fő, még reggel 5 kor felraktam, mikor az első kávét főztem. Megint lámpa fénynél fejtünk. Pár napja azt nyilatkozta egy pasi, hogy mennyivel gazdaságosabb lenne a nyári időszámítást meghagyni, mert egy városnyi energiát lehetne megspórolni. Hát legszívesebben az energia vezetéket a valagába dugnám, és rajta keresztül vezetném abba a városba, mikor bele gondolok, hogy a bölcsis és ovis unokáimat mostmár a régi idő szerint hajnali négykor kell kellteni.  Rengeteg Leanderetek van.  Nekem az nincs. Nem lenne helyem teleltetni. Kellene valami süti, de nem sok kedvem van hozzá.