Chalkidiki-félsziget

 

 

A Chalkidiki félsziget három földnyelvből áll: Kassandra, Sithonia, és Athosz. Mi a középső félszigeten, Sithonián  Sartiban nyaraltunk. Körbehajóztuk az Athosz-i kolostorköztársaságot (jobbra), melynek legmagasabb pontja 2033 m.

Szervezett kirándulásokat indítanak az Olümposzhoz és a Meteorákhoz, aki teheti ne hagyja ki!

 

 

 

 

Sarti

 

A Chalkidiki-félsziget középső nyúlványán, Sithonián található Sarti, a kis halászfalu. Vele szemben Athos csúccsal a kolostor köztársaság. Sarti hosszú homokos tengerpartja fürdőzésre, pihenésre egyaránt alkalmas. Kristálytiszta vize a búvárkodóknak nagyszerű kikapcsolódás. A part menti tavernákban szinte mindenütt beszélnek magyarul. Az itt eltöltött idő felejthetetlen élmény marad.

 

Kattints rá a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

          

 

           

 

           

 

           

 

      

 

 

           

 

 

 

 

Utazás Athoszba: A három földnyelvből álló Chalkidiki-félsziget keleti nyúlványán terül el az 5 km hosszú és 8 km széles kolostor köztársaság a Szent hegy, Athosz, mely autonómiával rendelkezik és csak férfiak  (2000 szerzetes ) lakják. A területére nőnemű lény nem léphet, sem ember, sem állat. Így én is csak a hajóról kukkoltam. A félsziget kezdetén terül el Uranopolisz. Az utolsó hely, ahova nők is beléphetnek. Itt tettünk egy kis sétát.

 

 

           

           

              

           

 

 

Vissza Görögországhoz

 

 

 

 

 


Lap teteje

  

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker