Válasz: Itt jártunk
Hát ez gyönyörű!Szivesen megnézném én is közelebbről!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk
Hát ez gyönyörű!Szivesen megnézném én is közelebbről!
Szia Margitka!
Cserkeszőlő nagyon szép, látni hogy milyen jól éreztétetek Magatokat! Nagyon tetszik megint a faház, hangulatos, itt csak jól érezheti magát az ember! A strand is gyönyörű, a kacsamell jó választás volt, meg is kívántam! Nagyon csinos vagy, a fiúk büszkék lehetnek Rád!
Tetszik a másik kirándulásról hozott képek is! Ott is el lehetett nézegetni! Köszi a fotókat!
Akkor csak érdemes volt berakni a rövid ismertetőket és a fotókat is a kirándulásainkról. Köszi a hozzászólásokat mindnyájatoknak! 
Én is szeretem visszanézegetni, és bizony nagyon jó visszaemlékezni is... De gondolom, hogy Ti is így vagytok ezzel. ![]()
Mióta a fogorvoshoz járok,mindig lemegyek a kacsás tóhoz,egészen picik voltak még mikor kezdtem...ma nem voltak ebben a tóban,a vársánc másik felén is van egy tó,abban voltak,de ide mentem most le...a halakat etettem...hát egyszer mit látok?Kacsázik a kacsacsalád át hozzám...körbementek és beugráltak a tóba,odaúsztak hozzám...már olyan szép nagyok,lehet hogy megismertek?

Ancsa!
De jó fotókat sikerült megint készítened!
... A kacsák észrevették, hogy elkezdtél etetni... és a kajára mentek! ![]()
Nem láttak át oda a másik tó amiben voltak ,a várfal túloldalán van,ott fut egy út be a várba,a két oldalon van egy egy tó..nem látni egyikből,a másikba!
Ancsa!
Akkor ez valóban érdekes egybeesés! .. Persze gondolom, hogy örültél, hogy újra láthatod őket, igaz! ![]()
Persze olyan kis édesek,csak nagyon szelidek,közel jöttek a parton is,ez baj,mert sok a rossz ember...nem szeretném ha húslevesben végezné valamelyik...
Itt is nagyon közel úsztak a Velencei-tónál, amikor ott jártunk. Mivel az etetésre mindig egészen a tó széléig is kiúsztak, hozzászoktak az emberek közelségéhez... Tavaly mi is lefotóztuk őket, és még videót is raktam be: Vadkacsák a Velecei tó szélén ... Emlékszel? 
Van nálunk egy templom Váradon a Barátok temploma...a Szent László napok keretein belül megnyitották a kriptát,amit látogatni lehetett...sok sirfelirat közt ,ezt találtam... 
ez pedig maga a Barátok Temploma!
Ancsa!
Köszi a fotókat! Én nem is hallottam eddig még erről a templomról! Köszi, hogy megmutatod nekünk is mindezt. Nagyon érdekes, hogy felfigyeltél erre is! 
Ez a templom közel van hozzátok?
Hegyközszentimre:
"Hegyközszentimre névadója, Szent Imre herceg, a feljegyzések szerint 1031. szeptember 2-án vadászat közben, egy vadkan áldozataként hunyt el. Halálának helyén épült fel, a mára már nyomtalanul eltűnt szentimrei monostor, amelytől a falu is a nevét kapta."
Hegyközszentimre Romániában, Bihar megyében, a Partiumi területen található falu,mely mostanság közigazgatásilag Szalárdhoz tartozik.Lakosainak száma, kb. 600 fő. Csak egy temploma van, és az református.
Monostort építtetett Szent István király azon a helyen, ahol a fia, Imre herceg vadászbalesetben meghalt: a partiumi Bihar megyében, a mai magyar–román határtól nem messze fekvő Hegyközszentimrén. Az épület romjai még nem sokkal a román rendszerváltás előtt is láthatók voltak, a Ceauşescu-korszak végnapjaiban hordták szét azokat. El kellett telnie bő két évtizednek, hogy a helyi közösség úgy döntsön, kápolnát emel a herceg emlékére.
Hegyközszentimrét ma kizárólag református vallású emberek lakják, ezért is elismerésre méltó, hogy magukra vállalták egy, a katolikusok által szentként tisztelt történelmi személy emlékezetének őrzését.
Kilátás a dombtetőről:
Szentimre cégére,a szentimrei bor.Amerre csak járunk,szőlőskertek fekszenek és az idelátogató nem kerülheti ki a pincesort,ahol a gazdák finom borral fogják kínálni.Borvacsorán vettünk részt,nagyon finom borokat kóstoltunk,a sok finomság mellett.
A nagyváradi római katolikus székesegyház:
Az orgona Mária Terézia adománya volt.
Nagyszalonta csonka torony:
A főtéren álló csonka torony Szalonta egykori várának őrtornya. A várat 1620 körül kezdték építeni, és 1636-ban már készen volt, mert a törökök ellen vívott Szalonta környéki harcokban már említették: ez év október 6-án I. Rákóczi György itt verte meg a törököket, akik Bethlen Istvánt akarták visszaültetni Erdély fejedelmi trónjára.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk