Válasz: Itt jártunk
Ancsa!
Nagyon szép ez a kép!
Köszi, én is szeretem az ilyen fotókat! Ügyes volt, aki készítette! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk
Ancsa!
Nagyon szép ez a kép!
Köszi, én is szeretem az ilyen fotókat! Ügyes volt, aki készítette! ![]()
Margitka!
Köszi a fotókat a szalonnasütésről! Nagyon jó képek és látni hogy jól éreztétek magatokat! Kolozsvári szalonna amit sütügettek? Mert ez nem zsírszalonna? Mi zsírszalonnát sütünk, de én nagyon szeretem a kolozsvárit, jó húsos, igaz nem nagyon jön belőle a zsír, de azt szoktam grillezni magamnak, ha nem akarok zsíroskenyeret.
Ancsa! Gyönyörű képeket hozol a városról, nagyon szépen fejlődik!
Ilona!
Igen, mi szeretjük a kolozsvárit, legtöbbször ezt sütögetünk. Annyi zsír azért jön ki belőle, amennyi kellett Gábornak, mert Ő csak a zsíros kenyeret ette a grillezett zöldségek után. ![]()
Ezek a fotók a Fekete Sas-palota alatti átjáróban készültek,nemrég újitották fel ezt is!

Ancsa!
Köszi a fotókat! nagyon szépek!
... Tényleg szépül fejlődik, szépül a városotok! ![]()
A múlt héten csütörtökön elutaztunk már a reggeli után Zalakarosra... Az indulásunk nem kezdődött valami jól... Fél 8-kor csengettek a munkások, és közölték, hogy leveszik a vaslemezt a kapu kijárat elől, és nem lehet majd közlekedni sem gyalogosan, sem kocsival egész nap, mert töltik be az árkokat... Kértem Őket, hogy várjanak, míg a férjem kiáll a kocsival valahova, ahol lehet még állni egy kicsit. Kapkodva kihordtuk a cuccokat a csomagtartóra, mert időközben vettünk a kocsi tetejére is egy boxot, így maradt még a hátsó csomagtartó is pakolni. Aztán gyorsan megreggeliztünk, és a maradék cuccokat, hűtőtáskát, a kezünkbe fogva, már úgy tudtuk elhagyni a házat, hogy átugortuk az árkot... Na szép kis indulás... Persze ez még nem vette el a kedvünket... De alig mentünk pár kilométert a sztrádán, történt előttünk egy komoly baleset, 4 autó futott össze, egy a szalagkorlátnak ment... 55 percet várakoztunk még Pákozd előtt... mindenki kiszállt a kocsiból telefonált, cigizett, meg fotózott.... Jó idő volt, így azért sem mérgelődtünk annyira...
Egy nagyon rövid videót is készített a férjem: Dugó az M7-esen 2017.09.28.-án
Aztán továbbengedtek bennünket...
Mivel csak 2 órakor lehetett a szobánkat átvenni, ezért először nem is a szállodába mentünk, hanem a Kilátót akartuk megkeresni... illetve a helyét, mert lebontották, de ahol majd újraépítik, ott egy "csigatúra" nevű utat végigjártunk.

Volt lehetőség padokon, illetve ilyen hullámos fa ágyon is megpihenni.... Aztán több helyen láttam áttelelő cikláment is, egy éppen virágzott is:

Majd ott a Kilátó borozó vendéglőben ebédeltünk. Az étel nagyon finom volt. Az idő is szuper, így a kerthelyiségben ettünk. ![]()

Majd miután a szállóban megkaptuk a szobáinkat, mentünk is le a gyógyfürdőbe az alagúton át fürdőköntösben... Ott már a szomszédainkkal találkoztunk, nagyon örültünk egymásnak. Együtt vacsoráztunk, később elsétáltunk egy a kézműves fagyijáról is híres ottani cukrászdába, ami 900 méterre van a szállodától.

De szép szép idő volt, így jól esett a séta... Nagyon finom fagyit ettünk, 3 gombócot is... volt diétás is... de nekem végül ez soknak bizonyult... Éjjel már alig aludtam a torkom miatt és állandóan folyt az orrom is...
... Vettem be egy algopirint, attól aludtam egy kicsit, és nem éreztem a fájdalmat... Reggelre picit jobb lett...
De ugye a gyógyvíz miatt mentünk, ezért a reggeli után irány a fürdő volt... 1 órát voltunk a meleg vízben... Aztán ebéd után én felmentem a szobánkba pihenni 2 órát... Utána sokkal jobb volt, még visszamentem a férjemékhez az élményfürdőbe... 6-kor vacsora volt, és egy újabb esti közös program sétával... De 9 óra körül visszasétáltunk, és pihenőt fújtunk...
Szombaton nem keltünk korán, csak 9 körül reggeliztünk, de utána indultunk is haza, mert főzni is sütni kellett...
Összességében jó volt ez a pár nap. ![]()
Margitka! köszi a képeket! Nagyon jók, szép helyen jártatok! ! Hát eléggé rosszul indult a napotok, mellé még a hosszú várakozás a pályán! ....de fő hogy a vége jó lett! Most már minden rendben az utcában, betúrták, lehet már közlekedni rendesen?
De szép hely,jó,hogy végül is minden jóra fordult!
Ilona!
Közlekedni már lehet autóval is az utcában, de a vízlevezető árkokat még csak ezután fogják majd tisztítani, rendbe rakni.... Egy ideig ez még el fog tartani.... 
Ancsa!
Igen, jó itthonról kimozdulni, még akkor is, ha csak ilyen rövidke időre... mert ott mindenképpen pihentünk.... Itthon más a helyzet... mindig akad munka... De azért tényleg jó lett a vége... ![]()
Disznótoros és kolbászfesztivál,Vasúttörténeti park:
Nagyom ügyes kézművesek is hoztak a munkájukból,sok-sok szépet:
Ezt itt régi zsírosbödönből készítették,lefestették,kidíszítették,a kertben szuper jól mutatna.
Nagyon jó zene volt,később sok híres fellépővel.
Lia!
Tegnap este már fáradt voltam, most láttam, hogy már tettél is be képeket a disznótoros és kolbászfesztiválról. Elhiszem, hogy nosztalgiáztatok... Jó kis kikapcsolódás volt. ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk