Válasz: Itt jártunk
Ancsa!
Köszi a fotókat! Valóban nagyon szép ez az épület is!
... Na akkor gondolom, ha arra jársz, mindig eszedbe is jut a válásod... ugye! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk
Ancsa!
Köszi a fotókat! Valóban nagyon szép ez az épület is!
... Na akkor gondolom, ha arra jársz, mindig eszedbe is jut a válásod... ugye! ![]()
Áh már nem,olyan rég volt!
A Nagyszinház mellett található a Grand Hotel Astoria,a Bémer téren,Váradon.Éjszakai kivilágitásban is gyönyörű épület!

Ancsa!
Köszi szépen! Ez is csodás épület! Még fotóról is!... de szép lehet élőben! 
Akkor most a pénteki és szombati napról, amikor Budapestre mentem a fiamhoz, hoztam pár képet... mert ugye fotózni azt kell!... Persze, hogy sokáig tartott, mire 10-re lecsökkentettem a képek számát... mert készült elég sok.. meg nem is sikerült mind elég jól...
Tehát pénteken a reggeli után a férjem kivitt kocsival a 7,44-kor induló vonathoz. Gábor fiam már ott várt a Délinél 8 óra után. ![]()
Sok szép virága van a fiamnak, másnap, amikor már szép tiszta is volt az ablaka bentről fotóztam le a kaktuszok egy részét... Tulajdonképpen a kövirózsa miatt ezt rakom be, ami az erkélyén van a párkányon. Rengeteget nőtt, mióta elvitte, és már kicsi hajtásai is vannak... Nagyon szereti a virágait!

Amikor végeztünk az ajtók, ablakok rendberakásával, átléptünk a Spaar-ba, ami 2 percre van a lakástól, és bevásároltunk. Örömömre a banán csak 199,-Ft/kg-os akciós áron volt!
... Aztán még picit pihentünk, majd úgy döntöttünk, hogy lesétálunk a Dunához... A Pláza utáni sétányt követően átmentünk az ott lévő hídon, ahol nagyon szép a Duna látványa. Persze a fiam is fotózott:

A hídon mutatta, hogy hol van az Árpád híd, balra van az Erste Bank, ahol dolgozik.. bár az itt a fáktól nem látszik... De az Árpád híd a kép közepén távolban talán... Ott volt a vizes VB is... az épületet is csak messziről láttuk...

Aztán a sétányon lementünk a víz mellé... ahol most a nagy kövek mellett egy kis pad is volt.. egy horgász vihette le... máskor itt is víz van, de most alacsony a vízállás...

Majd visszafordultunk, mert azért fáradtak voltunk.. legalábbis én... Ott a Duna parton hatalmas új házak épülnek, jó drágán... rengeteg a toronydaru, ezeket is le kellett fotóznom:

Másnap korán ébredtünk.. A reggeli után igyekeztünk, mert jöttek bizony a sötét felhők... de a fiam el akart vinni a várba... már nagyon régen jártam ott sajnos... Busszal mentünk, mivel pont megállt az Erzsébet téren, le tudtam fotózni az óriáskereket... Már a fiam is volt rajta, azt mondta, hogy szuper a kilátás a városra...
Amikor leszálltunk a Lánchíd lábánál, sajnos már elkezdett cseperegni az eső... de volt esernyőnk is, ezért elindultunk felfelé a hegyre a lépcsőkön... Megörökítettem fentről a 0 km követ is, ami a képen pont középen látható:

Majd az Országházát is a Duna parton:

Mire odasétáltunk a Mátyás templomhoz, már szinte majdnem mindenki esernyőt tartott a feje felett... mi azért sem...

Különben ott fent a vár körül is nagy építkezések folynak... Gáborral hozattam a nagy táskámat, amiben a személyes cuccaim is voltak.. Ő erős, bírja. ![]()

Ezután már csak lefelé kellett sétálni a lépcsőkön, és egy parkon át, kb. 10 perc alatt már ott is voltunk a Déliben! ![]()
A többit pedig már tudjátok... ![]()
Jaj nagyon tetszett a beszámolód és az is hogy a Fiaddal töltötted ezt a két napot,a képek is gyönyörűek,nagyon jól esett végignézni,köszönöm!
Margitka.
Csodálatos képek,sok szép hely van Budapesten.
A sok munka után megérdemeltétek a kirándulást.
Margitka!
Köszi a fotókat! Nagyon jó képeket hoztál! Csinos vagy rajta! Szépek a virágok a fiadnál, látni hogy rendesen odafigyel a gondozásukra. Tetszik a kövirózsa is, mutatós, így párkányon még nem láttam, csak sziklakertekben, ötletes nagyon!
Akkor most pár fotó a szombati szalonnasütésünkről... mert ezt is megígértem... Bár most nem készítettünk sok fotót, inkább azzal foglalkoztunk, hogy jól érezzük magunkat...
Mivel Gábor nem szereti a szalonnát sütve, Ő csak sütni szereti, és a kenyérre amit tart a kezében közben rácsöpögteti a forró szalonna zsírt... gondoltuk, Neki azért ez kevés lesz... Ezért grillezett zöldséggel leptük meg:
Sárgarépa, padlizsán, és hagyma volt a menü. Persze egy egész tepsivel grilleztünk, mert mi is szeretjük. 
Itt még az előkészületek:

Aztán itt már feltűztük a szalonnaszeleteket a nyársakra... Természetesen szedtünk a kertben friss paradicsomot, paprikát és hagymát is hozzá, mert úgy a finom:

Közben kész a grillezett zöldség:

Itt már sütjük a parázson a szalonnát. Gábor persze előre van, mert már megkóstolta a grillezett zöldségeket is... volt mire kortyolnia a bort... ![]()
Sütögetjük a szalonnáinkat is, mert egyre éhesebbek is lettünk:

Aztán amikorra tökéletesen megsültek a szalonnák, nekiálltunk eszegetni, iszogatni... de azt már nem fotóztam. ![]()
Szeretem,hogy milyen jól el tudtok szórakozni együtt a családban csak Ti,meg a gyerekek!Stuper a szalonnasütő helyetek is!
Szuper jó képek,sok finomság készült.
Várad fényei,a Kossuth utca ,a Kőrősben tükröződnek az épületek!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk