Édes-savanyú kínai leves ,ahogy én főzöm!
A csirkemellett felkockázom és édes ,gombás szójaszószba pácolom,ebbe még teszek fekete chiliszószt is,egy kis rizsecetet és egy teáskanál szezámolajat.
A fafül gombát és a shii takét beáztatom.
A leveshez olajban megpárolom a hagymát,fokhagymát egy ujjnyi friss apróra vágott gyömbért.Majd ráteszem a pácolt csirkemell kockákat, és átforgatom,míg a hús kifehéredik,felengedem vízzel,beleteszek egy marha,egy tyúk és egy zöldségleves kockát.A gombákat és a bambuszrügyet,mert ezek a legkeményebbek,ezek nem is fognak teljesen megpuhulni,ők a roppanós rész.Mikor a hús megfőtt,teszem hozzá a zöldségkeveréket,a végén kerül bele a kínai kel,mert az már nagyon hamar fő,közben kóstolgatom,mert ha kell rizsecettel,vagy barnacukorral,ízesítem,én tettem most bele egy kis Sambal Oeleket,ami kellemesen csípős paprika,így egyszerre,édes,savanyú ,sós és csípős a leves.A végén burgonyakeményítővel besűrítem,olyan kell legyen az állaga,mint a frissen főtt kocsonya.Rizstésztát forrázok le ,azt tányérra szedem és erre merek a levesből,ízlés szerint szezámolajjal,és rizsecettel ízesítem még a tányérban.