Kész a karamellöntetem is a pitére,nagyon jól sikerült,lecsorgattam vele,de maradt a lábasban ,majd mikor esszük azzal tálalom!Most így néz ki!
Az öntet hozzávalóit is leirom,mert nagyon szuper öntet és jó lenne ha megmaradna a honlapomon,fotóztam is fázisonként.használható fagyira,sütikre,palacsintára,vagy keltesekre ,és hűtőben eláll.
Karamell öntet.
300 g cukor
50 ml víz
75 g vaj
2.5 dl habtejszín
Először a vizet és a cukrot tesszük oda főni,mig felhabzik ne kavarjuk esetleg csak rázogassuk.mikor kezd karamellizálódni már kavargassuk,mert mikor szinesedik ,aztán hamar megég,apránként adjuk a vajat hozzá és kavarjuk gyorsan ,közben vigyük le a lángot a legkisebbre,mert felhabzik.A tejszint jó kicsit melegiteni a mikróban előre,vagy szobahőmérsékleten tartani mig felhasználjuk,mert ha hideg összekapja a karamellt.Mikor beleöntjük a tejszint már nem kell főzni kavargassuk mig szép sima öntetet kapunk.ekkor még folyékony de hamar besűrűsödik ,hűtőben sokáig eláll.
Fázisonként fotóztam.
Mikor kezd barnulni,akkor már lehet kevergetni és apránként beleadni a vajat,kicsi lángon mert felhabzik.
Itt már benne a vaj és utána jön a tejszín,azzal már nem kell főzni,csak kevergetjük,míg szép sima lesz,mint az alsó képen.
Itt már készen van.