Medovik torta
(ahogy én készítettem)
15 deka cukrot,4 kanál mézet és 3 deka vajat,összeolvasztottam lassú lángon. Félretettem.
45 deka lisztet,egy teáskanál szódabikarbónát, összeszitáltam egy tálba, 3 tojást felvertem,a cukros mézes egyveleget a lisztbe öntöttem és kevertem egy fakanállal,majd belecsorgattam a tojásokat, mikor darabosra összeállt, kiöntöttem lisztezett deszkára, gyorsan összegyúrtam. 8 egyelő gombócra vágtam, kb 20 centis körökre szabtam.egyszerre 4 fért a tepsibe,ketszerre megsütöttem 10-10 perc alatt.
Kikevertem a krémet:3 deci Meggle tejszínt felvertem,egy 25 dekás Mascarponét, felengedtem 25 deka tejföllel, ízlés szetint tettem porcukrot hozzá (20 dekát ír a recept,én nem tettem annyit),kikevertem ezt is,tettem bele egy kevés citromlét és reszelt narancshéjat, majd a tejszínnel összekevertem. A lapokat miután kihűltek, megtöltöttem, kívülről is bevontam. Darált mandulával szórtam meg. Betettem hűlni, hogy a lapok puhuljanak.
A rózsás szülinapi díszitéssel készült,a másik csak simán,hétvégére.