1,741

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/YqS548C1/coboly.jpg

Szibériában számos védett állat is él, amelyekre azonban sajnos még napjainkban is gyakran vadásznak. Ebben a kategóriába sorolható többek között a coboly is, amelyet gyönyörű, vastag bundája miatt üldözik az emberek.

1,742

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/PJ2fKX14/vorosnyaku-lud.jpg.

A vörösnyakú lúd a lúdalakúak rendjébe, ezen belül a récefélék családjába tartozó, az örvös lúddal nagyon közeli rokonságban álló madárfaj.
Nyugat-Szibéria viszonylag kis területén költ, csaknem a teljes állomány a Kaszpi-tenger déli felének öbleiben, a Fekete-tengeren, Romániában és Bulgáriában telel. Kisebb csoportok Iránban és az Eufrátesz mocsaraiban is előfordulnak. Korábban biztosan nagy számban telelt Egyiptomban is, mert a fáraók korából számos félreismerhetetlen vörösnyakú lúd ábrázolás ismert. A csoporttól elszakadt példányok más lúdfajokkal Európába is eljuthatnak, például Angliába vagy más Nyugat-Európai országokba, de egyre gyakoribb vendégek a Kárpát-medencében.
Nyílt bokros területeken, valamint erdős tundrákon él.

1,743

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/bYxRpsx5/eszaki-szajko.jpg

Az északi szajkó, más néven szibériai szajkó a madarak osztályának verébalakúak rendjébe és a varjúfélék családjába tartozó faj.

1,744

Válasz: Állatvilág

... http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif ... https://i.postimg.cc/FscrXDzd/majomevo-sas.jpg

A Fülöp-szigetek nemzeti madara, a majomevő sas egy méteresre is megnőhet, szárnyfesztávolsága elérheti a két métert is, így a legnagyobb ragadozó madarak közé tartozik. A kihalás szélére sodródott majomevő sas kizárólag az ország négy szigetén él vadon.

1,745

Válasz: Állatvilág

... https://i.postimg.cc/3N5ZTkHz/renszarvas.jpg

Ázsiában az északi sarkvidéken a rénszarvasok élnek többek között.

1,746

Válasz: Állatvilág

... https://i.postimg.cc/PfRZGpdx/sarki-roka.jpg

Az állatvilág képviselői Ázsiában például a sarki rókák is.

1,747

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/0yYHQybH/oriaspanda.jpg

Az óriáspanda, eredeti rendszertani nevén Ursus melanoleuca (fekete-fehér medve), vagy bambuszmedve a medvefélékcsaládjába tartozó emlős. Elterjedése csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában.

1,748

Válasz: Állatvilág

... https://i.postimg.cc/xC75PRSY/kockas-piton.jpg

A kockás piton is megtalálható Ázsiában, de Floridában is találtak már...

1,749

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/sXNRRzty/voros-panda.jpg

A vörös panda is megtalálható Ázsia dél-keleti, szubtrópusi klímájú területén, melyeket a vörös macskamedvéről is emlegetik..

1,750

Válasz: Állatvilág

... https://i.postimg.cc/j2WYbf7h/csonttollu-madar.jpg

Ez a csonttollú madár, mely a csonttollú a madarak osztályának verébalakúak rendjébe és a csonttollúfélék családjába tartozó faj.

1,751

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif  https://i.postimg.cc/SQgH8pb5/edesvizi-delfin.jpg

A folyami delfinek nem rendszertani elnevezés,  hanem azoknak a fogasceteknek a gyűjtőneve, polifiletikus csoportja, amely magába foglalja a folyókban és brakkvízben élő, illetve folyókba is felúszó fajokat. A kínai folyami delfin utolsó példányát 2004-ben látták.

1,752

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/hjZn8w0R/kozonseges-repuloagama.jpg

A közönséges repülőagáma más néven repülő sárkány a hüllők osztályának pikkelyes hüllők rendjébe, ezen belül az agámafélék családjába tartozó Draco nem egyik faja.