1,729

Válasz: Állatvilág

...  https://i.postimg.cc/dVSbSW37/ausztral-kelpie.jpg

Az ausztrál kelpie az európai kutyakedvelők számára talán a legismeretlenebb ausztrál pásztorkutya fajta. De az ausztráliai pásztorok és marhatenyésztők nem csak jól ismerik, hanem nagyra is becsülik fáradhatatlan munkakedve miatt.

1,730

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/BvJ1WF3W/tarka-halkapo.jpg

A tarka halkapó a madarak osztályának szalakótaalakúak rendjébe és a jégmadárfélék családjába tartozó Ceryle egyetlen faja.

1,731

Válasz: Állatvilág

...  https://i.postimg.cc/gk6Cxy28/babirussza.jpg

A babirussza az emlősök osztályának párosujjú patások rendjébe, ezen belül a disznófélék családjába és a Babyrousinae/Suinae alcsaládjába tartozó faj. Nagyon különálló faj a disznófélék családján belül, a többi disznóhoz csak távoli rokonság fűzi.

1,732

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/BbScsFkm/fekete-medve-kanadai.jpg

A fekete medve vagy baribál a ragadozók rendjébe és a medvefélék családba tartozó faj. Amerika egyik legismertebb medvéje. Amerika északi részén minden erdős vidéken megtalálható. Találkozhatunk vele a keleti partvidékeken ugyanúgy, mint Kaliforniában; a messze északi tájaktól Mexikóig honos.

1,733

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/NF75bP0M/kanadai-lud.jpg

A kanadai lúd a lúdalakúak rendjébe, ezen belül a récefélék családjába tartozó, főleg Észak-Amerikában élő madárfaj. A fekete ludakat tömörítő Branta nem tagja. Tudományos neve az újlatin kanadai szóból származik.

1,734

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/3xMD7psY/javorszarvas.jpg

A jávorszarvas az emlősök osztályának párosujjú patások rendjébe, ezen belül a szarvasfélék családjába és az őzformák alcsaládjába tartozó, legnagyobbra növő faja.

1,735

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif  https://i.postimg.cc/Jnn2mtgc/kanadai-marvany-roka.jpg

A róka a ragadozók  rendjén belül a kutyafélék családjának rövidlábú képviselője. Földünk egyik legelterjedtebb ragadozó emlőse. Számos különleges bundát viselő róka létezik.
Ez a márványróka: Nem természetes úton jött létre a különleges mintázata, de attól még elbűvölő. A vörös rókák családjába tartozik.

1,736

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/c1BwSZw6/ezustroka.jpg

Az ezüstróka a vörös róka 19. század óta tenyésztett színváltozata. Megkapó, szinte vörös szeme és sötét bundája nagyon különleges. Az ezüst színt leginkább az állat hátán lehet látni. Főleg Kanadában és Szibériában él.

1,737

Válasz: Állatvilág

... https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif  ... https://i.postimg.cc/25c5c2K7/csacsi-viraggal.jpg

1,738

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/J0LL7q8f/dzseladapavian.jpg

A dzseládapávián röviden dzseláda vagy barna pávián, hegyi pávián a cerkóffélék családjába, azon belül pedig a cerkófmajomformák alcsaládjába tartozó faj.
Kizárólag Etiópia és Eritrea magasföldi füves szavannáin él, többségük a Simien Nemzeti Parkban. Éjszakára alvósziklákat keresnek fel, ahonnan reggelente leereszkednek és felkeresik a közeli füves területeket. A dzseláda-populációk többsége 2–5000 méteres magasságon él, és az ottani szélsőséges éghajlathoz alkalmazkodott.

1,739

Válasz: Állatvilág

...  https://i.postimg.cc/MHhsjF7j/galleros-pavian.jpg

A galléros pávián az öt páviánfaj – más megközelítésben egyetlen faj alfajai – legismertebbike. A többi, egyöntetűen barna páviánnal ellentétben a galléros pávián hímjei kirívó ezüstszürke szőrzettel rendelkeznek, mely méretei és alakja révén az állat névadója is lett.

1,740

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/XYBY6H7B/arany-oroszl-nmajmocska.jpg

Az arany oroszlánmajmocska az emlősök osztályába a főemlősök rendjébe és a csuklyásmajomfélék családjába tartozó faj. Brazília délkeleti részén, pontosabban egy szűk területen él Rio de Janeiro államban. Erdőkben élő faj, a fák lombkoronájában él.