1,657

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif  https://i.postimg.cc/cH2vT6NT/floridai-parduc.jpg

        A floridai párducot már régóta a Puma egyik alfajának tartják.

1,658

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif   https://i.postimg.cc/W4LKcSts/bambuszlemur.jpg

Déli bambuszmaki nem az emlősök  osztályába, a főemlősök rendjébe és a makifélék családjába tartozó faj. Madagaszkár szigetének déli részének part menti esőerdeiben él. A tengerszint feletti 1600 méteres magasságban megtalálható.

1,659

Válasz: Állatvilág

... https://i.postimg.cc/LXybs18P/tasman-ordog.jpg

Az erszényes ördög emlősök osztályának erszényes ragadozók rendjébe, ezen belül az erszényesnyestfélék családjába tartozó faj. Egyéb nevei: tasman ördög vagy tasmaniai ördög. A Sarcophilus erszényesnem egyetlen élő faja. Az erszényesnem egy másik tagja, a Sarcophilus laniarius a pleisztocén korban élt Ausztráliában.

1,660

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif  https://i.postimg.cc/TP2w8zLP/gibbon.jpg

A gibbonfélék az emlősök osztályába és a főemlősök rendjébe tartozó család. Fejlődésük vonala mintegy 18 millió éve vált külön a emberfélék családjáétól.

1,661

Válasz: Állatvilág

https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif    https://i.postimg.cc/T3C70bn4/vombat.jpg

A vombat vagy más néven csupaszorrú vombat az emlősök osztályának erszényesek alosztályágába, ezen belül a diprotodontia rendjébe és a vombatfélék családjába tartozó faj.
Íme: Budapesti Állatkert 2015-ben: Viola, a vombat.

1,662

Válasz: Állatvilág

... https://margit2.hu/fotoalbum3/szerelmes.gif ... https://i.postimg.cc/Jnskh6hS/torpemalac.jpg

Aranyos kis állatka a törpemalac. Nagyon okosak és engedelmesek ezek a házi kis kedvencek, rengeteg trükköt képesek megtanulni. Játékos, kedves természetük miatt remekül kijönnek más állatokkal, például, kutyákkal és macskákkal is. Nagyon is tiszta állatok, sőt, külön tanítás nélkül is tudják, hol kell elvégezniük a kis és nagy dolgukat.
Szerencsére etetésük nem igényel különösebb odafigyelést, jöhet a kukorica, az árpa és a zab. Jutalomként pedig az alma, körte, dinnye. Mind ezek kis mennyiségben, hogy a kiskedvenc ne hízzon el, mivel az mozgásszervi problémákhoz vezethet. Gyakorlatilag ez az egy nagyobb szabály az, amire figyelni kell, egyen keveset és mozogjon sokat! Ezért elsősorban kertes házba ajánljuk őket, avagy érdemes sétáltatni!

1,663

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/Y0KCCp2q/manul.jpg

A pusztai macska vagy manul, a ragadozók rendjébe, azon belül a macskafélék családjába tartozó faj. A manul mongol eredetű szó. A pusztai macskát annak felfedezője, Peter Simon Pallas után Pallas-macskának is nevezik. Pallas, Linné rendszertanát követve, a Felis nembe sorolta, és a Felis manul nevet adta a fajnak

1,664

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/850Q3kYz/ugartyuk.jpg

Az ugartyúk a madarak osztályának lilealakúak rendjébe, ezen belül az ugartyúkfélék családjába tartozó faj.

1,665

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/G2ypktjS/kivi-madar.jpg

A kivi legközelebbi élő rokona az ausztráliai emu és a kazuár. Mivel tudták, hogy Új-Zéland a Gondwana feltöredezésekor szakadt el Ausztráliától, így mindez azt sugallta, hogy a kivik ősei Ausztráliából származnak.

1,666

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/NG4jw3LV/emu.jpg

Az emu a madarak osztályának struccalakúak rendjébe, az emufélék családjába tartozó faj. Egyes rendszerbesorolások szerint a kazuárfélékhez tartozik. Ausztrália hivatalos madara, a vörös óriáskenguruval együtt az emu tartja Ausztrália címerpajzsát az ország címerében.

1,667

Válasz: Állatvilág

...  https://i.postimg.cc/Hsj412pV/sisakos-kazuar.jpg

A sisakos kazuár egyike a Délkelet-Ázsia és Északkelet-Ausztrália trópusi esőerdőiben őshonos három kazuárfajnak. Földünk második legnehezebb, harmadik legmagasabb és sokak szerint legveszélyesebb madara, mivel bár alapvetően tart az embertől, igen ingerlékeny; csőrével, karmos lábával és sisaktarajhoz hasonló, jellegzetes szarukinövésével – amely futás közben a faágakkal szemben is védelmet nyújt – egyaránt súlyos sérüléseket okozhat.

1,668

Válasz: Állatvilág

https://i.postimg.cc/yNR1zbZK/nandu.jpg

nandu a struccalakúak rendjébe, a nandufélék családjába tartozó Rhea nem egyetlen faja.