Válasz: Tudtad-e?
Ez minden állatfajnál igy van,a fiúk,engednek a lányoknak!Az ember is tanulhatna tőlük!Ők tisztelik a nemet és a kort is,az idősebb kutyák rangban feljebb állnak!Pl Bitta is sosem nyúl az ételhez még most sem,mig Poci eszik...
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Tudtad-e?
Ez minden állatfajnál igy van,a fiúk,engednek a lányoknak!Az ember is tanulhatna tőlük!Ők tisztelik a nemet és a kort is,az idősebb kutyák rangban feljebb állnak!Pl Bitta is sosem nyúl az ételhez még most sem,mig Poci eszik...
Ancsa!
Jó lenne, ha mindig így lenne... mondtam is a férjemnek, hogy milyen rendesek az állatoknál a hímek... na igen...
Aztán emlékeztetett rá, hogy nekünk is volt 2 kutyánk, és a második kutya a fiatalabb sokkal erőszakosabb volt... Az is igaz, hogy mindegyik nőstény volt...
A nőstények pedig nem szoktak marakodni...kutyáknál szokás a rangsort megállapitani és ezt verekedéssel döntik el.Anyuéknál is a fiatalabbik kutya volt nagyon agressziv,ott meg mind a kettő kan volt,meg is ölte volna z öreg Fülest ha nem lettek volna külön zárva.Ahova Prücsit befogadták ott két másik lány kutya is volt ő a harmadik,és nagyon jól megegyeznek,igaza eleinte egyik nagyon féltékeny volt rá,de már jó pajtások.Azért mindig kell tudnia hol a helye...ahol rangban elhelyezkedik,ha megpróbál kapaszkodni,megbüntetik a többiek.......farkasoknál is ,van ugyan alfa him,de a nőstény választ párt!Érdekes ez...
Igen, alkalmazkodni kell mindenhol.... másképp nem könnyű...
Nem tudom, hogy láttad-e, a "Találtam egy érdekes oldalt" topikban... oda raktam be a farkasokról ismertetőt a 6. oldalon a 64-es hozzászólásba... Most ide is átmásolom, mert érdekes szerintem:
Érdekesség farkasokról. . . Nagyon okosak.
Farkasok. Elől megy a három legöregebb. Szegények ők tudnak a leglassabban menni. Ha elől mennek, akkor a többi sem megy gyorsabban, s így ők, az öregek, soha nem fognak lemaradni. Utánuk megy az öt legerősebb. Így ha támadás éri elölről a falkát, ők azonnal meg tudják védeni a csapatot. A falka középső része védett elölről és hátulról is. Ugyanis hátul is olyan ötös rész baktat, akik a legjobbakból és legerősebbekből állnak. És legutolsóként megy a falkavezér! Ő így mindenkit lát, mindent tud azonnal korrigálni a menetben. Tehát, ilyen is van: a vezér nem legelöl van, hanem leghátul, hogy MINDENKIRŐL tudjon gondoskodni. Mindenkit lát: a legyengülőket, az eltévelyedőket, mindenkit! Érdekes ezen is elgondolkodni...
Igen,már láttam,nagyon megható,szigorú szabályok vannak a falkában.
Na és erről hallottál? ... A kínai rendőrség libákat használ kutyák helyett. Állítólag azért, mert jobban látnak, és agresszívabbak az idegenekkel szemben (aki találkozott már felbőszült libával, az most biztosan bólogat).
Haha,ezt nem hallottam,de az biztos,hogy nagyot tudnak csípni!
Ancsa!
Én sem hallottam eddig róla... de a férjem már igen... Tény, hogy én nagyon félek a libáktól is... Pár házzal odébb a hátsó kertben vannak, és eléggé hangosak, főleg, ha mozgást érzékelnek! ... Még szerencse, hogy nem a közvetlen szomszédban vannak!
Évente több millió fa nő ki csupán azért, mert a mókusok elássák a makkokat.... A kis szorgalmas állatkák!
Na és ezt ezt tudtátok, hogy a pillangóknak a lábukon van az ízlelőbimbójuk? ... mert én most tudtam meg...
Az elefántok hihetetlen mértékű empátiát mutatnak, bármilyen más fajjal szemben is.... ezt tudtam, de annyira kedvelem, és ezért is szeretem!
A delfinek elnevezik egymást, és tudják egymást hívni egyed szinten. Nagyon okos, értelmes és kedves állatok!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Tudtad-e?