181

Válasz: Tudtad-e?

A kacsazsír előnyei:

8 ok amiért érdemes kacsazsírt enni, mi magyarok tudjuk, mi a jó!

Ha meghalljuk a zsír szót, már rögtön rosszra gondolunk, és arra, hogy nagyon nem kellene enni, pedig ez nem jó hozzáállás! Kacsazsírt fogyasztani például nagyon hasznos, az összes állati zsiradék közül ez a legegészségesebb, és jónéhány növényi társára is ráver. Mutatunk is 8 jó okot, amiért neked is hasznos lenne kacsazsírt fogyasztanod. A zsírok hasznosak tudnak lenni, főleg a kacsaszsír!

Mikor zsírról beszélünk, mindenki az emberiség egyik legnagyobb ellenségére gondol, pedig a zsíroknak több fajtája is van, amik közül csak egyetlen egy az, ami egyáltalán nem hasznos, mégpedig a transzzsír. Ezzel szemben a telített, az egyszeresen és a többszörösen összetett telítetlen zsíroknak számtalan pozitív hatása van. A kacsazsír egyszeresen telítetlen zsírokkal és ezek közül is az egyik legfontosabb zsírsavval, a linolénsavval van tele. De nézzük is milyen pozitív hatása vannak ennek.

A kacsaszír 8 pozitív hatása:
1:  Csökkenti a koleszterinszintet
Igen, lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, én magam is azt gondolnám, hogy a kacsazsír növeli a koleszterinszintet, pedig épp ellenkezőleg! A benne található egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a koleszterinszintet, megakadályozva ezzel a magas koleszterinszint okozta egészségügyi problémák kialakulását, amiket már mind ismerünk, jó estebben csak a tv reklámokból.

2:  Csökkenti a rák kockázatát
A kacsazsír telis-tele van hasznos antioxidánsokkal, amik elpusztítják a szabadgyököket a szervezetből. Ez pedig nemcsak az öregedést lassítja le, hanem a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti.

3:  Erősíti a csontokat
Mennyit halottam kiskoromban, hogy sok tejet igyak, hogy csontjaim erősek legyenek, de azt senki sem mondta, hogy a kacsaszír fogyasztásával is hasonló eredményeket érhetek el, pedig de. A kacsaszsírban nagy mennyiségben előforduló linolénsav ugyanis fontos szerepet játszik a kalcium megfelelő felszívódásába.

4:  Erősíti az immunrendszert
Erős immunrendszerre pedig mindenkinek szüksége van, nemcsak a téli hónapokban, hanem mindig! A kacsazsír olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a szelén és a cink, amik ellenállóbá teszik a szervezetet, azzal, hogy erősítik az immunrendszert.

5:  Gyógyír veseproblémákra
A kacsazsír veseproblémákra is gyógyír lehet, persze nem azt mondjuk, hogy orvosság helyett alkalmazandó, de azt nagyon jól kiegészítheti, illetve megelőzés gyanánt is kiváló. A kacsazsírban lévő linolénsav ugyanis támogatja a vesék optimális működését.

6:  Eltávolítja a felesleges savakat
A kacsazsír képes lekötni, közömbösíteni, valamint eltávolítani a szervezetben túltengő savakat.

7:  Segíti a vér áramlását
A kacsazsír fogyasztás a vér áramlását is segítheti, méghozzá úgy, hogy  sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez, kipárnázza a szerveinket, ezzel pedig segíti a vér sima áramlását.

8:  Segít a fogyásban!
A végére hagytama legjobbat, vagy talán inkább legmegdöbbentőbbet, igen, jól olvasod, a kacsaszír segít a fogyásban is! Manapság nagyon sokféle diéta van, amik a különbözőbbnél különbözőbb módszerekkel próbálják meg a felesleges zsírpárnát eltávolítani. Bizonyos fogyókúrás étrendek szerint például a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk felesleges kilóinktól.

182

Válasz: Tudtad-e?

Azt én is tudtam, hogy nagyon egészséges a zeller, de most még többet megtudhatunk róla:

Ezt jó tudni még a zellerről!

https://margit2.hu/forumba-kepek/zeller1.jpg https://margit2.hu/forumba-kepek/zeller2.jpg

183

Válasz: Tudtad-e?

Ezt is jó tudni, és alkalmazni, ha tehetjük!

Itt van rengeteg és nem használtuk:  A fekete ribizli!!!     https://i.postimg.cc/h4r274zr/fribizlifa-2016.jpg


https://i.postimg.cc/NFxY7FvK/fekete-ribizli-2021.jpg

184

Válasz: Tudtad-e?

Ezt is jó tudni, és beszerezni azokat a virágokat, amit ezek közül fontosnak találunk!

Van közülük pár itthon, meg volt is, ami már nincs, de beszerezhetőek! smileÉrdemes elolvani, és dönteni:  Nehezen és nem jól alszik? Ezek a szobanövények segíthetnek:

185

Válasz: Tudtad-e?

BIOLÓGIAI ÓRÁNK...

Egyensúlyban az energiaáramlás

Jártak már úgy, hogy este későn alaposan  bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban?

·    De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat?

·    Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben,

·    az epeproblémákkal küszködők pedig  miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször?

A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a kérdésekre a választ.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periódikusan váltakozó bioritmusunk szerint  mindennek megvan a maga ideje, így táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.

Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például: ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, MERT éppen pihen.

A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor  az ÉLETERŐ áramlása maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben  a legalacsonyabb.

A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.
3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni,  tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.
9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes  folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energia bedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal.     SEMMIVEL!!!    esetleg: kevés tiszta víz!

Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben.  ESETLEG, de inkább ne, a könnyű vacsorát!

19-21 óra között:  ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre.

Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között:  az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a  legpihentetőbb  alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek.  Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom. A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia  az életerő (Qi), a vitalitást, életerőt jelenti.

A keringés akadályoztatása betegséghez vezet!


Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

186

Válasz: Tudtad-e?

Tudtátok, hogy milyen értékes az uborkás víz?

Itt egy link, kattintsatok rá: Uborkás víz!!!!


https://i.postimg.cc/SNfg5tQT/uborka-vizben-2022-06-28.jpg

Már tettem is vízbe!  smile

187

Válasz: Tudtad-e?

A kefir fogyasztása nagyon fontos! Én minden reggel egy pohárral elfogyasztok, mégpedig a mélyhűtőszekrényből teszek bele 1 evőkanállal az áfonyából, és ha már felengedett bekanalazom. Imádom! Valóban nagyon finom és hasznos!   tongue


https://i.postimg.cc/Zn3bCPJn/afonya-fagyasztott-2022.jpgItt olvashatsz róla:

HA TE IS IMÁDOD A KEFIRT, 8 REMEK HÍRREL DOBJUK FEL A NAPOD

188

Válasz: Tudtad-e?

Akkor az áfonyáról!!!

Érdemes végigolvasni!  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif https://i.postimg.cc/G260X45L/afonya.jpg


ÍME, AZ ARANYÉRMES ANTIOXIDÁNS: VÉDI A SZEMED, GYOMROD, CUKROD, SZÍVED, ÉS MÉG FINOM IS!    https://margit2.hu/ujforumba/finom.gif

189

Válasz: Tudtad-e?

Akkor ezt olvassátok majd el a porcsinról!

Én már hallottam arról, hogy a porcsin egészséges. De bevallom, hogy nem olvastam eddig utána. Most a fiam belefutott egy cikkbe a neten, és én is elolvastam. Na egyből mentünk ki a kertbe, és hoztunk be... Tavaly nagyon nagyon sok volt, nem győztem írtani.

Most viszont eldöntöttük, hogy vigyázunk rá, és bizony kipróbáljuk a fogyasztását többféleképpen is. Megmostuk egy egy szálat, és a leveleit nyersen megkóstoltuk. Tulajdonképpen így is ehető, de salátába is fogok majd például tenni!

Itt olvahattok róla: Ha a kövér porcsint eddig kigazoltad, akkor ez most megváltozik!  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

190

Válasz: Tudtad-e?

EZ TÖRTÉNIK, HA KÁVÉVAL VESZED BE A GYÓGYSZERED: FIGYELJ A MELLÉKHATÁSOKRA!

Ez is fontos!    https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

191

Válasz: Tudtad-e?

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel paradicsomot!  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif


... én eszek! https://i.postimg.cc/kG2yHgMw/paradicsom-2022-07-05a.jpg

192

Válasz: Tudtad-e?

Nem lehet betelni az áfonya hasznos tulajdonságaival!

... EZ A GYÜMÖLCS A BETEGSÉGEK ÉS AZ ÖREGEDÉS LEGNAGYOBB ELLENSÉGE!  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Én most már naponta eszek belőle!  https://margit2.hu/ujforumba/crazya.gif