37

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt ma kaptam:

Tény az erős paprikáról...

Erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).

A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van.
A tudósok arra is rájöttek, ha valaki  erős paprikát  fogyaszt reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon.  A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.

Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre is jótékony hatással van, ha csípős ételeket fogyasztanak.
A paprika kapszaicin tartalma növeli a vérellátást a gyomor nyálkahártyájában, így természetes úton segít és regenerálja azt. A vérkeringést mindenhol, belső szervektől a bőr felszínéig, az egész testben fokozza. A Duke Egyetem tanulmánya szerint a kapszaicin a belek gyulladásos betegségeinek gyógymódját jelentheti.
A chili pedig megvédi a gyomrot az aszpirin hatásaitól. Antibakteriális tulajdonságai miatt a kapszaicin hatásos arcüreggyulladás esetén, emellett nátha eseténenyhíti az orrdugulást és hasznos lehet allergiaproblémák enyhítésében is.

A szív és érrendszeri problémák enyhítésében is nagy szerepe van, csökkenti a koleszterin-, és triglicerid-szinteket, valamint képes feloldani a fibrint, amely a vérrögök kialakulásáért felelős. A szervezetben kialakuló tumorok sokszor fibrin védőbevonattal alakulnak ki, így ennek feloldása a tumorokat kiszolgáltatott állapotba hozza.
Az olyan étkezési kultúrákban ahol gyakrabban fogyasztanak csípős paprikát, sokkal alacsonyabb a szívroham és az agyvérzés előfordulási aránya.

Tehát nagy előnyben van, aki szereti a csípős paprikát, mert nemcsak az ételeket varázsolja ízletesebbé számára, hanem fogyasztásával az egyik leghatékonyabb rákölő is a szervezetébe jut, s mindeközben még fogyaszt is !

http://kepmester.silihost.hu/images/279/9250/00000110.jpg

Valami lehet, hogy van benne...

38

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ma kaptam e-mail-ben... http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Ezt látnotok kell:  Ez valami szenzációs!

39

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20708414_1393588587414979_6635838856706135724_n.jpg?oh=062828bc7977ac8382e9385af5aaea40&oe=59F573B2

Az új kétezresen ott szerepel Bethlen Gábor, aki 1613-1629 között tündérkertünk, vagyis Erdély fejedelme és I. Gábor néven 1620-1621 között megválasztott magyar kerál es vala. De ez még mind semmi ám kedveseim, mert az igazi dicsőség az, hogy a fejedelem képmása és a Szent Koronás címer közé oda vagyon pingálva Várad várának alaprajza.
Dicsőség a fejedelemnek, dicsőség híres városunknak Váradnak!
Akit érdekelnek az összefüggések, bőven talál anyagot a fejedelemről és Várad váráról, elég beírni a keresőbe a város, vagy Bethlen Gábor nevét.

40

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt is kaptam... és mert aranyos, ide is bemásolom:

MIT AKAR A NŐ?

Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az annak erdejében vadászott.
A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen.
De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és azt mondta neki.
- Megválthatod szabadságod, feltéve hogy 1 éven belül helyesen válaszolsz a következő kérdésre. De ha letelik az év, és nem tudod a feleltet, életeddel fizetsz azért, amit ma tettél.
A feladvány pedig így szólt: Mit akar valójában a nő?
Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott...
Azonban nem volt választása. Visszatért hát országába és megkérdezett mindenkit, aki csak élt és mozgott, mondják már meg, mit akar valójában a nő? De sem hercegnő, sem királyné, sem szolgálólány, sem bölcsek és az udvari bolond, de még a nép sem tudott válaszolni. És akkor azt a tanácsot kapta, kérdezze meg a boszorkányt, mert ő mindent tud.
Közelgett az év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más lehetősége, mint beszélni a vén szipirtyóval.
- Mielőtt elmondom a választ, ígérd meg, bármit kérek, teljesíted.
- Mit akarsz a feleletért cserébe?
A banya feleségül akart menni Gawainhoz, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához.
Artúr borzadva nézett rá: púpos volt, rusnya és szőrös. Egy foga látszott csak, az is hosszú és előreálló. Körmei feketéllettek, és elviselhetetlen szag terjengett körülötte. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól a gondolattól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet.
- Ezt nem tehetem. Vegyél el tőlem mindent, amit akarsz, de kérj mást.
Az ár azonban nem változott. Gaiwan, mikor értesült a boszorkány feltételéről, kijelentette, hogy barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe elveszi a rút szörnyeteget. Akár helyesli Artúr, akár nem.

Kihirdették hát az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:
- a nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.
Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült. Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta őt.
De micsoda esküvő volt az... az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr.
Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott a boszokánnyal, pedig az igencsak elrettentően viselkedett. Kézzel evett, szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából, röfögött, böfögött.
Eljött a nászéjszaka. Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt. A lány azt felelte.
- Udvarias és kedves voltál velem, mikor mindenki más nem. Ezért jutalmul időm egyik felében vonzó külsőmmel mutatkozom előtted. De választanod kell. Mikor legyek rút, és mikor szép? Melyik legyek éjjel és melyik nappal?
Micsoda kegyetlen kérdés...! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy tünemény, akivel büszkén mutatkozhat, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy töltse a nappalait a szipirtyóval, cserébe éjjel egy ifjú széséget öleljen??
?

Gawain válasza alább olvasható, de mielőtt elolvasná...  Ön mit választott volna?A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.
Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen.

Mi ebből a tanulság? A tanulság lejjebb van, de mielőtt elolvasná, gondolkozzon el rajta...AZ A TANULSÁG, HOGY NEM SZÁMÍT, CSINOS VAGY CSÚNYA-E A NŐ... ALAPJÁBAN VÉVE HA NEM ÉLHETI AZ ÉLETÉT AKKOR BOSZORKÁNNYÁ VÁLTOZIK...

41

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

.
.
.
Ez a videó annyira, de annyira... meg kell nézni!:  CUKI!!!!!! http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

42

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

.
Érdemes ezekbe belelesni, nagyon sok érdekes, tudományos "Európai ember" számára különleges növény, állat, egyéb van:  A természet világa

43

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif    ...   Megható videó: így nyugtatja kisöccsét a karok és lábak nélkül született kisfiú

44

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Egy nagyszerű nap Velencében... ezt legalább egyszer látni kell! http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

Velence... ez ritka gyönyörűség!

45

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

A Kakas éve!

   

Nem semmi! ... hogy ilyenek is vannak!  Kaptam, küldöm, - fél percig derüljetek Ti is!

A Teremtőnk biztos jókedvében lehetett, mikor megalkotta ezeket a mókás jószágokat … ! smile

Most a kakas éve van http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000084.jpg ... hozzanak szerencsét a világ legszebb, legmókásabb kakasai! *  *  *

2017-ben a holdnaptár szerinti kínai újév január 28-án kezdődött, ekkor váltja a majom évét a kakas éve a tűz elem minőségében.

Jó tudni:

A "Kakas évében" óriási életkedv árad szét, az indulatok és az érzelmek nagy hullámokban törhetnek fel. A tűz kakas a harciasság és a bölcsesség sajátos keveréke, a kemény bírálatokat viszont az idén ne erőltessük, mert komoly dühöt és ellenérzést szülhetnek, inkább tanácsok formájában fogalmazzuk meg észrevételeinket. Ebben az évben fékeznünk kell indulatainkat és jobban átgondolni mondanivalónkat és tetteinket.

Összességében jó kilátásokkal kecsegtet az év, hiszen a kakas a világosság, a tisztaság, az ifjúság és a remény szimbóluma.  Ezt az évet alapvetően az anyagi bőség jellemzi, a világ lassú, de biztos alapokon nyugvó növekedésre számíthat. Akik készen állnak arra, hogy meglévő tudásukkal lehetőségeikből a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, azok számára a siker garantált lesz az év során.  A tűz kakas évében fordítsunk több figyelmet az egészség megőrzésére, különösen a gyulladásokból eredő szövődményekre. A kakas éve kedvező időpont a küzdősportok elkezdéséhez.

A kakasok tiszteletére bemutatunk néhány igen mesésen öltözött, valódi ébresztőórát.

Bűvölj meg egyet Te is, és legyen szerencséd!

Silkie Bantam

A selyemtyúk ezen fajtája Ázsiából származik, már a középkor óta ismert. Európában főleg díszbaromfiként tartják, mivel a húsa sötétkék színű, ami a fogyasztói elvárásoknak nem felel meg. Könnyen meg szelídülő, barátságos fajta.  A fejen lévő húsos bőrlebenyt, a tarajt mely a kakasok esetében nagyobb, és a fajtától függően nagyon sokféle alakú lehet.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000085.jpg
Fotó: Aaron Jacobs

Posavinai búbos

Ó, azok a mesés pom-pomok! Ez a gyönyörű pár és fajegyedei leginkább horvátországi kertekben találhatók, vagyis egy ott őshonos háziasított tyúkfajta. Ilyenek magyar viszonylatban a magyar tyúk vagy az erdélyi kopasznyakú tyúk. Elsősorban Ausztriában és Németországban kezdték el nagyobb lendülettel tenyészteni a fajtát, főleg a legstabilabb kendermagos változatban.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000086.jpg
Fotó: Tórizs István

Frizzle

Őkelme egy frizzle! A "frizzle gén" valószínűleg Ázsiából származik, hiszen göndör tollazatáról már a 18. században voltak feljegyzések a Távol-Keleten. A faj érdekessége, hogy tollazatuk szinte, ahelyett, hogy laposan rétegződne, mint a legtöbb hagyományos csirkefaj esetében. És bár sokan külön fajtának tekintik a rojtos csirkéket, előfordulhat, hogy egy hagyományos csirkének is születnek ilyen furcsa utódai. A fotón egy lengyel fajtát láthatunk.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000087.jpg
Fotó: Stefanie Haviv

Tajtékos

Egy másik gyönyörű lengyel kakas, mely bár nem frizzle, fejkoronája egészen jól hajaz erre a fajtára. A dísztyúk eredete pontosan nem ismert, de  egy elmélet szerint az őseit a mongolok hozták Európába a középkorban. Bárhonnan is származik, csodás és mókás teremtmény, melynek méltán van sok rajongója.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000088.jpg
Fotó: michella

Bantam

Ez a gyönyörű pasi egy klasszikus holland Bantam,  arany fajta. Micsoda elegancia és nemesi tartás! Hollandiából származik és valóban úgy néz ki, mintha egy gyönyörű festmény lenne. Ezek a fajták állítólag gyönyörű hangjukkal is csábítanak, mind emellett igazi ragaszkodód típusok. A bantam szembetűnő tulajdonsága a temperamentum, az elevenség, a harmonikusan kerek testarányok és a törpeszerűesség ( lévén törpetyúkok).

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000089.jpg
Fotó: DutchAir

Ayam Cemani

A tyúkokat Ázsiában misztikum övezi, nem csak a tolla, de a fekete húsa miatt is. Színüket egy különleges genetikai elváltozás, a fibromelanosis okozza. Nem mindennapi rítus ilyen állatot fogyasztani, bár az árát tekintve közel sem olyan egeket rengető, mint Amerikában vagy Európában. Ezen régiókban valódi luxuscikknek tekinthető elképesztő ára miatt.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000090.jpg
Fotó: Greenfire Farms

Kendermagos magyar kakas

A sötét, fekete színhatású, keskeny keresztsávok váltakozó elhelyezkedése idézi elő a jellegzetes „kendermagos" színt. A kakasok színe világosabb, a tyúkoké sötétebb. Tojásaik világosbarna vagy barna színűek. Naposcsibéik sötétszürke-fekete pelyhűek, a kakascsibéknél a hastájon és a fejen világos foltokkal.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000091.jpg
fotó: tyúkudvar.blogspot

Aranyborzas Frizzle

Egy újabb lengyel fajta, melynek tollazata olyannyira bámulatos, hogy akár még egy dáliával is vetekedhet.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000092.jpg
Fotó: yourchickens.co.uk

Arany Főnix

A Japánban őshonos főnix, régi nevén shokoku, a hosszú farkú tyúkokhoz tartozik. A fajta fő ismertetőjegye a hosszú, karcsú, elegánsan arányos testforma. Törzse kissé csapottan tartott, hátvonala nyújtott. Gazdag tollazatú, hosszú farka feltűnő. A tollaknak nem csak hosszúaknak, de viszonylag keskenyeknek is kell lenniük, ezáltal jön létre a fácánszerű benyomás. Aki főnixet akar tartani vagy tenyészteni, igazi különlegességet választott.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000093.jpg

Silkie, azaz selyemtyúk

És végül, de mégsem utolsó a sorban egy pár "szőrgombóc", azaz a Silkie tyúkok. Tollazatuk olyan selymes és puha, mint a selyem. Több színben létezik. A tyúkok közül ez a fajta a legnyugodtabb és legbarátságosabb tyúkok közé tartozik. Hamar megszokja az emberi kezet. Engedelmes fajta.Hogy pontosan kettejük közül melyik a tyúk és melyik a kakas, arra sajnos mi sem tudjuk a választ.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000094.jpg
Fotó: : Pet Chicken

És a ráadás, hippiség a javából!

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000095.jpg

Címlapfotó: hdwallpaperimages

Hát nem semmi ez a kínálat ! smile

*  *  *    Ezt a kettőt meg végezetül. - FILOZÓFIA:

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000098.jpghttp://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000099.jpg

„Mindegy, hogy hogyan telik a mai nap ...
Mindig emelt fővel kell hazamenni!”    *   *   *

46

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Én már egy jó ideje hallottam arról, hogy a fahéjnak milyen jó tulajdonságai vannak... A kávémat is minden nap reggel, valamint délben is egy kevés fahéjjal ízesítem... De egy kevés tejet is szoktam tenni a kávémba... most kaptam ezt a cikket... állítólag a tejszín és a tej annyira nem jó, de a fahéj igen! ... Na mától csak fahéjjal iszom:
Itt a cikk: A reggeli kávé így lesz egészséges

47

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

... egy jó ember... http://kepmester.silihost.hu/images/279/5665/00000039.jpg

48

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Most olvasgattam az-email-jeimet... Többek között ezt is kaptam... Mindenesetre én szeretem a zenét, de ez valóban érdekes, és elgondolkodtató:

A vér érzi a zenét...

Példátlan kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle.

Eddig is éreztük, de most már bizonyított is!
A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét!    Példátlan kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle.A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentettek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású mikroszkópot. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott, a szélen nagyobb, a közepén kisebb üregekkel.Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan. Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna. Aztán  jött a hevimetal,dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete. A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy "szervesebben" hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének, vagy káros hatásának!A stuttgarti kutatók olyan kérdéseket vetettek fel, hogy például a vércseppeken kirajzolódó minták miként hatnak a testre. Lehet- e terápiás kezelésre használni ezt a jelenséget? De a hanghatással való manipulálás és befolyásolás lehetősége is érdekesnek tűnik. Manfréd Spitzer orvosprofesszor és Bernd Köplin mérnök is beszáll a vérpezsdítő kutatásba.  Sz. Z. J.

A zene hatalma A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok.Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültségét. Máshol Dvorzsákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán.

Hatására rendeződik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.

A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden másra is fel lehet használni. Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól. A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására. Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására.A japán Ohara szeszfőzdében Mozart melódiái mellett készül a rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a minősége.

                                 Az ideális zenék

Álmatlanság ellen: Szimfóniák lassú tételei, Beethoven Holdfény szonátája, Bach csembalódarabjai, Schumann Álmodozása, Gershwin Nyáridőben című darabja.

Baleset, sokk ellen: Feszültségoldásra olyan zenét lehet ajánlani, amelyet jól ismer és szeret a beteg. Ravel Bolerója, Mendelssohn e-moll hegedűversenye vagy a Hair című musicalből a Let the Sunshine In című szám segíthet abban, hogy ismét talpra álljon, maga is akarja a gyógyulást.

Depresszió ellen: Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van.
Felhasználható még Vivaldi Négy évszaka, Bach I. brandenburgi versenye, Beethoven VIII. szimfóniája és Gershwin Fascinating Rhytm címû munkája.

Feltöltődéshez energiaforrásként: Beethoven IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach d-moll toccata és fúgája, valamint az V. brandenburgi versenyének első tétele, Leonard Bernstein West Side Storyjából az I Feel Pretty című dal.

Fáradtság ellen: Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, vonósokra és csembalóra, Purcell: Versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, indulók.

Fejfájás, migrén esetén: Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr zongoraversenye.

Éles fájdalom ellen: Hacsaturijan Kardtáncát javasoljuk.

Gátlás leküzdésére: Ravel Bolerója, Csajkovszkij VI. (Patetikus) szimfóniája, Dukas A bűvészinasa, dzsessz-, blues- és dixieland-darabok, Simon és Garfunkel The Boxer című száma.

Gutaütés esetén: Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene, továbbá a metronóm ritmusa, rap, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám közben.

Gyermek sérülése esetén: Csajkovszkij Diótörő című szvitje, egyszerű gyerekdalok. A lényeg, hogy a gyerek is ismerje a dallamot, és együtt dúdolja a zenével. A dúdolás felszárítja a könnyet.

Koncentrációs zavar esetén: Mozart D-dúr szonáta két zongorára, halk barokk háttérzene, hangos felolvasás Händel Vizi-zenéjének lassú tételeire.

Magas vérnyomás ellen: Gregorián énekek, Mozart: Versenymű fuvolára és hárfára, Simon és Garfunkel: Bridge Over Troubled Water című száma.

Meghűlés esetén: Mozart Varázsfuvolája, a Rolling Stones Honky Tonk Womanje, Rod Stewarttól a You Are the Star.

Torokfájásra legjobb az "m" hangot zümmögni.

Stressz ellen: Halk, kellemes háttérzene. Lionel Ritchie My Destinyje,
romantikus zene: Schubert Pisztrángötöse és Heidenrösleinje, Schumann Álmodozása, Smetana A Moldvája, gregorián énekek, esetleg népdalok.

A szívműködés és a vérkeringés erősítésére: Bach d-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, gregorián énekek, country- és westerndalok, popzene (Whitney Houston: Where Do Broken Hearts Go, Tina Turner: On Silent Wings).

Terhesség esetén: Mozart