133

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Nagyon látványos szemfényvesztés volt!

134

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt is e-mail-ben kaptam... ha igaz, ha nem, kedves megható kis történet:

"

Szerelmes feleség

Thököly út 61. – kétségtelen, hogy ebben a budapesti épületben található Budapest egyik legkülönlegesebb erkélye, és nem csak azért, mert nyáron alig látni a ház előtt álló óriási fa terebélyes lombkoronájától. Az épület attól az asszonytól olyan titokzatos, aki már több mint száz éve könyököl „kővé dermedve” szobor formájában a ház oldalsó balkonja korlátján. A legenda szerint a Thököly utat kémlelő asszony annak a fiatal magas rangú katonatisztnek volt a felesége, akit messze földre szólított az első világháború. A szerelmes nő minden nap hazavárta a férjét, még akkor is, amikor a haláláról érkezett hír. Az asszony éjt nappallá téve kémlelte az utcát az erkélyről, még az sem tántorította el, hogy az akkoriban tomboló spanyolnátha őt is megfertőzte. A szomorú feleség élete utolsó pillanatáig a balkonon könyökölt, végül az erkélykorlátra támaszkodva halt meg. Halála után néhány nappal azonban a katonatiszt hazatért, fájdalmában pedig szobrot állíttatott a kedvesének, a balkon ajtaját pedig befalaztatta."

135

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

ismerem a balkont,láttam már képen.

136

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ahogy már írtam ma reggel a társalgásban is, este banánt ettem, mielőtt felmentem fürödni... és jól is aludtam!   http://margit2.hu/ujforumba/vigyor2.gif

Ma is így teszek majd! Itt a link, amit olvastam a neten:  Miért együnk banánt lefekvés előtt?  http://margit2.hu/ujforumba/crazya.gif

http://margit2.hu/forumba-alairasok/banan.jpg

A banánnak sok jótékony hatása van!

137

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Kaptam... akkor nosztalgiázzunk... nekem sok minden ismerős, sőt van is még ezekből:

Kattintsatok a linkre:  Van amire emlékeztek???   http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

138

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt is e-mail-ben kaptam ma. Megosztom Veletek.  Nekem nagyon tetszik!  smile

Hangot neki! : flashmob a Madách téren

139

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Hoztam még egy igazán látványos szemfényvesztést. Nagyon ügyes a hapsi!
Nézzétek csak!  ...  Íme: Hogy csinálja? http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

140

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ilyen zsonglőrt még nem pipált a Világ!!!! - szenzációs!
Ezt látnotok kell!!! ... ha még eddig nem láttátok...  Circus performer Roxana Küwen  http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

141

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

denagy.hu - Debrecen Nagyváradi Értesítő

UTAZÁS CSÍKSOMLYÓRA, A PÁPA ÜNNEPI SZENTMISÉJÉRE
A nagyváradi Lucon utazási irodával együttműködve, debreceni és a nagyváradi indulással, utazást szervezünk Csíksomlyóra, Ferenc pápa ünnepi szentmiséjére.
A 2019. május 31 - június 2 között zajló, háromnapos út részvételi díja 39.000 forint vagy 560 lej, amely tartalmazza az utazást első osztályú autóbusszal és csoportkísérő-idegenvezetővel, útközben a legismertebb erdélyi városok főterén rövid városnéző sétákkal, két éjszakai szállással, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, és félpanziós ellátással.

AZ UTAZÁS PROGRAMJA:
1. nap: utazás Brassóba, megálló erdélyi városok főterén
• indulás Debrecenből 06,00 órakor, a Kishegyesi úti Tesco parkolójából,
• megálló Nagyváradon, a főtéren, helyi idő szerint 08,00 órakor, a Szent László templomhoz közeli, Körös-parti parkolóban, ahol a nagyváradi résztvevők csatlakoznak
• utazás Nagyvárad – Kolozsvár (a főtér megtekintése) – Marosvásárhely (a főtér megtekintése) – Segesvár (az óváros megtekintése) – Brassó útvonalon
• érkezés Brassóba 20,00 óra körül, elszállásolás a szállodában, vacsora az étteremben

2. nap: Csíksomlyói Mária-kegyhely meglátogatása, pápai szentmise
• Reggeli után, utazás Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon
• Csíkszeredai városnézés
• A világ legnagyobb kegyszobrát, ötszáz éves, csodatevő Boldogasszonyt őrző barokk kegytemplom meglátogatása Csíksomlyón
• Részvétel Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén a legendás pünkösdi zarándokhelyként ismert hegynyeregben
• Délután városnézés Sepsiszentgyörgyön és Brassóban
• Vacsora a szálláshelyen

3. nap: Utazás Székelyföldön át, Debrecenbe
• Reggeli a szálláshelyen
• Reggeli után hazautazás a Hargita csodálatos tájain át a Brassó – Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda - Székelyudvarhely – Ártánd – Debrecen útvonalon.
Megálló Tusnádfűrdőn, Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Parajdon, Szovátán és Körösfőn.

Jelentkezés február 1-ig, az utazas@denagy e-mailcímen vagy a +36 30 3312241 telefonszámon. A jelentkezés 25.000 Forint vagy 360 lej előleg befizetése esetén tekinthető visszaigazoltnak.

További információk: www.denagy.hu

142

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt is kaptam....

A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar:

Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza. Vallja azt is, hogy sörben a békesség, ezért pár korsó után jóságosan kijelenti, hogy mindenkit szeret, és mindenkinek igaza van. A pálinkában ilyen elvont fogalmak nincsenek, azt inni kell, a többi majd kiderül.

Abból, hogy minden külföldinek kész elmagyarázni, hogy nyelve agglutináló, mint a japán, vagyis kicsi darabkákból van összeragasztva minden egyes szó. A japánokkal egyébként abban is egyetért, hogy minden tisztességes ember először a vezetéknevét adja meg, s csak aztán a keresztnevét. Ez így logikus, nem tudni, miért nem értik az összes többiek!

Abból, hogy titkon büszke szitkozódási kultúrájára, és megszámolta már, hogy nevezetes „b” betűs szavunk különböző igekötőkkel felszerelve legalább kilencféle értelemmel bír.

Abból, hogy végtelen mennyiségben képes disznó vicceket, anyósvicceket, rendőrvicceket és ... stb. vicceket mesélni.

Abból, hogy a tésztát édességnek tekinti, mákkal, dióval, lekvárral eszi, és ezzel idegrohamba kerget minden becsületes olaszt.

Abból, hogy hisz a szent Levesben, melyet az étkezés elején szolgálnak fel, a szent Savanyúságban, melyet a húsételhez szervíroznak, és a sajtról legfeljebb melegszendvics jut eszébe, semmiképp sem egy sajttál.

Abból, hogy míg az angol búcsúzás nélkül távozik, a magyar távozás nélkül búcsúzik.

Abból, hogy ajtóhoz érve előreengedi a hölgyeket, de bevág eléjük, ha kocsmába lép, hogy vadnyugati lovagiasságból saját testével fogja fel a repülő késeket.

Abból, hogy le és felsegíti a hölgyek kabátját akkor is, ha azok nem akarják.

Abból, hogy kötelességszerűen megjegyzi, magyar ember evés közben nem beszél. Mondja mindezt teli szájjal.

Abból, hogy mások egészségére kívánja a tüsszentést, pedig egy dán inkább bocsánatot kér miatta.

Abból, hogy nem tűri a böfögést, pedig a mongoloknál ez a háziak főztjének kötelező dicsérete.

Abból, hogy nyilvánosan orrot fúj, pedig ez Japánban súlyos illetlenség.

Abból, hogy rászól arra, aki szívja az orrát, vagy szemrehányóan zsebkendőt nyújt neki, és nem tűri az étellel való szörcsögést sem, pedig ezek Japánban vagy Kínában természetes dolgok.

Abból, hogy hegynek hívja a dombokat és tengernek legnagyobb tavát.

Abból, hogy kedvenc tejtermékei nevét sehogy sem tudja lefordítani nyugati nyelvekre. Nem, nem fromage blanc, nem is mascarpone, nem is cottage cheese, hanem tejföl. Értik? Meg tejszín meg túró meg Rudi.

Abból, hogy az összes nép fiaival ellentétben a jobb kezén hordja jegygyűrűjét, gyémántot pedig semmiképpen sem tetet bele, mert az flancolás.

Abból, hogy ha valami nem sikerül, ötszáz éve ugyanúgy rálegyint, hogy több is veszett Mohácsnál, ha meg valami végzetesen rosszul sikerül, akkor vérben forgó szemmel kiáltja: nekünk Mohács kell!

Abból, hogy gyerekként répát kell ennie, mert attól fog tudni fütyülni, és spenótot, mert attól lesz erős. Ha csak a vastartalom számít, afelől akár egy lapátot is szopogathatna.

Abból, hogy születésnapján meghúzgálják a fülét, és azt kívánják, bárcsak érne bokáig, pedig ez nem lenne se praktikus, sem esztétikus.

Abból, hogy tudja, ennek a listának még nem ért a végére, és lehet, hogy soha nem is fog.

143

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Tegnap ezt a cikket találtam.... Hogy mi az igazság ebből?... De tény az, hogy a cukor nem valami egészséges!

Mindenesetre:  Őrült jól tartja magát a 70 éves nő, aki 28 éve nem evett cukrot! http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

144

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ahogy az arcát elnéztem..nem kevés plasztika tartja ilyen fiatalon! big_smile