Nyitó oldal Torták 1. Torták 2. Sütemények 1. Sütemények 2.
Sütemények 3. Sütemények 4. Sütemények 5 Sütemények6 Rozi konyhája 1.
Rozi konyhája 2. Rozi konyhája 3. Befőzések Rozi fóruma  Rozi Blogja

 

 

 

Torták 2.

 

PISKÓTÁK:

  Piskóta tortához

  Sima piskóta tortákhoz

 

  Dióspiskóta 1.

  Diós piskóta 2.

  Kakaós piskóta

  kávés piskóta

 

 

 

TORTA KRÉMEK:

   Barackos, joghurtos krém

  Cappuccino krém

  Csoki krém

  Diókrém

  Diplomata krém

  Eperzselés krém

  Fekete erdő krém

  Gyümölcstorta krém

  Gyümölcskrém

  Kakaós csoki krém

  kávékrém

  Kókusz krém

  Mascarpones csokikrém

  Mascarpones gyümölcskrém

  Narancskrém

  Vajkrém

  Vanília krém

 

 

 Tortabevonó fondant készítése

 

 

 

TORTA FOTÓK

  Amanda születésnapi eperkés tortája

  Autó torta

  Barbi torta

  Barbi torta 2

  Bibi a kis boszorkány

  Bibi Blocksberg

  Bohóc torta

  Bohóc torta 2.

  Bohócok torta

  Bodri lak

  Bögrés torta

  Cipellő torta

  Csabika hokis tortája

  Elmo torta

  Elsőáldozásra

  Esküvői torta

  Esküvőre

  Fodros virágos torta

  Hello Kitty

  Hófehérke és a hét törpe

  Hunor piros kis traktora

  Jégkorong torta

  Keresztelőre

  Keresztelő torta

  Kiscsikó torta

  Kis hableány

  Kis hercegnő torta

 

.

  kutyusok

  Labdás kutyus

  Lovas torta

  Micimackó torta

  Micimackó torta 2.

  Nyuszis torta

  Oroszlán

  Ostyás torta

  Ostyás torta 2.

  Postás Patt torta

  Rebekka tortája

  Sellő torta

  Szív torta

  Szív torta 2.

  Szülinapra

  Szülinapra 2.

  Szülinapra 3.

  Születésnapra 4.

  Táncoló pár

  Tejszínhabos gyümölcstorta

  Tejszínhabos torták

  Torta eljegyzésre

  Torta évfordulóra

  Ülő barbie

  Virágos torta

  Vízcsepp mester

  Zsuzsi tortája

 

 

Vissza

 

 

PISKÓTA TORTÁHOZ

 

Hozzávalók:

tojásonként 2 evő kanál cukor,

1 evőkanál víz,

2 evőkanál finom liszt.

 

A tojásfehérjét két kanál cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgájákat a cukorral és vízzel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, vastag, habos lesz, és kifehéredik. A kikavart tojássárgájához egy kanál frissen szitált lisztet és egy jó kanál kemény habot teszünk, és fakanállal fentről lefelé körmozgást írva le, könnyedén vegyítjük hogy szépen összekeveredjék de a hab ne essen össze. Ezt az adagolást addig folytatjuk míg az összes liszt és hab a tésztába kerül.

Vajjal vagy zsírral kikent, lisztezett formában, előmelegített sütőben megsütjük.

 

 

 

 

SIMA PISKÓTA TORTÁKHOZ


Ezt a piskótát szoktam sütni a rumos szeletnek, most kipróbáltam a tortáknál, nagyon finom, szépen szelhető piskóta lett belőle.

 

Hozzávalók:
5 tojás,

20 dkg cukor,

20 dkg liszt,

fél csomag sütőpor.

 

A tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját mindenikkel jól kikeverve majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük.

Ez a piskóta 25 cm-es kerek formában sült.

 

   

 

 

 

DIÓS PISKÓTA 1.

 

Hozzávalók:

6 tojás,

15 dkg darált dió,

30 dkg porcukor,
30 dkg liszt,

2 evőkanál baracklekvár,

9 evőkanál víz,

1 csomag sütőpor.


A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük.

 

Ezt a piskótát inkább a kocka tortáknál szoktam sütni.

 

 

 

 

DIÓS PISKÓTA 2.

 

Hozzávalók:

4 tojás,

30 dkg cukor,

10 evőkanál víz,

20 dkg liszt,

10 dkg őrölt dió,

1 csomag sütőpor.


A tojások sárgáját jól kikavarjuk a cukorral, kanalanként hozzákavarjuk a vizet. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és óvatosan a tojások keményre vert habját.


Vajjal kikent, lisztezett formában megsütjük.

 

 

 

KAKAÓS PISKÓTA

 

Hozzávalók:

4 tojás,

20 dkg cukor,

20 dkg liszt,

1 sütőpor,

4 kanál víz,

1 kanál kakaópor.


A tojások fehérjét a cukor felével felverem kemény habnak.

A tojások sárgáját kikeverem a cukor másik felével, vízzel (a vizet csak kanalanként adagolni) amikor habosra kevertem, hozzáadom a kakaóport, lisztet, sütőport, majd óvatosan hozzákeverem a keményre vert tojáshabot.


Zsírozott lisztezett, előmelegített sütőben megsütöm.

 

 

 

 

KÁVÉS PISKÓTA

 

Hozzávalók:

5 tojás,

25 dkg cukor,

1 dl erős feketekávé,

17 dkg liszt ha nagyobbak a tojások még kell lisztet tenni.


25 dkg cukrot 1 dl kávéval megfőzünk sűrű szirupnak, a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a forró szirupot vékony sugárban belecsurgatjuk a habba, közben kihűlésig állandóan verjük, majd könnyedén egyenként belekeverjük a tojássárgájákat és az átszitált lisztet. 22 cm-es kerek formában megsütjük.

 

 

 

 

Vissza

 

 

TORTA KRÉMEK

 

 

BARACKOS JOGHURTOS KRÉM 

 

Hozzávalók:

5 dl hulala tejszín,

1 nagy barack kompót,

2 dl barackos joghurt,

1 zselatin.


A zselatint beáztatjuk 1 dl kompót levében. A barackokat kiszedjük a léből és leturmixoljuk.

5 dl hulalát felverünk kemény habnak, belekeverjük a leturmixolt barack pépet, 2 dl joghurtot, és a felolvasztott zselatint.

 

 

 

CAPPUCCINO KRÉM

 

Hozzávalók:
2 tejszínes puding,

6 dl tej,

40 dkg vaj,

40 dkg porcukor,

2 csomag rumos cappuccino,

pár csepp rum aroma.


A tejben a cukrot és a pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük. A vajat kihabosítjuk majd a langyos pudinghoz keverjük. Hozzátesszük a cappuccino port, rumot, óvatosan kikeverjük vigyázva hogy ne csapódjon ki.

 

 

 

CSOKI KRÉM


Hozzávalók:

2 csokipuding,

6 dl tej,

40 dkg vaj,

40 dkg porcukor,

2 kanál kakaó vagy 10 dkg olvasztott csoki,

pár csepp rum aroma.

 

A tejben a cukrot pudingot megfőzzük (ha kakaót használunk azt is belefőzzük), langyosra hűtjük.

A vajat kihabosítjuk majd kanalanként a pudinghoz keverjük a rum aromával. Ha csokit teszünk akkor felolvasztjuk és állandó kavarás mellett a krémhez csurgatjuk.

 

 

 

DIÓKRÉM


40 dkg vaj
35 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 vaníliás cukor
1,5 dl víz
2-3 evőkanál kakaópor,ízlés szerint.


A vízben a cukrot, vaníliáscukrot felfőzzük és kihűtjük. A vajat kikeverjük, majd vékonyan csurgatva hozzákeverjük a cukros szirupot. Végül hozzákeverjük a diót és a kakaót.

 

 

 

DIPLOMATA KRÉM

 

Hozzávalók:

fél l hulala tejszín,

4 tojás,

8 halmozott evő kanál cukor,

20 gr zselatin,

gyümölcsdarabkák.

 

A tejszínt felverem kemény habnak, félreteszem.

A zselatint beáztatom egy dl kompót lében, vagy langyos vízben, majd vízgőz felett felolvasztom.

Az egész tojásokat a cukorral vízgőz felett jó vastag tejfel sűrűségűre felverem, leveszem a tűzről, A zselatinos masszát forrón keverem bele, aztán langyosra hűtöm, azután teszem a felvert tejszínhez. Kicsit kiveszek belőle amivel bevonom a tortát a többihez hozzáteszem a gyümölcsdarabkákat, én általában barack és ananász kompótból szoktam tenni de lehet más gyümölcsöt is használni, aztán betöltöm a piskóta lapok közé, vagy egyszerűen kettőbe szelem a piskótát és rárakom a krémet, a másik lappot ráhelyezem.

Ez a krém egy 26 cm-es tortához elegendő, ha nagyobbat készítünk emeljük az adagot.

 

 

 

Megjegyzés:

Tapasztalataim alapján most így készítem: annyit változtattam rajta hogy, hamarabb legyen, egyszer gőz felett felverem a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre, sorra hozzáadom a sárgákat és még melegen hozzákeverem a zselatint, aztán langyosra hűtöm és keverem a felvert tejszínhez. Egyszerű és finom.

 

 

 

FEKETE ERDŐ KRÉM


Hozzávalók:

3 dl meggylé,

1 csomag vaníliás pudingpor,

6 dkg cukor,

1 meggybefőtt,

1 evőkanál zselatin,

6 dl tejszín,

2 evőkanál cukor.


A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve sűrűre főzzük, mikor langyosra hűlt hozzátesszük a kimagozott felekbe vágott meggy befőttet.

A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, majd felmelegítjük amíg teljesen feloldódik. A tejszínt felverjük kemény habnak, belecsorgatjuk a zselatint.

A meggyes és a tejszínes masszát külön külön habzsákba töltjük, de lehet úgyis hogy alul kenünk egy réteg pudingos krémet és rá a tejszínhabot.

 

 

Egy 26 cm-es formához, 8 tojásos kakaós piskóta, három lapra szelve, meg locsolva rummal ízesített sziruppal, (kb. 4 dl szirup).

Rákenjük a meggyes puding felét, arra kekszkinyomóval körbe a tortán egy csíkot húzunk, azon belül töltjük szép egyenlően a tejszínhabbal. Ha nincs kekszkinyomó lehet tortadíszítővel is.

Így csináljuk a következő lapot is, majd bevonjuk tejszínhabbal, ízlés szerint díszítjük.

Minden tortába így töltöm be a krémet és szép egyenlő lesz.

Ízlés szerint díszítjük.

 

 

 

GYÜMÖLCSTORTA KRÉM


Hozzávalók:

1 csomag vaníliás pudingpor,

1 csomag vaníliás cukor,

10 dkg cukor,

3 dl tej,

2,5 dl tejszín,

9 gramm zselatin (vagy 3-4 lap zselatin),

kis kockákra vágott gyümölcsök (barack, meggy, kivi, ananász stb.).

 

A zselatint 1 dl kompót lében beáztatjuk.

A tejben a pudingport, cukrot, vaníliáscukrot megfőzzük és langyosra hűtjük.  

A tejszínt felverjük kemény habnak óvatosan hozzákeverjük a langyosra hűtött pudinghoz, a zselatint felmelegítjük és hozzákeverjük a krémhez, majd hozzátesszük az apróra vágott gyümölcs darabkákat.

 

 

 

KAKAÓS CSOKI KRÉM


Hozzávalók:

5 egész tojás,

30 dkg cukor,

30 dkg vaj,

3 vaníliás cukor,

35 gr étkezési keményítő,

5 dkg kakaó.


A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverem hozzáteszem a keményítőt, és vízgőz felett állandó kavarás mellett besűrítem.

A vajat kihabosítom, majd kanalanként hozzákeverem a kihűlt tojásos krémet, az egészet jól kikeverem és mehet a piskótába.

Ez az adag elegendő egy 3 kg-os tortához, kívül is bekenni.

 

 

 

 

KÁVÉKRÉM

 

Hozzávalók:

3 tojás,

30 gr keményítő,

25 dkg cukor,

25 dkg vaj,

5 evőkanál erős feketekávé,

2 vaníliacukor.


A tojásokat a keményítővel, cukorral, vanília cukorral elhabarjuk, hozzáadjuk a kávét és sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzávegyítjük a habosra kevert vajhoz.

 

 

 

KÓKUSZ KRÉM


Hozzávalók:

2 vaníliás puding,

6 dl tej,

10 dkg kókuszreszelék,

25 dkg vaj,

25 dkg cukor.


A tejben a cukrot és pudingokat megfőzzük még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket majd langyosra hűtjük. A vajat kihabosítjuk és a langyos pudinghoz keverjük.

 

 

 

MASCARPONES GYÜMÖLCSKRÉM

 

Krém: 25 dkg mascarpone de lehet tehéntúró is, hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 1 citrom héját és a citrom levét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 csomag vaníliás cukorral.

1 tasak zselatint elkészítünk a tasakon levő leírás szerint és a krémhez adjuk. Végül hozzáadunk 40 dkg gyümölcsöt, (én barack és meggy kompótot használtam) majd óvatosan összekeverjük.

 

 

 

 

NARANCSKRÉM


Hozzávalók:

3 tojássárgája,

500 ml hulala tejszín,

2 nagyobb narancs,

10 dkg cukor,

1 tasak zselatin,

125 ml tej.


Az egyik narancsot kicsavarjuk, levében (1 dl) beáztatjuk a zselatint. A másik narancsot apró darabkákra vágjuk.

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd tejföl sűrűségűre főzzük és kihűtjük.

A tejszínt felverjük kemény habnak, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos és a felmelegített zselatinos masszát, elosztjuk három részre, egy részt kiveszünk, azzal vonjuk be kívül a tortát a többibe belekeverjük a darabkákra vágott narancsot.

 

 

 

VAJKRÉM

 

Hozzávalók:

40 dkg vaj,

35 dkg cukor,

1 dl víz,

pár csepp citromlé.


A cukrot a vízzel felforraljuk, majd teszünk bele egy pár csepp citromlevet. Főzzük 2-3 percig. Levesszük a tűzről, permetezünk rá pár csepp vizet, majd fedő alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni. A vízből gőz képződik a fedő alatt és nem engedi kikristályosodni a cukoroldatot.


A vajat egy kicsit kikeverjük, majd folyamatos keverés közben vékonyan hozzácsurgatjuk a kihűlt cukorszirupot, és kihabosítjuk.


Ízesíthetjük tetszés szerint, de arra ügyelni kell hogy a hozzáadott anyag ne legyen túl nagy folyadéktartalmú, mert kicsapódik a krém.

 

 

 

 

VANÍLIA KRÉM

 
Hozzávalók:

2 vaníliás puding,

6 dl tej,

40 dkg vaj,

40 dkg porcukor,

2 csomag vaníliás cukor.


A tejben a cukrot, vaníliás cukrot, pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük.

A vajat kihabosítjuk és a pudinggal jól kikeverjük.

 

 

Vissza

 

FONDANT TORTÁKRA   /Lissa

- ahogy én készítem:

 

Hozzávalók:

6 kanál víz  ( 70 ml),

1 kanál zselatin ( 10 g),

1 kanál margarin,

2 kanál méz,

porcukor amennyit felvesz.

 

A zselatint a vízben beáztatjuk, majd vízgőz felett felmelegítjük, hozzátesszük a margarint és a mézet és könnyedén összekavarjuk.

Egy tálba teszünk porcukrot, kezdéskor 300-400 g, hozzátöltjük a zselatinos masszát, egy kanál segítségével középről indulva szépen összevegyítjük, még porcukrot adva hozzá amíg jó paszta állagú lesz.

 

  

 

Mikor már nehézkes a kavarás, kitesszük egy porcukorral meghintett munkalapra, hozzávegyítünk egy rum aromát, lehet mandulát is kinek melyik jobban tetszik, és szépen összedolgozzuk amíg már nem ragad az asztalhoz.

A recept alapján készítve, elég egy kisebb tortához, én mindig két adagot készítek, hogy biztos legyek hogy elég lesz és a díszítéshez is maradjon. Itt a képeken is két adag készült egyszerre. Itt a kész fondant:

 

  

 

Egy nappal hamarabb szoktam elkészíteni, de lehet azonnal is. Ha megmarad, nejlon zacsiba téve több ideig eltartható, mikor újra használjuk, margarinos kézzel jól átgyúrjuk.

Itt előkészítve a tárolásra. Nem szoktam hűtőbe tenni, elég a kamra hőmérsékleten tárolni.

 

 

Fondantra fondant figurák ragasztása:

A fondant ragasztásához a legtöbb esetben egyszerűen a víz is megfelelő, én hogy fénye legyen a tortának, mézes vízzel lekenem és mielőtt megszáradna, rárakom amit éppen szeretnék, kisebb virágokat, fodrokat drapériákat,j ól ráragad.

Lehet ragasztónak használni, ha fondantot kevés vízzel feloldunk, de ha nagyobb rózsákat szeretnénk ragasztani, érdemes fogpiszkálót szúrni bele, ha nem drótos.

Lehet még ragasztónak használni a Royal icinget, (tojásfehérje, porcukor) ezzel szoktam a bölcsőket, kis ágyakat ragasztani.

 

 

 

TORTAFOTÓK

 

 

AMANDA SZÜLETÉSNAPI EPERKÉS TORTÁJA


8 tojásos kakaós piskóta, kókuszkrémmel töltve. Fondant bevonattal, fondant figurákkal díszítve.

 

 

 

 

AUTÓ TORTA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, vajkrémmel behúzva.

 

 

 

 

BARBI TORTA


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

BARBI TORTA 2


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

BIBI A KIS BOSZORKÁNY

Sima piskóta, gyümölcskrémmel töltve, fondant borítással, bibi fondantból kirajzolva és ráragasztva.

 

 

 

 

BIBI BLOCKSBERG


Kakaós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant és vajkrém díszítés.

 

 

 

 

BOHÓC TORTA


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, fondant figurákkal.

 

 

 

 

BOHÓC TORTA 2.


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

BOHÓCOK TORTA


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, vajkrémes fű díszítéssel, fondant virágokkal, figurákkal.

 

 

 

 

BODRI LAK

 

Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítás, fondant figurák.

 

 

 

 

BÖGRÉS TORTA


Kakaós piskóta, csoki krémmel töltve.

 

 

 

 

CIPELLŐ TORTA


Diós piskóta, diókrémmel töltve, fondant borítással..

 

 

 

 

CSABIKA HOKIS TORTÁJA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítás, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

ELMO TORTA

Sima piskóta, gyümölcskrémmel töltve, fondant borítással, Elmo fondantból kivágva és ráragasztva.

 

 

 

 

ELSŐÁLDOZÁSRA


Sima piskóta, vaníliás és csokikrémmel töltve. Vagy diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant és vajkrém díszítés.

 

  

  

 

 

 

ESKÜVŐI TORTA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant és vajkrém díszítés. Összesen 23 kg volt.

 

  

 

 

 

ESKÜVŐRE


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant virágokkal díszítve.

 

 

 

 

FODROS VIRÁGOS TORTA

 

Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant, csoki díszítéssel.

 

 

 

 

HELLO KITTY

Sima piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

HÓFEHÉRKE ÉS A HÉT TÖRPE


Kocka lap, diós piskóta, csoki krémmel töltve.

Kerek lap, kakaós piskóta, diókrémmel töltve.

Fondant borítás, vajkrém díszítés. Fondant figurák, törpék műanyagból vannak.

 

 

 

 

HUNOR PIROS KIS TRAKTORA


Két 4 tojásos diós piskóta lap, egymásra téve, csoki krémmel töltve, kihűtés után faragva. Fondant borítással, kerekek fondantból.

 

 

 

 

JÉGKORONG TORTA


Diós torta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

KERESZTELŐRE


Diós torta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

KERESZTELŐ TORTA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, vajkrém és fondant díszítés.

 

 

 

 

 

KISCSIKÓ TORTA


Diós piskóta, fondant borítással, vajkrém díszítéssel.

 

 

 

 

KIS HABLEÁNY


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

KIS HERCEGNŐ TORTA


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

KUTYUSOK


Kakaós piskóta, narancskrémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

LABDÁS KUTYUS


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant és vajkrém bevonattal, fondant figurákkal díszítve.

 

 

 

 

LOVAS TORTA


Sima piskóta, gyümölcskrémmel töltve, fondant borítással, fű vajkrém, emberke fondant, ló és akadály műanyag.

 

 

 

 

MICIMACKÓ TORTA

Sima piskóta, kettőbe szelve, gyümölcsös krémmel töltve, fondant borítással, fondant figurákkal.

 

 

 

 

MICIMACKÓ TORTA 2.


Sima piskóta, tejszínhabos gyümölcskrémmel töltve, fondant borítással, fondant és vajkrém díszítéssel.

 

 

 

 

NYUSZIS TORTA


Diós piskóta, fondant borítással, vajkrém díszítés, fondant figurákkal.

 

 

 

 

OROSZLÁN


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, vajkrém díszítés, fondant oroszlán.

 

 

 

 

OSTYÁS TORTA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, vajkrém, fondant díszítéssel, ostya, tortazselével leöntve.

 

 

 

 

OSTYÁS TORTA 2.


Diós torta, cappuccino krémmel töltve, tejszínhabos díszítéssel, ostya tortazselével leöntve.

 

 

 

 

POSTÁS PATT TORTA

Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, formák fondantból kirajzolva és ráragasztva.

 

 

 

 

REBEKKA TORTÁJA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítás, fondant díszítés.

 

 

 

 

SELLŐ TORTA


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

SZÍV TORTA


Kakaós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant virágokkal.

Csokikrémbe beleolvasztva 1o dkg tejcsokoládé.

 

 

 

 

SZÍV TORTA 2.


Kakaós piskóta, barackos joghurtos krémmel töltve, fondant borítás, fondant díszítés.

 

 

 

 

SZÜLINAPRA


Diós piskóta, kettőbe szelve, meglocsolva rumos sziruppal, töltve gyümölcs és mascarpones csokikrémmel.

GYÜMÖLCSKRÉM:

500 g gyümölcs, kompótból (megy, barack, ananász) darabkákra vágva, 400 ml hulala tejszínhab, 2 vanília cukor, 100 ml kompótlé, 1 tasak zselatin (10g).


A zselatint a kompótlében beáztatjuk.

A tejszínt a vanília cukorral felverjük kemény habnak, a zselatint vízgőz felett felmelegítjük (nem szabad felforralni) lassan hozzákavarjuk a felvert tejszínhez, majd hozzátesszük a darabkákra vágott gyümölcsöket. Óvatosan összevegyítjük a habbal.

 

MASCARPONES CSOKIKRÉM:


250 g mascarpone, 300 ml hulala tejszín, 200 g tejcsoki (lehet más is), 1 tasak zselatin (10 g), rum aroma.


A zselatint pár csepp vízzel és a rum eszenccel beáztatjuk (kb. 1 dl folyadék).

A mascarponét kicsit áttörjük, a tejszínt felverjük kemény habnak, és összevegyítjük, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a krémhez adjuk, a zselatint vízgőz felett felmelegítjük, és hozzákeverjük a krémhez.


Az egyik meglocsolt lapot beletesszük a tortaformába, rátesszük a gyümölcskrémet, szépen elsimítjuk, arra tesszük a mascarponés csokikrémet, rá a másik meglocsolt lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, majd bevonjuk fondantal és díszítjük.

 

  

 

SZÜLINAPRA készült, eperzselés krémmel volt töltve:

 

Kakaós piskóta szív formában sütve, vízszintesen kettévágva, az alsó lapot tortástálra helyezzük, a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük, meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük eper dzsemmel, rá az eperzselé, legalább egy órára hűtőbe tenni, mikor jól megdermedt rásimítjuk a tejszínhabos krémet, beborítjuk a meglocsolt piskóta másik felével, újra hűtőbe tesszük, majd bevonjuk és díszítjük.

 

Eperzselés krém:1 kg földieper, 1 tasak dr Oetker tortazselé piros színű, 250 ml szénsavmentes eper ízű üdítő, ha nincsen (lehet bármilyen folyadék).

A megmosott lecsöpögtetett epret apróra vágjuk. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, belekeverjük az epret, kissé dermedni hagyjuk, a még önthető eperzselét rárakjuk a megkent piskótára, hűtőbe tesszük.

 

Elkészítjük a tejszínhabos krémet: Egy tejszín ízű pudingot megfőzünk 3 dl tejben, kihűtjük. Fél liter hulala tejszínt felverünk kemény habnak, és a kihűlt pudinggal kihabosítjuk, ki veszünk belőle amennyivel kívül bevonjuk a tortát a többit rákenjük a megdermedt eperzselére.

 

 

 

 

SZÜLINAPRA 2

 

Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással.

 

 

 

 

SZÜLINAPRA 3.


Diós piskóta, cappuccino krémmel töltve, fondant borítással, fondant díszítés.

 

 

 

 

SZÜLETÉSNAPRA 4.


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítás, vajkrém, díszítés, fondant virágok.

 

 

 

 

TÁNCOLÓ PÁR


Diós piskóta, vaníliás krémmel töltve, fondant borítással, fondant és csipkeminta díszítés.

 

 

 

 

TEJSZÍNHABOS GYÜMÖLCSTORTA

Sima piskóta, gyümölcskrémmel töltve, megrakva gyümölcsökkel, tortazselével leöntve, tejszínhabos díszítéssel.

 

 

 

 

TEJSZÍNHABOS TORTÁK

 

Sima piskóta, gyümölcsös krémmel töltve, tejszínhabbal bevonva. +fondant virágokkal.

 

 

 

 

TORTA ELJEGYZÉSRE


Sima piskóta, diókrémmel töltve, fondant borítással, fondant és vajkrém díszítés.

 

 

 

 

TORTA ÉVFORDULÓRA


Diós torta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, fondant virágokkal díszítve.

 

 

 

 

ÜLŐ BARBIE


Diótorta, fekete erdő krémmel töltve, fondant és tejszínhabos díszítéssel.

 

 

 

 

VIRÁGOS TORTA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant borítással, vajkrém és fondant díszítéssel.

 

 

 

 

VÍZCSEPP MESTER


Sima piskóta, csoki krémmel töltve, vízcsepp diós piskóta, csoki krémmel, fondant borítással.

 

 

 

 

ZSUZSI TORTÁJA


Diós piskóta, csoki krémmel töltve, fondant bevonattal, fondant díszítéssel.

 

 

 

 

A receptekkel kapcsolatos beszélgetések, és nagyobb méretben a fotók megtekinthetők itt: Rozi fóruma

 

 

Vissza a receptekhez

 

  

Lap teteje

 



 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker
.