Édes sütik 1.

Édes sütik 2.

Édes sütik 3.

Édes sütik 4.

 

Édes sütik 4.

 

 

 Almás-cseresznyés süti

 Diós szelet

 Márvány félhold

 

 

 

 

 

 

 

 

Almás-cseresznyés süti

 

Hozzávalók:

10 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

10 dkg zabpehelyliszt

10 dkg vaj

2 egész tojás

2 dkg kristálycukor

fél mokkáskanál só

6 gr sütőpor

3 evőkanál tejföl

 

Tetejére:

40 dkg reszelt alma,

4 evőkanál búzadara (ha több a gyümölcs, lehet még rászórni 1-2 kanállal)

40 dkg magozott cseresznye

őrölt fahéj

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 30x22 cm tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Rászórjuk a reszelt almát, majd arra a búzadarát, végül a cseresznyét. és kevés őrölt fahéjjal is megszórjuk.

Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Utána szeletelhető.

 

  

 

 

 

Diós szelet  

 

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg finomliszt

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 evőkanál sütőpor

12 dkg vaj

 

a krémhez:

20 dkg vaj

20 dkg cukor

4 evőkanál víz

15 dkg darált dió

15 dkg dió apróra vágva, vagy sodrófával megtörve

2 evőkanál búzadara + 1 evőkanál zsemlemorzsa

 

10 evőkanál sárgabaracklekvár

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább fél órára pihenni.

Addig elkészítjük a krémet:

A vajat, a cukrot és a vizet egy kisebb lábosban a gázon összeolvasztjuk. Ha már bugyborékolni kezd, akkor hozzáadjuk mindkét diót, és alaposan elkeverjük. Majd lekapcsoljuk a gázt, és hagyjuk kihűlni.

Közben a tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy 30x22 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Ezután ráöntjük a diós krémet, és szétkenjük rajta.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha úgy tűnik, hogy még puha a teteje, akkor is ki kell venni a sütőből, mert még utólag szárad és keményedik!

Megvárjuk míg kicsit kihűl, majd szeletelhető.

 

  

 

 

 

Márvány félhold  

 

Hozzávalók:

6 tojás

15 dkg vaj

28 dkg cukor

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

citromhéj

20 dkg darált dió

 

Elkészítése:

Mindezt jó összekeveri, felét vajazott, lisztezett 30-22 cm-es tepsibe önteni a felét. A másik feléhez 5 evőkanál kakaóport keverni, majd kanállal belerakni a világos masszára.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütni... Tűpróba!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a kezdő oldalra

Lap teteje

 


Legjobb receptes blogok


 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker