Édes sütik 1.

Édes sütik 2.

Édes sütik 3.

Édes sütik 4.

 

Édes sütik 4.

 

 

 Almás-cseresznyés süti

 Almás-diós zabpelyhes

 Almás-diós

 Diós-almás kocka nyírfacukorral

 Diós-almás liszt és cukor nélkül

 Diós szelet

 Márvány félhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almás-cseresznyés süti  

 

Hozzávalók:

10 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

10 dkg zabpehelyliszt

10 dkg vaj

2 egész tojás

2 dkg kristálycukor

fél mokkáskanál só

6 gr sütőpor

3 evőkanál tejföl

 

Tetejére:

40 dkg reszelt alma,

4 evőkanál búzadara (ha több a gyümölcs, lehet még rászórni 1-2 kanállal)

40 dkg magozott cseresznye

őrölt fahéj

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 30x22 cm tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Rászórjuk a reszelt almát, majd arra a búzadarát, végül a cseresznyét. és kevés őrölt fahéjjal is megszórjuk.

Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Utána szeletelhető.

 

  

 

 

 

Almás-diós zabpelyhes  

 

Hozzávalók:

50 dkg zabpehely

100 dkg alma (lereszelve)

10 dkg dió (durvára vágva)

20 dkg aszalt szilva vágva

2 lapos evőkanál őrölt fahéj

1 csipetnyi só

2 evőkanál nyírfacukor

2 evőkanál kristálycukor

1 nagyobb citrom leve

 

2 marék dió vágva (a tetejére)

1 marék mazsola (a tetejére)

olaj (a tepsi kikenéséhez)

zsemlemorzsa (a tepsibe az olajra leszóráshoz)

 

Elkészítése: 

Az almákat lereszeljük, majd összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, a 2 féle cukorral, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk.

Majd egy 35x27 cm-es tepsit kikenünk olajjal és zsemlemorzsával meghinjük. Beleöntjük a masszát, és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.

Ezután a tetejét megszórjuk durvára tört dióval és mazsolával, egy kicsit belesimítjuk a tésztába.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

 

 

 

 

Almás-diós  

 

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

12 dkg puha vaj

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 csomag ( 12 g) sütőpor

1 csipetnyi só

2 db tojás

2,5 dl kefir

1 evőkanál vaníliás cukor ( vagy 1 csomag)

5 dkg barna cukor

4 db nagyobb alma

10 dkg dió apróra vágva.

 

Tetejére: 3 evőkanál barna cukor a szóráshoz

 

Elkészítése:

A puha vajat habosra keverjük a 2 féle cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Ezután beletesszük a lisztet, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, a sütőport, sót, és a kefirt. Ezt követően 2 db almát meghámozunk, és apró kockákra vágjuk, majd a masszába keverjük. A dió felét is belekeverjük a masszába.

Egy 24 cm-es átmérőjű szilikonformát vajjal kikenünk, liszttel megszórunk, majd beleöntjük a masszát, és elsimítjuk a tetejét. Majd a másik 2 almát is meghámozzuk, a magházát kidobjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztába nyomkodjuk elosztva, a maradék vágott diót is rászórjuk. Utána a tetejét megszórjuk a 3 evőkanál barna cukorral.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük légkeverésen. Tűpróba!

Ha átsült kifordítjuk a formából egy tortatálra. Miután kihűlt, szeletelhető is.

 

  

  

 

 

 

Diós-almás kocka nyírfacukorral  

 

Hozzávalók:

20 dkg dió vágott dió

40 dkg reszelt alma (nagy lyukon)

10 dkg rizsliszt

4 db tojás

10 dkg nyírfacukor (xilit)

1 lapos evőkanál őrölt fahéj

1 csipet só

1,5 kávéskanál szódabikarbóna

 

1 kávéskanál vaj (a tepsi kikenéséhez)

 

a tetejére: 3 maréknyi vágott dió

 

Elkészítése:

A tojásokat a nyírfacukorral habosra verjük, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Egy 30x22 cm-es tepsit kikenünk vajjal, kis liszttel megszórjuk és beleöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk az összevágott dióval.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)

 

 

 

 

Diós-almás liszt és cukor nélkül  

 

Hozzávalók:

Almás réteg:
50 dkg alma  meghámozva, szeletelve

1 kisebb citrom leve

1 kávéskanál méz

1 evőkanál őrölt fahéj

 

Tészta:

5 db tojás

10 dkg darált dió

1 evőkanál méz

kókuszolaj a sütőforma kikenéséhez

 

Elkészítése:

Először az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almacsutkát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Az almacikkeket meglocsoljuk a citromlével, és 5 percig állni hagyjuk. Majd az almaszeleteket egy serpenyőbe rakjuk, fahéjjal megszórjuk és addig sütjük, míg levet nem enged.

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a mézzel együtt sűrű habbá verjük. Hozzáadjuk a darált diót és óvatosan elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós habba.

A 30x22 cm-es tepsit kikenjük a kókuszolajjal és az aljára kerül a sült alma. Mielőtt az almát beletennénk, a felesleges levét leöntjük – ellenkező esetben a sütemény túl nedves lesz. Az almára óvatosan rákanalazzuk a diós habot és 170°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Miután a sütemény megsült, a sütőt kikapcsoljuk, és a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, a süteményt pedig további 10 percre a forró sütőben hagyjuk. Ezután kivesszük és kihűtjük, utána szeletelhetjük.

 

  

 

 

 

Diós szelet  

 

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg finomliszt

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 evőkanál sütőpor

12 dkg vaj

 

a krémhez:

20 dkg vaj

20 dkg cukor

4 evőkanál víz

15 dkg darált dió

15 dkg dió apróra vágva, vagy sodrófával megtörve

2 evőkanál búzadara + 1 evőkanál zsemlemorzsa

 

10 evőkanál sárgabaracklekvár

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább fél órára pihenni.

Addig elkészítjük a krémet:

A vajat, a cukrot és a vizet egy kisebb lábosban a gázon összeolvasztjuk. Ha már bugyborékolni kezd, akkor hozzáadjuk mindkét diót, és alaposan elkeverjük. Majd lekapcsoljuk a gázt, és hagyjuk kihűlni.

Közben a tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy 30x22 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a baracklekvárral. Ezután ráöntjük a diós krémet, és szétkenjük rajta.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha úgy tűnik, hogy még puha a teteje, akkor is ki kell venni a sütőből, mert még utólag szárad és keményedik!

Megvárjuk míg kicsit kihűl, majd szeletelhető.

 

  

 

 

 

Márvány félhold  

 

Hozzávalók:

6 tojás

15 dkg vaj

28 dkg cukor

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

citromhéj

20 dkg darált dió

 

Elkészítése:

Mindezt jó összekeveri, felét vajazott, lisztezett 30-22 cm-es tepsibe önteni a felét. A másik feléhez 5 evőkanál kakaóport keverni, majd kanállal belerakni a világos masszára.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütni... Tűpróba!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a kezdő oldalra

Lap teteje

 


Legjobb receptes blogok


 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker