Zalakaros

 

 

 

A gyógyfürdő:

 

Az ország egyik legkedveltebb gyógyfürdője.  A Zalakarosi Gyógy és Termálfürdő 1978 óta  az Egészségügyi Minisztérium által hivatalosan elismert gyógyfürdő. A gyógyvíz összetétele az ásványi anyagai és nyomelemek sokfélesége alapján Európában egyedülálló. Más gyógyvizekhez hasonlóan a zalakarosi víz ásványi anyagai is változást okoznak a vérben. A vérsüllyedés, a gyulladásos faktorok javulnak, illetve normalizálódnak. A mozgáskorlátozottság javul, az izületi duzzanatok csökkennek.  Reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások eseteiben igen eredményesen használható. A fürdőt 2 féle víz látja el: gyógyvize a 2000 méter mélyből fakadó 96 celziusfokos hőmérsékletű, egyedülálló vízösszetételt képez Európában. Mind fedett, mind szabadtéren találhatunk medencéket, melyek a víz magas hőmérsékleténél fogva, télen és nyáron is alkalmasak a fürdőzésre. A gyógyvíz hőmérséklete medencétől függően 32 és 38 fok között változik, melyet folyamatosan ellenőriznek.

 

Kattints rá a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

 

     

 

        

 

A gyógyfürdőről videó

 

 

Az élményfürdő:

 

Termálvíze: 2 darab fúrt kút termelte 53 celziusfokos víz, mely krónikus nőgyógyászati betegségek, fogágy megbetegedések és bőrgyógyászati problémák kezelését segíti elő. Gránit Gyógy-és Termálfürdő nemzetközi hírű gyógylétesítmény. Az élményfürdő is rendelkezik fedett és szabadtéri létesítményekkel, de az élményfürdő nagyobb része a nyári időszakban látogatható, mivel a víz hőmérséklete is alacsonyabb, mint  a gyógyfürdőé. Találhatunk családi medencét, gyermekmedencét, sportmedencét, hullámmedencét és Vízipók Csodapók Gyermekvilág medencét is.  A medencék hőmérséklete 28-32 fok.

Magyarország első fedett élményfürdője, ahol 360 m2 vízfelület és 11 különböző attrakció garantál igazi vízi kalandot és felhőtlen szórakozást. A legkisebbeket gyermekmedence várja. A szálloda mind az idősebb, gyógyulni és regenerálódni vágyó, mind pedig a fiatalabb, aktív üdülést kereső korosztály körében nagyon közkedvelt.

 

        

 

     

 

        

 

Az élményfürdőről videó

Élményfürdő videó 2

Vízipók élménymedence videón

 

 

Zalakaros, Hunguest Hotel Freya

 

A Hunguest Hotel Freya az egyetlen olyan szálloda amelynek közvetlen, zárt (nyáron hűtött, télen fűtött) átjárója van a Gránit Strand-, Hullám- és Gyógyfürdőbe, így fürdőköpenyben kényelmes átjárás biztosított a vendégek részére. A fürdő szomszédságában egy szépen gondozott parkban helyezkedik el.

A hatemeletes szálloda 150 részben klimatizált szobával és 12 apartmannal, kellemes mediterrán stílusban, családias hangulattal várja vendégeit. A hotelben lobby-bár és egy 300 fős, klimatizált étterem magyaros és nemzetközi ételkínálattal, büféreggelivel és -vacsorával áll a vendégek rendelkezésére.

 

                 

        

 

 

 

 

Vissza Magyarországhoz!

 

Vissza az utazásokhoz!

 

 

Lap teteje

 

 

  

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker