Visegrádi Fellegvár

 

 

Kattints rá  képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

 

 

A visegrádi kettős várrendszert 1250-1260  között építette IV. Béla király és felesége, a királynő hozományából. A vár a helgycsúcsot övező erődítésfalakból, 2 toronyból és 1 lakópalotából állt. A későbbi korokban Károly Róbert király bővítette a várat. A Fellegvárat az Alsóvárral völgyzárófal kötötte össze, mely egészen a Duna partjáig tartott. Ott egy őrtoronyban végződött. Mátyás király urtalkodása idején a vár palotaszárnyait teljesen felújították. Az évszázadok során több alkalommal is őrizték itt a Szent koronát és a koronázási ékszereket.

A török időkben a vár óriási pusztításokat szenvedett el. 1544-ben a török kézre került. Ezután felváltva volt török és magyar csapatoké, majd végül a törökök, miután katonai célra már alkalmatlan volt, elhagyták a már teljesen lepusztult várat. A vár helyreállítása az 1870-es évek elején kezdődött, és még napjainkban is tart.

 

  

           

           

  

 

 

A várba érkező vendégek több érdekes kiállítást is megtekinthetnek a Fellegvár látogatása során.: Vár történeti kiállítás, Szent korona történeti kiállítás, panoptikum, vadászati, halászati kiállítás és fegyverkiállítás.

 

           

 

 

 

 

Vissza Magyarországhoz!

 

Vissza az utazásokhoz!

 

 

 

 

Lap teteje

 

 

  

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker