Sukoró

 

 

 

 

A sukorói túránkat a Fő utcában található klasszicista stílusban épült református templomnál kezdjük. A kiindulópont a sukorói-főtér volt, ami virágokkal és takaros parasztházakkal körülvett hangulatos tér, kulturált autóparkírózóval.

A túra útvonala:

 A templom mögött térünk bal oldlara a kereszt utcára, és innét a Z+ jelzést követve folytatjuk útunkat. Árnyas fák alatt sűrű erdőbe érünk. Legelső megállóhelyünk az Éva forrás volt. Ahol, mivel a forrás épp működött, ugyanis időszakos, megtölthettük kulacsainkat.

 

Kattints rá a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

              

 

 

Az Éva forrást elhagyva a Gádé-hegy oldalában hangulatos ösvényen haladunk, és kijutunk a csúcsos hegy ligetes környékére. Jobbról elhagyjuk az elmocsarasodott Sági-kutat, majd a romantikus Hurka-völgyön haladunk a patakot követve. Beérünk a Velencei-hegység legszebb részébe, a Bodza-völgybe. Ezen végighaladva érkezünk az Angelika forráshoz.  Onnét egy hajdani emlékmű mögött érünk ki a Meleg-hegy oldalán elterülő ligetes Nagy-legelőre.

 

               

  

 

 

Átvágunk a szép ligetes tisztáson, és egy útkereszteződésnél balra mehetünk fel a Velencei-hegység lemagasabb csúcsára, a Meleg-hegyre. (351 méter)

A Meleg-hegy nyugati nyergén át haladva élvezve a szép kilátást a tóra egy ligetes területen átvágva érünk Sukoró határába egy különleges sziklához, a Gyapjaszsákhoz. A vízművel szemben áll a két kisebb szikla közé beszorult gránittömb. Mellette hangulatos szép kilátást adó pihenőhely. Innét már pár perc séta  a katolikus tempmlom, illetve jobbra fordulva visszatérhetünk a kiindulási helyünkhöz, a református tempplomhoz.

 

              

 

 

 

 

Vissza Magyarországhoz!

 

Vissza az utazásokhoz!

 

 

Lap teteje

 

 

  

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker