Lillafüred  2013

 

  

 

 

Az ország egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező üdülőhelye, Lillafüred a Bükk keleti részén, a Szinva völgyében, a meredek hegyoldalakkal határolt Hámori-tó mellett fekszik. A Miskolctól 10 km-re fekvő, három hegy által körülvett festői völgyben meghatározó épület a felújított, négycsillagos Hunguest Hotel Palota, Lux Kálmán tervei alapján készült. Az 1930-ban átadott eklektikus stílusú kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül. Lillafüred bővelkedik a különleges természeti értékekben, ezért joggal nevezik a "Bükk gyöngyszemének".

 

Kattints rá a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

              

              

 

A szálló kertje videón

 

 

A festett ólomüveggel díszített Mátyás étteremben korhű zene mellett reneszánsz, felvidéki és erdélyi ételspecialitások várják a vendégeket. Míg az elegáns hangulatú Nagy Lajos különterem 15-20 fő számára biztosítja a gasztronómiai élvezeteket. Nyári hétvégeken a csodálatos panorámájú "Palota terasz" - háttérben a Hámori-tóval- várja vendégeit. A szálloda borospincéje a környéken és az ország híres borvidékein termő borok kóstolásának kiváló helyszíne.

 

              

 

Mátyás étterem - emeletről videó

 

 

A felújított és megnövelt alapterületű wellness-centrumban stresszoldó lávaköves, aromaterápiás és frissítő testmasszázs, fodrász, kozmetika, pedikűr is igénybe vehető.

 

Finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, taposómedence, jacuzzi, 10 méteres feszített víztükrű medence áll a vendégek rendelkezésére, valamint az új "csendes wellness " részlegben élménymedence, szintén finn szauna kültéri merülő medencével, sókamra  nyújt kikapcsolódást, mely az árban foglaltatik.

 

              

  

 

A wellnessben videón

 

 

A Palotaszálló festői környezetben fekszik.  Hegyek és erdőségek veszik körül. A Hámori tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség. A tó egyik partján Bánkútra vezető autóút, a másikon festői sétány található.

 

              

              

 

 

A Lillafüredi vízesés Magyarország legnagyobb esésű vízesése, amit a Palota-szálló építésekor alakítottak ki, tehát mesterséges vízesés. A víz húsz méter magasról zúdul le a Szinva patakból. Az Anna-mésztufa barlang felől közvetlenül a vízesés lábához jutunk.

 

        

 

A vízesés videón

 

 

Lillafüredről néhány kilométerre a Garadna völgyében pisztrángtelep található, mely a Margitforrás vízére települt. A tiszta vizű tavakban sebes pisztrángot, szivárványos pisztrángot szaporítanak. Friss sült pisztráng helyben fogyasztható a nyári időszakban, megkóstolhatunk egy ínyencséget is, a füstölt sült pisztrángot is.

 

              

        

 

A pisztrángtelep videón

 

 

Az 1920-ban épített Lillafüredi kisvasutat teherszállítási céllal készítették. Ma már turisztikai célokra használják. Indulási állomása Miskolcon a Kilián városrészben van, és Garadnáig közlekedik, télen fűtött kocsikkal. Lillafürednél 2 alagút található a vasútvonalon. Magyarország legszebb kisvasútja, évente több, mint 200 ezer utas vált jegyet, hogy a hegyoldalban haladó vonatból tekintse meg a Szinva-patak völgyébe szorult Hámor községet, áthaladjon a mélyvölgyi viadukton, egy rövid alagút után megérkezzen Lillafüredre, majd egy újabb alagút után tovább kanyarodjon magasan a  Hámori-tó fölött, az Őskohó előtt, majd a Garadna völgyében tovább haladva elérje  a Garadna végállomást, ahol, a gyerekeknek hangulatos játszótér lett kialakítva.. 

 

              

              

 

A kisvasút videón

 

 

 

 

Vissza Magyarországhoz!

 

Vissza az utazásokhoz!

 

 

Lap teteje

 

 

  

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker